به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی باقری کنی معاون اسبق دبیر شورایعالی امنیت ملی در دومین روز از سیامین دوره همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با عنوان «جوان پیشرو در مسیر تمدنسازی»، گفت: فهم دقیق و درست مفاد بیانیهی گام دوم، پیششرط هرگونه دریافت و برداشت صحیح از آن است. از این رو باید از تفاسیر سطحی پرهیز نمود و تلاش کرد تا ژرفواژههای آن در بستر واقعیت، حقیقت های افتخارآمیز انقلاب اسلامی در گام اول را بازنمایی کرده و چشم انداز امیدبخش جمهوری اسلامی در گام دوم را پدیدار سازد.
معاون اسبق دبیر شورایعالی امنیت ملی اضافه کرد: بیانیه گام دوم برای وضعیت فعلی ماست، قطعاً به آینده هم نگاه دارد اما نباید مستلزم این باشد که نگاه به حال حاضر نداشته باشیم باید خودمان را طرف صحبت بیانیه بدانیم؛ برخی خودشان را طرف صحبت قرار ندادند و در عملی کردن این بیانیه دیگران را مسئول میدانند در واقع همه ما مسئول هستیم. در زمان جنگ کسی نگفت وظیفه فلان گروه است که به جبهه برود حتی بسیاری از نوجوانان که کسی از آنها انتظار هم نداشت به میدان رفتند.
این فعال سیاسی اشاره کرد: برای درک درست تر مطالبات رهبری از جوانان در بیانیهی گام دوم، فهم دقیق تفاوت میان چهار مفهوم مسئولیت پذیری، مسئولیت گیری، مسئولیت دهی و شرایط احراز مسئولیت بسیار اهمیت دارد. البته روشن است که میان مسئولیت پذیری و مسئولیت گیری تفاوت زیادی است. برای مثال یک مادر مسئولیت صیانت از فرزند خود را میپذیرد و در قبال هرگونه صدمهی احتمالی به فرزندش، از خود سلب مسئولیت نکرده و عوامل دیگر را مسبب آن صدمه معرفی نمیکند و همواره در پی افزایش حوزهی مسئولیت خود در قبال فرزند و حداقل سازی خدشه به آن هستند. در حالی که در کشور کارگزارانی وجود دارند که برای مسئولیت گیری از هیچ تلاشی حتی انجام برخی اقدام های غیرقانونی و غیراخلاقی فرو گذار نمیکنند و در رقابت های انتخاباتی نیز فقط گرفتن مسئولیت مدنظر آنها بوده و دربارهی قابلیت های خود برای پذیرش مسئولیت کمترین تأملی هم نمیکنند، اما همین افراد هنگام پذیرش مسئولیت غایب بوده و حتی افراد و چیزهای دیگر را مسئول بروز مشکلات و ناکامی های حوزه های تحت مسئولیت خود معرفی میکنند.»
باقری افزود: مسئولیتپذیری باید همیشه وجود داشته باشد مثلاً مادر مسئولیت فرزندان را برعهده دارد و از همه کارهای خود برای تربیت فرزندش میگذرد برای اینکه یک شخصی مسئولیت دولتی بگیرد هر کاری انجام میدهد اما بعد از رسیدن به مسئولیت گاهی دیده شده که خود را کنار میکشد ودیگران را مقصر میداند و برای هر اتفاق توجیه میآورد همچنین کسی که میخواهد مسئولیت برعهده بگیرد باید شرایط آن مسئولیت را احراز کرده باشد.
وی اشاره کرد: در بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب بیش از سی محور در مورد مسئولیتپذیری جوانان صحبت کردند همچنین در این بیانیه رسالت جوان سرفصل اصلی بحث جوانان است؛ شناختن ایران اسلامی بزرگ، نزدیک کردن انقلاب اسلامی به یک آرمان بزرگ، برداشتن گام بزرگ دوم، شناختن الگوی کامل نظام پیشرفت اسلامی نیز ازجمله وظایفی است که برعهده جوانان گذاشته شده است.
باقری اعلام داشت: مسئولیت جوانان از نگاه رهبر معظم انقلاب خیز برداشتن به سوی آینده، اجرای عدالت، زیر بار مسئولیت رفتن در همه عرصههای سیاسی، دین، اخلاق و معنویت به همراه فعالسازی ظرفیتهای کمنظیر کشور، ناکامسازی دشمن کینهتوز از جهادعلمی و تلاش برای رفع شکاف طبقاتی بیان شده است.
وی افزود: هدف اصلی جوانان انقلابی و تشکل های انقلابی به ویژه دانشگاهی باید ترویج روحیهی مسئولیت پذیری جوانان به جای مسئولیت گیری باشد، چراکه اگر این امر محقق شود، هیچ مانع و رادع مدیریتی، سازمانی و حتی قانونی هم نمیتواند در برابر عزم و ارادهی جوانان برای ساختن ایران اسلامی بزرگ تردید ایجاد نموده و هیچ مانعی نمیتواند جهاد بزرگ جوانان برای نزدیک کردن انقلاب اسلامی به آرمان بزرگش را که همانا ایجاد تمدن نوین اسلامی و آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی است، دچار توقف و حتی وقفه نماید؛ بنابراین، تشکلهای دانشجویی ضمن این که مانند گذشته همهی تلاش خود را برای مسئولیت پذیری فعال جهت بدهند، بیش از پیش برای تبیین و نیز جاانداختن ویژگی ها و شاخص های مفهوم مسئولیت پذیری جوانان در محیط دانشگاه به طور عام و در سطح افکار عمومی به طور عام تلاش و اقدام نمایند و اجاز ندهند مسیر پیگیری انجام رسالت های بزرگ و حقیقی جوانان در گام دوم با سست اندیشی برخی و یا منفعت طلبی برخی دیگر دچار انحراف شود.
باقری اضافه کرد: از نگاه رهبری عرصههایی که جوانان میتوانند در آن فعالیت کنند شامل میدانهای سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، بینالملل، دین، اخلاق و معنویت است.
وی اظهار کرد: بهعنوان جوان انقلابی نباید متوقع باشیم بلکه باید توانمندی خود را نشان دهیم شهید خرازی، باکری و امثال این شهدا را کسی جز توانمندیهایشان، فرمانده جنگ نکرد؛ بنابراین جوانان باید بر توانمندیهای خودشان تمرکز کنند و خودشان را در عمل اثبات کنند؛ در این بین بار مسئولیت تشکلهای دانشجویی بیشتر است و باید بتوانند اول خودشان این مسئولیت را درک کرده و سپس افراد دیگر را متوجه این مسئولیت خطیر کنند.