خدماترسانی به مردم مناطق سیلزده مازندران همچنان ادامه دارد و این در حالی است که بنابر گفته بسیاری از مردم، گروههای جهادی پیشتاز خدماترسانی بودهاند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ سیل پدیدهای طبیعی است که هنگام بروز خسارت جانی و مالی جبران ناپذیری را بر جا میگذارد و مشکلات زیادی را برای مردم منطقه حادثه دیده ایجاد میکند که اگر کمکهایهای امدادی و حضور نیروهای مختلف برای کمک به مردم سیلزده نبود، این مشکلات چندین برابر میشد.
اخیرا در کشور شاهد وقوع سیل در برخی از نقاط کشور بودیم. در مازندران هم بارشهای سنگین باران سیل شدیدی را رقم زد و بر همین اساس گروههای جهادی استان مازندران با خدمات رسانی به مردم سیل زده تلاش کردند تا باری از روی دوش آنها بردارند.
اکنون سومین هفته از وقوع سیل و خسارت ناشی از آن در مازندران میگذرد و در برخی مناطق هنوز هم گروههای جهادی و دانشجویان بسیجی برای خدمت به مردم حضور دارند.
سرلشکر عزیز جعفری، فرمانده کل سپاه در بازدید از مناطق سیل زده سیمرغ مازندران گفته است: در ماجرای سیل اخیر شاهد هستیم که خسارتی به مردم وارد شد؛ اما نکته حائز اهمیت این است که آحاد مردم به ویژه گروههای جهادی بسیج و نهادهای انقلابی، وظیفه اصلی خود دانستند که در اولین فرصت به کمک همنوعان خود در مناطق سیل زده گلستان و مازندران بشتابند.
اعزام ۲۶۵ گروه جهادی از اقشار مختلف به مناطق سیل زده مازندران
از ابتدای وقوع سیل تا ۱۲ فروردین ماه جاری حدود ۴۵۲۸ نفر جهادگر در قالب ۲۶۵ گروه جهادی از اقشار مختلف به مناطق سیل زده استان اعزام شدند.
گروههای جهادی مازندارن پس از استقرار در مناطق سیل زده ۳۱۶۵ واحد مسکونی را لایروبی کردند.
بکارگیری ۸۷ دستگاه کف کش، ۶۰ دستگاه لجن کش، ۸۴ دستگاه ماشین آلات مهندسی و ۱۲ دستگاه تانکر آب از اقدامات دیگر گروههای جهادی است.
گروههای جهادی مازندران همچنین بیش از ۳۰هزار بطری آب معدنی، ۲۲۸۳۰ پرس غذای گرم، ۴۱۷۰ تخته پتو، ۲۱۲۸۰ قوطی کنسرو، ۶۰۰۰ متر مربع موکت و ۲۸۲ کیسه آرد، در بین سیل زدگان توزیع کردند.
بکارگیری ۶۸ پزشک عمومی در قالب ۲۴ تیم پزشکی در مناطق سیل زده از خدمات دیگر این گروههای جهادی است.
سید امیر ساداتکرمی، مسئول بسیج دانشجویی استان مازندران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به حضور گروهای جهادی در مناطق سیل زده استان گفت: از روزهای اول وقوع سیل در استان گروههای جهادی در قالب گروههای ۱۵ نفر از ۱۰ دانشگاه اصلی استان به مناطق سیل زده اعزام شدند.
سادات کرمی مطرح کرد: گام اول گروههای جهادی تخلیه منازل، لجن زدایی، اسکان و رساندن اقلام مورد نیاز چند روستا سیل زده بر عهده بسیج دانشجویی استان بوده است.
مسئول بسیج دانشجویی استان مازندران تصریح کرد: گام دوم رساندن تجهیزات برای پاکسازی منازل مردم سیل زده بود.
وی گفت: گام سوم گروههای جهادی این بود که افراد نیازمند را شناساسی کنند و بیش از ۲۰۰ بستههای غذایی تهیه و بین افراد توضیح شد و حدود ۷ نیسان اقلام مورد نیاز برای استان مازندران و ۴۰ نیسان اقلام برای گلستان جمع آوری شد.
سادات کرمی اظهار داشت: در حال حاضر مشغول جمع آوری بانک اطلاعاتی کامل از وسایل مورد نیاز خانوادههای سیل زده از قبیل: (یخچال، فرش، تلوزیون...) هستیم.
وضعیت آبگرفتگی به حالت نرمال برگشته است
مسئول بسیج دانشجویی استان مازندران بیان کرد: در حال حاضر آبگرفتگی در مناطق سیل زده فروکش کرده است و ۹۰ درصد منازل ازگِل و لای تخلیه شده و همچنین میتوان گفت، وضعیت آبگرفتگی به غیراز یکی از شهرستانها به حالت نرمال برگشته است.
وی افزود: با وقوع سیل تعدادی زیادی از منازل تخریب شده اند یا به حدی نشست کردند که باید تخریب و نیاز به باز سازی مجدد دارد.
سادات کرمی تاکید کرد: مشکل اصلی مردم تهیه وسایل مورد نیاز زندگی و بازسازی منازل تخریب شده است.
مسئول بسیج دانشجویی استان مازندران یادآورشد: جهاد سازندگی سپاه استان مکلف شده است حدود ۵۰۰ منزل در مناطق سیل زده بسازد و از این تعداد ساخت تقریبا ۵۰ منزل برعهده بسیج دانشجویی است.
وی با اشاره به جمع آوری کمکهای مردمی برای مناطق سیل زده خاطر نشان کرد: کمکهای مردمی به چند روش جمع آوری شده است یکی از طریق شماره حسابی را اطلاع رسانی کردیم و ایجاد کمپ جمع آوری کمکهای مردمی و همچنین به دستور ریاست دانشگاه آزاد استان هر واحد مبلغی قابل توجهی را برای مناطق سیل زده مازندران کمک کرد.
سادات کرمی در ادامه مطرح کرد: با توجه شرایط پیش آمده برای شهرستانهای مازندران از ماه آینده بازرسازی منازل تخریب شده آغاز میشود و همچنین در پی وقوع سیل در استان لرستان آمادگی لازم برای اعزام گروههای جهادی به این استان را داریم.
براساس این گزارش، کمکرسانی و خدماترسانی به مردم مناطق سیلزده مازندران همچنان ادامه دارد و مسئولان سپاه اعلام کردند که تا برگشتن اوضاع سیل به حالت عادی در کنار مردم خواهند بود؛ این در حالی است که بنابرگفته بسیاری از مردم گروههای جهادی پیشتاز خدماترسانی به مردم بودهاند که امیدواریم به همکاری همه نهادها و گروهها هرچه زودتر اوضاع در همه مناطق سیلزده به حالت عادی بازگردد.