عضو سابق جنبش عدالت خواه دانشجویی گفت: ما اجازه نخواهیم داد کارخانهها به یک طبقه رانتی واگذار و به املاک و مستغلات شخصی آقایان تبدیل شوند و آنها از اخراج کارگران سود ببرند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، میثم مهدیار، عضو سابق جنبش عدالت خواه دانشجویی و پژوهشگر اقتصادی امروز در تجمع اعتراضی به خصوصی سازیهای افسار گسیخته که در مقابل وزارت امور اقتصاد و دارایی برگزار شد، گفت: ما به خصوصی سازیهای افسار گسیخته معترضیم و اجازه نمیدهیم این روند خصوصی سازی ادامه یابد، چون این شیوه خصوصی سازی بسیاری از کارگران را به خاک سیاه نشانده و کارخانههای بسیاری را تعطیل کرده است.
مهدیار با بیان اینکه این نحوه خصوصی سازیهای افسارگسیخته باعث تخریب اقتصاد و مانع رشد اقتصاد ملی است، افزود: در سال ۹۷ که به نام حمایت از کالای ایرانی و در سال ۹۸ که به نام سال رونق تولید نامگذاری شده رئیس جمهور بر واگذاریهای رانتی تاکید میکند؛ به گونهای که شرکت هفت تپه را با یک دهم قیمت به کسانی واگذار میکنند که اهلیت و تخصص لازم را نداشته اند در هر حال سوال ما این است که واگذاریها چگونه اتفاق میافتد.
عضو سابق جنبش عدالت خواه دانشجویی با بیان اینکه در همه واگذاریها تقریبا چند تخلف عمده دیده میشود که از جمله آنها این است که واگذاریها زیر قیمت انجام شده، تصریح کرد: تخلف دیگر این است که مشخص نیست قیمت گذاریها توسط چه کسانی و با چه معیارهایی انجام شده به گونهای که قیمت گذاریها حتی شامل قیمت واقعی زمین کارخانه هم نمیشود.
مهدیار تصریح کرد: تعداد زیادی از خصوصی سازیها برای تعطیل کردن کارخانهها و تبدیل کردن اراضی آنها به املاک و مستغلات خارج از فعالیت اقتصادی بوده؛ با این وجود معلوم نیست که خصوصی سازیها براساس چه اولویتهایی انجام شده است.
وی با تاکید براینکه ما از پیگیری خصوصی سازیهای رانتی دست نمیکشیم و خواستار استعفا و محاکمه پورحسینی، رئیس سازمان خصوصی سازی هستیم، تصریح کرد: ما از این پیگیریها خسته نمیشویم در هر حال آقایان فکر نکنند که اگر آبها از آسیاب بیفتد میتوانند علیه قولهایی که داده اند اقدام کنند ما اجازه نخواهیم داد تعداد بیشتری از کارگران با شیوه موجود خصوصی سازی بیکار شوند و به خاک سیاه بنشینند.
عضو سابق جنبش عدالت خواه دانشجویی بیان کرد: ما اجازه نخواهیم داد کارخانهها به یک طبقه رانتی واگذار و به املاک و مستغلات شخصی آقایان تبدیل شوند و آنها از اخراج کارگران سود ببرند.
مهدیار بیان کرد: ما با مطالبه از دولت و با کمک دانشجویان و سندیکاهای کارگری سعی میکنیم واگذاریهای رانتی را متوقف کنیم.
همچنین حجت الاسلام زارع، نماینده جنبش قیام لله در جمع دانشجویان معترض به خصوصی سازیهای افسار گسیخته گفت: نباید به بهانه فرار از اقتصاد کمونیستی و دولتی به دامن اقتصاد لیبرالی برویم.
وی با بیان اینکه ما در اعتراض به نابسامانیهای موجود در روند خصوصی سازی که طی سالهای گذشته اتفاق افتاده در مقابل وزارت امور اقتصادی و دارایی جمع شده ایم، تصریح کرد: شرکتها و کارخانجات به افراد نااهل و فاقد تخصص واگذار شده اند شرکتها به کسانی واگذار شده اند کهبه کرامت انسانی کارگرها اهمیتی نمیدهند؛ مثلا در هت تپه رئیس این کارخانه در پاسخ به کارگری که حقوق معوقه دارد میگوید به جان بابکم که نام سگش بوده حقوق شما را میدهم.
