مسعود ده نمکی کارگردان سه گانه اخراجیها گفت: من فیلم زندانیها را برای کسانی ساختم که با ما همراه نیستند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مسعود ده نمکی، کارگردان فیلم سینمایی زندانیها در همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که در واحد علوم و تحقیقات تهران در حال برگزاری است، گفت: اینجا اولین جایی است که من آمده ام تا درجمع دانشجویان فیلم زندانیها را تماشا کنم و این در حالی است که بنا نبود بنده در محافل بروم، چون حالم بد بود.
وی تصریح کرد: پیشنهاد من به دوستان اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان این بود که فیلمهای سیاسی و دفاع مقدسی متناسب این جمع است و حتی به آنها گفتم که زندانیها به درد بچههای دبیرستان میخورد و به درد بچههای فرهیخته نمیخورد، چون زندانیها قصه فانی دارد و الان هم همه بچهها برای خودشان یک پا فراستی هستند.
ده نمکی با بیان اینکه بنده دوست ندارم در مورد زندانیها حرفی بزنم، چون نمیخواهم چیزی بگویم که شما ناراحت شوید، تصریح کرد: یک مصداق از سینمای انقلاب را نام ببرید که در حوزه طنز کار میکند در هر حال زندانیها یک مضمون عرفانی دارد و کسی که عرفان میداند باید بیاید تا در مورد لایههای عرفانی آن حرف بزنیم. مطمئن باشید کار طنز از کار جدی سختتر است.
کارگردان فیلم سینمایی زندانیها تصریح کرد: برخیها که الان چند صد میلیون میگیرند تا یک فیلمنامه بنویسند به من گفتند که دیگر نمیشود شوخی به فیلمنامه زندانی اضافه کرد در هر حال بنده برای اینکه این فیلم دیده شود مجبورم به اولویت طنز توجه کنم.
وی تصریح کرد: برخی فیلمها اگر سخیف هم باشند در آنها از بازیگرانی با دست مزد بالا استفاده میکنند با این وجود بنده در زندانیها انحصار بازیگران طنز را شکستم.
ده نمکی افزود: بنده در فیلم سینمایی رسوایی دو فساد، معراجیها شهدای غواص و زندانیها موضوع انتظار را به تصویر کشانده ام به گونهای که در زندانیها میخواستم به مخاطب بگویم انتظار و این چله گی چیست و در واقع ما میخواستیم این مسائل را وارد سینما کنیم. این مسائل را میتوان در بالای منبر هم گفت، اما سوال این است که آیا میتوان آنها را به سینما آورد؟
کارگردان فیلم سینمایی زندانیها با اشاره به اینکه ما حداقل شوخیها را در فیلم زندانیها آورده ایم، افزود: بنده اگر صد فیلم دیگر هم بسازم به نظرم هر چه در رابطه با قضیه انتظار حرف بزنیم باز هم کم است.
وی اظهار کرد: بچههایی که جلوههای ویژه فیلم رسوایی دو را کار کردند الان در پروژههای سینمای هند و دیگر پروژهها کار میکنند و این در حالی است که در کشورمان حلوا حلوایشان نمیکنند و مرغ هم به آنها ندادند.
ده نمکی با بیان اینکه متاسفانه بچههای حزب اللهی به من به خاطر فیلم رسوایی دو فحش دادند و انسانهای انقلابی آن را بایکوت کردند، افزود: در یکی از نقدهایی که برای فیلم رسوایی دو نوشته شده بود گفته بودند که تو توحید لیبرالی را زیر سوال بردهای بعد انتظار داری که به تو جایزه بدهند.
کارگردان فیلم سینمایی زندانیها تصریح کرد: فاطمی نیا در مورد فیلم رسوایی به من گفت: من چهل سال است که میخواهم حرف فیلم رسوایی را روی منبر فراگیر کنم، اما تو با فیلمت را این حرف را زدی.
کارگردان سه گانه اخراجیها گفت: من فیلم زندانیها را برای کسانی ساختم که با ما همراه نیستند.
وی با بیان اینکه من آینده خوبی را برای سینما ایران متصور هستم، چون بچههای انقلابی در حال ورود به این عرصه هستند، افزود: امکاناتی که الان وجود دارد در گذشته نبود مثلا شما فیلم فقر و فحشا را به یاد بیاورید و ببینید که آن موقع چه اتفاقی افتاد در هر حال امروز تکنیک بچههایی که وارد عرصه سینما شده اند نسبت به ما بروزتر است با این وجود امیدوارم روزی را ببینم که من جای شما بنشینم و فیلم بچههای انقلابی را نقد کنم.
ده نمکی اظهار کرد: بضاعت سینمای ما در حد خالیود است و بعد میخواهیم در برابر هالیود بجنگیم.
کارگردان فیلم سینمایی زندانیها با اشاره به اینکه جلوههای ویژه زندانیها توسط بچه مسلمانهایی انجام شده که برای اولین بار این کار را کرده اند و من آنها را در این کار دخیل کردم، افزود: امروز حوزه علمیه کار اداره کشور را برعهده دارد و این کار به نام روحانیت رقم میخورد با این وجود حوزه علمیه باید در سینمای کشور حرف برای گفتن داشته باشد و بتواند عالم تکنسین تربیت کند تا با استفاده از ذخایر معنوی خود به تولید محتوا و فیلمنامه بپردازد.
وی تصریح کرد: جشنواره فیلم فجر جشنواره خیلی خوبی است البته بنده اعتقاد ندارم که جشنواره فجر باید واتیکانیزه شود یعنی ما برویم خودمان جشنواره بزنیم و به خودمان جایزه بدهیم در هر حال امیدوارم جشنواره فجر نیروهای انقلابی را ببیند و همان طور که نگاه آن به روشنفکران مثبت است همان نگاه را هم به نیروهای انقلابی داشته باشد.
ده نمکی با بیان اینکه برخی فیلمهای تاریخ سینمای ایران مغفول مانده از این رو تشکلهای دانشجویی میتوانند این فیلمها را در دانشگاهها اکران کنند، تصریح کرد: جنبش دانشجویی باید نسبت به اینکه جرا سینمای ما به این مسیر رفته به نقد بپردازد و راهکار و مشورت بدهد. جنبش دانشجویی میتواند بگوید پولهای کثیف در سینما چه آسیبهایی دارد و بعد برخی از نهادها را مجبور کند که به این موضوع ورود پیدا کنند.
کارگردان فیلم سینمایی زندانیها با تاکید بر اینکه بنده جز در زمینه اعتقادم فیلم نساخته ام، افزود: هدف من این بوده که فیلمی بسازم که بتوانم آن را هم با خانواده ام ببینم.