کد خبر:۷۵۹۲۷۵
با هدف گسترش طب سنتی در کشور؛

صدور بیش از دو هزار و ۶۰۰ مجوز تولید دارو‌های گیاهی طی بیست سال/ مجوز‌ها بر اساس کتاب‌های مرجع طب سنتی صادر می‌شود

تعداد مجوز‌های تولید دارو‌های گیاهی و فرآورده‌های طبیعی و صادر شده از سوی سازمان غذا و دارو از سال ۱۳۷۷ تا سال گذشته با رشد چشمگیری ۱۰۰ برابری مواجه شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه صنعت دارویی کشور اهداف متعددی را دنبال می‌کند. کسب سهم ۲۰ درصد ارزش بازار دارو‌های کشور توسط محصولات تایید شده مبتنی بر دارو‌های گیاهی و محصولات طبیعی یکی از این اهداف است. در راستای تحقق این هدف مهم ستاد توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از نخستین سال‌های تاسیس اقدام به حمایت از تجاری‌سازی طرح‌های نوآورانه در این حوزه کرده است.
 
به گونه‌ای که تعداد مجوز‌های تولید دارو‌های گیاهی و فرآورده‌های طبیعی و صادر شده از سوی سازمان غذا و دارو از سال ۱۳۷۷ تا کنون با رشد چشمگیری مواجه شده است. بر اساس گزارش اداره کل فرآورده‌های طبیعی آن سازمان تعداد مجوز‌های صادر شده در این حوزه از تعداد ۲۶ مجوز در سال ۱۳۷۷ با افزایش ۱۰۰ برابری به دو هزار و ۶۵۸ مجوز در سال گذشته رسیده است.

البته این موضوع در حوزه فرآورده‌های طب سنتی ایران نیز صدق می‌کند. طب سنتی و گیاهی میراث ارزشمندی از تجربیات نسل‌های گذشته است که با گنجینه قوی گیاهی ناشی از اقلیم طبیعی ایران می‌تواند راه گشای بسیاری از درد‌ها و تنگنا‌های پزشکی امروز باشد. فرآورده‌های طب سنتی ایران می‌توانند پلی بین پیوند‌های دیرینه طب کهن ایران و علم روز و نوین داروسازی مدرن باشد. تا سال ۱۳۸۶ مجوزی با عنوان فراورده طب سنتی صادر نمی‌شد.
 
از این سال با تدوین و ابلاغ آیین نامه تهیه و عرضه فرآورده‌های طب سنتی ایران اداره کل فرآورده‌های طبیعی سازمان غذا و دارو شروع به اعطای مجوز تولید بر اساس کتاب‌های مرجع طب سنتی همچون الحاوی (رازی)، قانون فی الطب (ابن سینا)، ذخیره خوارزمشاهی (جرجانی)، اختیارات بدیعی (انصاری شیرازی) و کامل الصناعه (علی بن عباسی اهواز) کرد؛ بنابراین طی ۱۱ سال گذشته صدور مجوز تولید فراورده‌های طب سنتی روند افزایشی را تجربه کرد. در حال حاضر تعداد یک هزار و ۳۴۷ محصول فرآورده طب سنتی دارای مجوز تولید از سازمان غذا و دارو است که در مقایسه با سال ۱۳۸۶ که تنها ۲ مجوز برای تولید این فرآورده‌ها صادر شد افزایش چشمگیری داشته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار