به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در سی امین دوره همایش سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان «جوان پیشرو در مسیر تمدن سازی» در واحد علوم و تحقیقات تهران در حال برگزاری است، گفت: جامعه اسلامی در دوره ای شکل گرفت که توانست خلاء فکری در جنبش دانشجویی را جبران کند.
رضایی با تاکید بر اینکه دانشگاه ها باید به موضوع کارآمدی ورود کنند، افزود: امروز در بخش های مختلف کشور همچون قوه قضاییه و مجلس با ناکارآمدی مواجه هستیم؛ با این وجود سوال این است که چرا روسای جمهور نمی توانند به وعده های خود عمل کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام کارآمدی را بهره برداری بیشتر از نعمت ها با هزینه های کمتر تعریف کرد و افزود: به خاطر تشکیل کمیته انقلاب، جهادسازندگی و سپاه عده ای خوشحال و عده ای ناراحت شدند؛ به همین دلیل آنها که خوشحال شدند گفتند همه جای کشور را انقلابی می کنیم؛ از این رو انجمن های اسلامی در جاهایی مختلف شکل گرفت اما در مقابل به دلیل ناراحتی برخی ها یک درگیری سازمانی شکل گرفت؛ مثلا می گفتند سپاه باید در ارتش ادغام شود.
وی با بیان اینکه نهادهای انقلابی به دلیل وجود یک خلا شکل گرفتند، افزود: اگر نهادهای سنتی کارآمد بودند که نهادهای انقلابی شکل نمی گرفتند مثلا اگر ارتش آن زمان کارآمد بود سپاه ایجاد نمی شد.
رضایی به ایجاد دو تفکر جهادی و کارمندی برای اداره کشور اشاره کرد و افزود: پس از جنگ تفکر کارمندی توانست رشد کند با این وجود هر جا تفکر کارمندی حاکم باشد راندمان کار و احساس مسئولیت بالاتر است و هر جا تفکر کارمندی حاکم است برعکس آن اتفاق می افتد.
وی با بیان اینکه هر جا تفکر کارمندی حاکم بوده عقب ماندگی ها بیشتر است، افزود: در کشور ما نفوذی کم نیست و همین مسآله هم در ناکارآمد بی تاثیر نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه رشد امنیتی در کشور به دلیل حاکم بودن تفکر جهادی در این عرصه بوده، افزود: اگر می خواهیم اصلاح صورت بگیرد باید تفکر جهادی در همه جا فراگیر شود.
وی با بیان اینکه امروز گزینش مدیران با مشکل مواجه است، افزود: نحوه و سبک ادامه کشور مشکل دیگر کشور است. مثلا اگر یک مدیریت جهادی در کشور بود سیل را پیشگیری و پیش بینی می کرد. مدیریت باید گره گشایی کند و مشکل با سرکشی و همدردی حل نمی شود. سوال این است که آیا می توان مشکلات را در تهران حل کرد.
رضایی یکی دیگر از ایرادها را متوجه ساختارهای کشور دانست و افزود: باید ایالت های اقتصادی در کشور ایجاد شود و مردم به صحنه بیابند و دولت حمایت کند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام فرهنگ را از دیگر مشکلات کشور برشمرد و افزود: در گام دوم انقلاب که خودش یک انقلاب است باید به دولت سازی و ساخت اداری کشور توجه کرد.
وی تصریح کرد: قرار دادن سپاه در لیست گروههای تروریستی خواست جهان نیست و این تصمیم را فقط ترامپ و پمپئو گرفته اند و حتی کنگره و سنا نیز در رابطه با آن نظر رسمی نداده اند؛ بنابراین رئیس جمهور بعدی آمریکا می تواند سپاه را از این لیست خارج کند. در هر حال این تیری را که ترامپ در تاریکی انداخته اجماعی در آمریکا نسبت به آن وجود ندارد.
رضایی با بیان اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام میتواند کارآمدی کشور و نظام را بالا ببرد مثلا اگر موضوع مهمی در دولت و مجلس رد شود و توجه لازم به آن صورت نگیرد مجمع میتواند جلوی آن را بگیرد و موضوع به کارشناسان بسپارد که آیا این موضوع به درد کشور میخورد یا نه، تصریح کرد: چرا باید نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام را مزاحم بدانیم و آن را برادر ندانیم در هر حال در موضوع سی اف تی و پالرمو اگر شتاب زدگی در مجلس و دولت بوده مجمع میتواند آن را مورد بررسی قرار دهد.
