تیمهای درمانی و عمرانی گروه جهادی بسیج دانشجویی علوم پزشکی اهواز از ابتدای وقوع سیل در خوزستان فعالیت خود را در مناطق سیل زده استان آغاز کردند.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛ یکی از گروههای جهادی که از ابتدای وقوع سیل در خوزستان به ارائه خدمات به مردم سیل زده استان پرداخته، قرارگاه جهادی شهید بقایی است که در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مستقر است و زیر نظر بسیج دانشجویی فعالیت دارد. این قرارگاه از ابتدای وقوع سیل در خوزستان با تشکیل کمیته شناسایی شروع به فعالیت در مناطق سیل زده و شناسایی نیازهای درمانی، بهداشتی و عمرانی مردم منطقه کرده است.
برای اطلاع از جزئیات فعالیتهای این گروه در مناطق سیل زده به گفتگو با مهدی شرفیان، مسئول این گروه پرداختیم. شرفیان میگوید: تیم درمانی این قرارگاه حدود ۱۵ روز است که فعالیت خود را در مناطق سیل زده و روستاهای صعب العبور خوزستان که از هیچ امکاناتی برخوردار نیستند و مسیرهای تردد آنان مسدود شده، آغاز کرده است.
چند روزی میشود که با صدور اطلاعیهای از تیمهای درمانی اعزامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور درخواست کرده ایم تا زیر نظر قرارگاه ما در سطح استان فعالیت داشته باشند و از این طریق خدمت رسانی به سیل زدگان، به صورت مدیریت شده انجام شود. ما فعالیت در مناطقی که تحت پوشش قرار نگرفته اند یا امکانات بهداشتی و درمانی کمی بین آنان توزیع شده را، در دستور کار قرار دهیم.
قرارگاه دانشجویی شهید بقایی از ابتدای وقوع سیل در خوزستان، تحت عنوان چند گروه جهادی فعالیت میکند و در همین راستا، تاکنون گروههای درمانی را به صورت سیار و با کوله سلامت به مناطق صعب العبور استان اعزام کرده ایم.
از ابتدای فعالیت این گروه بالغ بر ۶ هزار نسخه درمانی توسط پزشکان این قرارگاه در مناطق سیل زده استان تجویز شده و اقلام دارویی بسیاری بین سیل زدگان توزیع کرده ایم.
این قرارگاه در تمامی کمپهای اسکان اضطراری سیل زدگان استان به مردم خدمات درمانی ارائه داده و روزانه در هر منطقه ۲۵۰ نفر از سیل زدگان توسط تیم درمانی قرارگاه شهید بقایی ویزیت میشوند. البته تیم سیار گروه که متشکل از پزشک عمومی، ماما، تزریقات چی و پرستار است در مناطق دور افتاده استان که امکان تردد با خودرو وجود ندارد، فعالیت میکند و به مردم خدمات درمانی ارائه میدهد.
وی میگوید: گروه درمانی قرارگاه جهادی شهید بقایی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بعد از پوشش کامل مناطق سیل زده استان، تمرکز خود را روی مسائل بهداشتی سیل زدگان قرار داده؛ چرا که بعد از گذشت مدت زمانی از اسکان سیل زدگان در مکانی یکسان و با وجود نزدیکی چادرهای اسکان مردمی به یکدیگر، سرعت شیوع بیماریهای واگیر بین مردم به شدت افزایش پیدا میکند. همین موضوع باعث شده، تیم درمانی قرارگاه به کمپهای اسکان اضطراری سیل زدگان استان در مناطق مختلف اعزام شود تا به شناسایی مسائل بهداشتی مردم و درمان آنها بپردازند. طبق بررسیهایی که انجام داده ایم، بیماریهایی همچون اسهال و شپش در بین مردم رواج زیادی داشته و در همین راستا تیم بهداشتی گروه با تجویز داروهای مربوطه سریعا اقدام به درمان این بیماریها کردند و با کوتاهی موی مبتلایان به شپش، از پیشرفت این بیماری بین سیل زدگان جلوگیری کردند.
مسئول گروه جهادی شهید بقایی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان میکند: البته هنوز هم احتمال رواج بیماریهای مسری و خطرناک تری بین سیل زدگان وجود دارد؛ اما خوشبختانه تیم بهداشتی قرارگاه به موقع دست به کار شده و در تلاش برای کنترل وضعیت بهداشتی سیل زدگان است و در همین راستا اقلام بهداشتی و ضروری مورد نیاز را بین مردم توزیع کرده است.
تامین اقلام دارویی این قرارگاه از طریق جمع آوری کمکهای اهدایی دانشجویان
شرفیان ادامه میدهد: اقلام دارویی که در اختیار این قرارگاه و تیمهای درمانی و بهداشتی آن قرار دارد و بین مردم سیل زده توزیع میشود، از محل جمع آوری کمکهای دانشجویی تامین شده و جهادگران قرارگاه که دانشجویان و پزشکان جهادی فعال استان هستند با تمام وجود سعی در رفع مشکلات سیل زدگان خوزستانی و خدمت رسانی به مردم دارند.
وی یادآور میشود: قرارگاه ما تا پیش از برپایی بیمارستان صحرایی در یادمان شهدای هویزه، با استقرار کانتینر دارویی در این یادمان، اقلام دارویی مورد نیاز را بین سیل زدگان توزیع میکرد، ولی بعد از بهره برداری از این بیمارستان، به فعالیت خود در یادمان شهدای هویزه پایان دادیم.
مسئول گروه جهادی شهید بقایی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان میکند: فعالیتهای قرارگاه جهادی دانشجویی شهید بقایی محدود به ارائه خدمات درمانی به سیل زدگان نیست و این قرارگاه در بخشهای عمرانی نیز فعالیت دارد. البته با توجه به اینکه تب و تاب سیل خوزستان هنوز نخوابیده و این بحران تمام نشده، فعالیتهای عمرانی ما در حال حاضر مربوط به ساخت سیل بندها و مقابله با ورود آب به سایر مناطق استان و محافطت از زمینهای کشاورزی و منازل مردم در برابر سیل است، اما به محض عبور از این بحران، فعالیت اصلی تیم عمرانی قرارگاه آغاز میشود.
وی اظهار میکند: با توجه به اینکه بعد از فروکش کردن بحران سیل، مشکلات بزرگتری در سطح استان بروز پیدا میکند، نباید استانهای معین خوزستان که تیمهای درمانی و عمرانی فعالی دارند، مردم سیل زده را تنها بگذارند و تا زمان بازگشتن اوضاع به قبل از وقوع سیل، از خوزستانیها غافل نشوند.