
کد خبر:۷۵۹۱۳۵
طی پژوهشی در دانشگاه حکیم سبزواری:
پیامدهای تغییر اقلیم جهانی بر کشت درخت سیب در ایران بررسی شد
اعضای هیات علمی و دانشآموختگان گروه آب و هواشناسی دانشگاه حکیم سبزواری «پیامدهای تغییر اقلیم جهانی بر کشت درخت سیب در ایران» را بررسی کردند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعضای هیات علمی و دانشآموختگان گروه آب و هواشناسی دانشگاه حکیم سبزواری در نشریه Climatic Change هم منتشر شده است «پیامدهای تغییر اقلیم جهانی بر کشت درخت سیب در ایران» را بررسی کردند.
در تشریح این پروژه آمده است: با توجه به تغییرات آب و هوایی و افزایش گرمایش جهانی، محصولات کشاورزی و درختان میوه به شدت آسیبپذیر هستند و هر نوع تغییر در پارامترهای اقلیمی، تولید و عملکرد درختان میوه را به خطر میاندازد. درختان میوه و تولیدات باغی به دلیل ارتباط بسیار بالایی که به شرایط اقلیمی دارد، به تغییرات آب و هوایی حساسیت بالایی نشان میدهد.
نتایج این تحقیق نشان داد: دگرگونی در وضعیت مولفههای دمایی و شاخصهای اقلیم کشاورزی بالاتر از آستانه تحمل درخت سیب در ایران، نشانه بارزی از تغییرات آب و هوایی بر روی درختان میوه میباشد.
در دوره آینده تا اواخر قرن بیست و یکم، مساحت مناطق مناسب کشت درخت سیب در ایران به ۲۹۰۷۳۴۴۸ هکتار خواهد رسید. در واقع ۷/۴۶ درصد از مساحت کشت درخت سیب در اثر تغییرات اب و هوایی و گرمایش جهانی، قابلیت خود را از دست خواهند داد. تحت شرایط تغییر آب و هوایی دوره آینده، کشت و تولید درخت سیب در ایران به دلیل گرم شدن دمای هوا، به مناطق مرتفعتر کشیده خواهد شد. همچنین نتایج این تحقیق نشان داده که افزایش دمای هوا در اثر گرمایش جهانی، برای درختان خزان کننده مناطق سردسیر ایران، یک تهدید جدی خواهد بود.
گفتنی است، این تحقیق مستخرج از رساله دکتری حمزه احمدی به راهنمایی غلامعباس فلاح قالهری در دانشگاه حکیم سبزواری، در سال ۲۰۱۹ در نشریه معتبر Climatic Change به عنوان یکی از نشریات برتر حوزه اقلیم شناسی و تغییر اقلیم جهانی چاپ شد.
نتایج این تحقیق نشان داد: دگرگونی در وضعیت مولفههای دمایی و شاخصهای اقلیم کشاورزی بالاتر از آستانه تحمل درخت سیب در ایران، نشانه بارزی از تغییرات آب و هوایی بر روی درختان میوه میباشد.
در دوره آینده تا اواخر قرن بیست و یکم، مساحت مناطق مناسب کشت درخت سیب در ایران به ۲۹۰۷۳۴۴۸ هکتار خواهد رسید. در واقع ۷/۴۶ درصد از مساحت کشت درخت سیب در اثر تغییرات اب و هوایی و گرمایش جهانی، قابلیت خود را از دست خواهند داد. تحت شرایط تغییر آب و هوایی دوره آینده، کشت و تولید درخت سیب در ایران به دلیل گرم شدن دمای هوا، به مناطق مرتفعتر کشیده خواهد شد. همچنین نتایج این تحقیق نشان داده که افزایش دمای هوا در اثر گرمایش جهانی، برای درختان خزان کننده مناطق سردسیر ایران، یک تهدید جدی خواهد بود.
گفتنی است، این تحقیق مستخرج از رساله دکتری حمزه احمدی به راهنمایی غلامعباس فلاح قالهری در دانشگاه حکیم سبزواری، در سال ۲۰۱۹ در نشریه معتبر Climatic Change به عنوان یکی از نشریات برتر حوزه اقلیم شناسی و تغییر اقلیم جهانی چاپ شد.
این مجله از Impact Factor:۳.۵۳۷ برخوردار میباشد. همچنین در رتبه Q۱ نشریات علوم اتمسفری قرار دارد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.