دبیر مجمع تشخیص مصلت نظام از هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان یکی از تحولات ایجاد شده در این مجمع نام برد و افزود: هیئت عالی نظارت میتواند بر تمام امور دولت، مجلس و قوه قضائیه از نظر انطباق با سیاستهای کلی نظارت کند. در هر حال این ادبیات که میگویند ۱۵ نفر نشسته اند و برای کشور تعیین تکلیف میکنند، حرف درستی نیست.
وی با تاکید بر اینکه همه باید تلاش کنیم که در گام دوم انقلاب کارآمدی را در بخشهای مختلف نظام بالا ببریم، تصریح کرد: کارآمدی یعنی استفاده از منابع خدادادی با کمترین هزینه و تحقق این کارآمدی بدون تفکر جهادی امکان پذیر نیست.
رضایی در خصوص قرار گرفتن سپاه در لیست گروههای تروریستی نیز گفت: نه تنها جهان بلکه خود آمریکا هم این موضوع را اعلام نکرد، چون سنا و کنگره در این رابطه نیز نظر رسمی ندادند و این تصمیم، تصمیم ترامپ و پمپئو بود که سپاه را در لیست گروههای تروریستی قرار دادند با این وجود رئیس جمهور بعدی آمریکا میتواند سپاه را از این لیست خارج کند. در هر حال این تیری بود که ترامپ در تاریکی رها کرد اگرچه اجماعی در رابطه با آن در آمریکا وجود نداشت.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه دنیا هم قرار گرفتن سپاه را در لیست گروههای تروریستی را قبول ندارد به گونهای که چین در این رابطه موضع گرفت و اعلام کرد که این طور نمیشود دنیا را اداره کرد، افزود: بنابراین ما با یک تصمیم جهانی و حتی تصمیمی که برگرفته از تصمیم کل آمریکا باشد مواجه نیستیم البته قرار گرفتن سپاه در لیست گروههای تروریستی میتواند مشکلاتی را هم مثلا در قضیه قراردادها به وجود بیاورد و یا اینکه جنبههای دیگری نیز دارد.
وی با بیان اینکه حتی مخالفین ما در داخل و خارج نیز نسبت به قرار گرفتن سپاه در لیست گروههای تروریستی به تندی موضع گرفتند، تصریح کرد: موضع بنده در رابطه با برجام خیلی روشن است بنده زمانی که دیدم با نقد برجام رهبری را نقد میکنند این را ظلم به ایشان دانستم و گفتم آن ۹ شرطی را که رهبری برای برجام تعیین کردند مورد تایید است بنابراین بچههای انقلاب باید از این مراقبت کنند تا برجام مورد تایید رهبری را با برجامی که شورای امنیت تصویب کرده از هم تفکیک کنند.
رضایی با تاکید بر اینکه بنده به طور مطلق هیچ وقت برجام را تایید نکردم، افزود: اینکه بگوییم رهبری برجامی را تایید کردند که دیگران نیز آن را تایید کردند ظلم به ایشان است، چون رهبر انقلاب برجامی را قبول کردند که ۹ شرط برای آن گذاشته بودند در حال منافع عمومی و امنیت کشور برای رهبری مهم است و ایشان به دنبال منافع شخصی و گروهی نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه برجام مصوبه ناقصی بود که رهبر انقلاب ۹ شرط به آن اضافه کردند منتهی آن شروط رعایت نشد افزود: اگر آن شروط رعایت میشد هیچ وقت تحریمها نمیآمد و ترامپ هم نمیتوانست کاری انجام دهد. در هر حال بنده بارها اشکالات برجام را گفته ام و دفاع من نیز از مذاکرات بوده نه نتیجه مذاکرات و این دو بحث با هم متفاوت هستند البته رهبر انقلاب خطاب به تیم مذاکره کننده گفتند که اینها بچههای انقلاب هستند و توان آنها بیشتر از این نبوده است.
وی افزود: اگر رهبری نسبت به انجام مذاکرات مخالف بود هیچ وقت اجازه مذاکره نمیدادند در هر حال یکی از نقدهای من این بود که چرا یک تیم اقتصادی به همراه تیم مذاکره کننده کشورمان نبوده است.
رضایی تصریح کرد: از زمانی که تحول در مجمع تشخیص مصلحت نظام را شروع کرده ایم مورد بمباران روزنامههای شرق و آرمان هستیم به گونهای که صبح تا شب به ما حمله میکنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص مواضع خود در رابطه با فتنه ۸۸ نیز گفت: بنده همان موقع گفتم اگر آن دو نفر عذرخواهی نکنند عمله آمریکا خواهند شد و این در حالی است که هیچ کدام از نیروهای انقلاب چنین موضعی را نگرفتند.