نماینده جنبش قیام لله بیان کرد: با این وجود ما در اینجا جمع شده ایم تا جلوی این گونه خصوصی سازیها را بگیریم.
وی خاطر نشان کرد: ما در تجمع گذشته که در مقابل سازمان خصوصی سازی برگزار شد مطالباتمان را خواستیم برخی تصور کردند که خواسته ما عزل رئیس سازمان خصوصی سازی است؛ در حالی که ما میگوییم نه تنها این شیوه خصوصی سازی غلط است؛ بلکه هر کسی باید پاسخگوی مسئولیتهای خود باشد؛ بنابراین رئیس خصوصی سازی باید عزل و محاکمه شود و تمام شرکتهایی که بی ضابطه و خلاف قانون واگذار شده مجدد قیمت گذاری و به صورت شفاف واگذار کنند.
زارع با اشاره به اینکه در این روزها بدنه امت حزب الله و روحانیت در مناطق سیل زده حضور فعالی داشتند؛ به گونهای که در خوزستان از وقوع یک سیل مهیب جلوگیری کردند؛ تصریح کرد: حرف ما این است در قضیه خصوصی سازی نیز یک سیل عظیم و مهیب در راه است به گونهای که رئیس جمهور میگوید میخواهیم شرکتهای شستا را در سال ۹۸ واگذار کنیم. همه کسانی که در خوزستان و لرستان دغدغه درد مردم را داشتند باید امروز نیز مقابل این سیل بایستند چرا که این سیل خسارت جبران ناپذیری به بیت المال و حقوق کارگران وارد میکند.
وی اظهار کرد: خواهش ما از نمایندگان این است در تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی سازی تمام جزییات شرکتها را بررسی کنند. در هر حال ما گمان میکنیم آنچه در گزارش دیوان محاسبات آمده بخشی از تخلفات سازمان خصوصی سازی است نه همه آن.
نماینده جنبش قیام لله گفت: هم چنین ما از رئیس قوه قضاییه میخواهیم که در موضوع خصوصی سازیهای افسار گسیخته ورود پیدا کنند و به شکل جدی به مقابله با آن بپردازند. همان طور که آقای رئیسی در مناظرات انتخابات سال ۹۶ گفتند امنیت کشور در گروی مبارزه با مفاسد است اکنون زمان عمل به آن حرفها فرا رسیده است و ما انتظار داریم به آن عمل کنند و با مفاسد به شکل جدی به مبارزه بپردازند.
همچنین اسکندری، عضو شورای مرکزی اتحادیه جنبش عدالت خواه دانشجویی نیز گفت: حرف اصلی رهبر معظم انقلاب این است که واگذاریها به افراد ناباب بوده و آنها میخواهند زمینهای کارخانجات را بفروشند و به جای آن برج بسازند و روی گرده کارگران سوار شوند.
وی با تاکید براینکه قوه قضاییه باید با تخلفات در واگذاریهای افسارگسیخته به طور جدی ورود پیدا کند، افزود: رئیس جمهور و رئیس سازمان خصوصی سازی در رسانه ملی در چشمان مردم نگاه میکنند و دروغ میگویند پورحسینی میگوید هیچ بدهی در خصوص مجتمع گوشت اردیبل ندارد، اما روز بعد دادستان اردیبل ضمن تکذیب ادعاهای او گفت: پورحسینی ۲۰ میلیارد بدهی دارد و آن را نمیدهد با این وجود سوال این است چرا کسی که دروغگو و بدهکار بوده و دارای پرونده است باید شاهرگ اقتصادی مملکت که همان تولید و کارخانجات است را در دست بگیرد.
عضو شورای مرکزی اتحادیه جنبش عدالت خواه دانشجویی بیان کرد: رئیس جمهور نیز برخلاف بیانات رهبر معظم انقلاب که در سخنرانی نوروزی خود فرمودند: حواستان به افراد نابابی که کارخانهها را میخرند باشد، مدعی شد که رهبری به طور صددرصد با این شیوه خصوصی سازی موافق هستند.
اسکندری بیان کرد: ما بارها از پورحسینی رئیس سازمان خصوصی و دژپسند وزیر امور اقتصاد و دارایی دعوت کرده ایم تا در دانشگاه پاسخگوی سوالات دانشجویان باشند، اما برای این کار وقت نگذاشته اند و حاضر به دفاع از عملکرد خود نیستند.