به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هدایت الله خادمی نماینده مردم ایذه مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت عصر امروز (سه شنبه) پارلمان در جریان بررسی سوال از وزیر نفت در مورد لغو قراردادهای گازی در دولت یازدهم و دوازدهم، بیژن زنگنه وزیر نفت، اظهار داشت: امروز در جنگ اقتصادی که آمریکا علیه ایران به راه انداخته صنعت نفت نوک حملات ظالمانه است، باید دست به دست هم دهیم تا از این شرایط عبور کنیم.
وی با تأکید بر اینکه تصور به صفر رساندن صادرات نفت ایران خوابی است که تعبیر نمیشود، گفت: وضعیت عرضه و تقاضای نفت در بازارهای دنیا شکننده است و بیانیههایی که آمریکا و حامیانش در این خصوص میدهند، ناشی از نگرانیهای آنها از وضعیت بازارهای منطقه است.
وزیر نفت با بیان اینکه نگرانی از بی ثباتی بازار و شکنندگی بازار نفت جدی است، اظهار داشت: حامیان منطقه آمریکا نمیتوانند اطمینان دهند که به اندازه لازم نفت تولید کنند.
زنگنه گفت: آمریکاییها با سیاسی کردن نفت و استفاده از نفت به عنوان سلاح، اشتباه بزرگی مرتکب شدند زیرا با توجه به وضعیت عرضه نفت در بازار، دود این اقدام به چشم خیلیها خواهد رفت.
وی با بیان اینکه درخشانترین نقش صنعت نفت در بخش گاز بوده است، خاطرنشان کرد: در سال ۹۱ متوسط تولید گاز ایران ۶۲۰ میلیون متر مکعب بود که در سال ۹۷ به ۸۵۰ میلیون متر مکعب افزایش یافت. تولید گاز در پارس جنوبی از ۲۴۱ میلیون متر مکعب در سال ۹۱ به ۵۳۲ میلیون متر مکعب در سال ۹۷ افزایش یافته است.
وزیر نفت اظهار داشت: پوشش گاز روستایی از ۵۴ درصد به ۷۹ درصد افزایش یافته است و امروز ۹۴ درصد از کل جمعیت کشور از گاز استفاده میکنند.
زنگنه با بیان اینکه بازار ایران بخشی از بازار جهان است، گفت: اگر گاز را به صورت خام صادر میکردیم بهتر بود یا اینکه در داخل کشور فرآوری میشود، ۲۰ میلیون متر مکعب گاز در بخش حمل و نقل به جای بنزین مصرف میشود.
وی اضافه کرد: تأمین گاز به عنوان خوراک و سوخت پتروشیمی و فولاد از اقدامات مهم ما بوده است، ۷۰ درصد مصرف انرژی اولیه کشور از گاز طبیعی است و ایران سومین تولید کنندگان گاز جهان است.
وزیر نفت با طرح این پرسش که آیا در گاز رسانی میتوان رفیق بازی کرد که چنین اتهامی را علیه بنده مطرح میکنید؟ گفت: ما در همه استانها گازرسانی را افزایش داده ایم، فقط در استانهای کرمان، کرمانشاه و خراسان جنوبی در گاز رسانی با مشکلاتی مواجه هستیم.
وی در مورد قرارداد کرسنت نیز عنوان کرد: قرارداد کرسنت نیز در مرحله داوری است، چند بار به صدور حکم رسیده و با ترتیباتی از دستور کار خارج شده و اجازه ندادند به صدور رأی نهایی برسد.
زنگنه در بخش دیگری از اظهارات خود در خصوص قراردادهای صادرات گاز نیز گفت: با ترکیه قرارداد صادرات گاز داریم. دو قرارداد صادرات گاز با عراق به میزان ۶۰ میلیون متر مکعب داریم و همچنین قراردادهای انتقال گاز با ارمنستان و آذربایجان منعقد کرده ایم.
وی افزود: قرارداد انتقال گاز به پاکستان را طرف پاکستانی اجرا نکرده است و تخلف دارد که این امر به نخست وزیر پاکستان اعلام شده و خودشان میگویند تحت فشار آمریکا و امارات هستیم.
وزیر نفت تصریح کرد: قرارداد انتقال گاز به عمان، فسخ نشده اما برای اجرای آن با توجه به تحریمها با مشکلاتی مواجه هستیم.
زنگنه ادامه داد: در مورد قرارداد با ترکمنستان باید از بنده تقدیر شود زیرا میخواستند به ما فشار غیر عادی بیاورند و من در مقابل این فشار ایستادگی کردم و اجازه ندادم قیمت گاز به ۹ برابر افزایش یابد. این قرارداد در مرحله داوری قرار دارد.