رئیس انتشارات دانشگاه خوارزمی گفت: افت تیراژ باعث شده که چاپ کتاب در این انتشارات حداکثر به ۲۰۰ نسخه برسد.
مجید فشاری رئیس انتشارات دانشگاه خوارزمی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص کتابهای منتشرشده در این دانشگاه گفت: انتشارات خوارزمی در سال ۹۷، حدود ۱۴ عنوان چاپ کتاب داشته که عمده آنها تألیف اساتید دانشگاه خوارزمی بودهاند و تاکنون به ۱۰ تألیف رسیده است.
فشاری با بیان اینکه انتشارات دانشگاه خوارزمی به چاپ تألیفات اعضای هیئت علمی این دانشگاه میپردازد، بیان کرد: کتابهای چاپشده در سه گروه علوم انسانی، علوم مهندسی و علوم پایه دستهبندی میشوند که در سال ۹۷ پنج عنوان مربوط به رشتههای علوم پایه و مهندسی و پنج عنوان مربوط به مجموعه علوم انسانی است.
رئیس انتشارات دانشگاه خوارزمی تعداد عنوانهای چاپشده در سال ۹۸ را تا به امروز یک عنوان دانست و تأکید کرد: هدف ما در سال ۹۸ افزایش تعداد عنوانها و رساندن ۱۴ عنوان به ۱۸ عنوان کتاب است.
وی در خصوص قرارداد دانشگاه خوارزمی با موسسه اندیشه فرزانگان خلاق اظهار داشت: با توجه به نرم افزاری که در موسسه اندیشه فرزانگان خلاق با نام «تک تاپ» برای فروش الکترونیکی کتاب طراحی شد، دانشگاه خوارزمی تصمیم گرفت برای در اختیار قرار دادن فایل پیدیاف کتابهای این دانشگاه به همراه طرح جلد آنها برای فروش الکترونیکی در این اپلیکیشن قراردادی را با این موسسه منعقد کند، علاوه بر فروش کتابها در اپلیکیشن تک تاپ سایت خوارزمی نیز فروش الکترونیکی کتاب را راهاندازی کرده است.
رئیس انتشارات دانشگاه خوارزمی درباره کاهش تیراژ انتشارات دانشگاه خوارزمی بیان کرد: علاوه برافزایش هزینه کاغذ و مواد مصرفی برای چاپ کتاب، شرایط جامعه و کاهش قدرت خرید مردم و به دنبال آن تغییر سلیقه مخاطبان و حرکت آنها بهسوی کتابهای الکترونیکی، موجب کاهش تیراژ انتشارات دانشگاهها شد. ما با توجه به تقاضای بازار تعداد تیراژهای خود را کاهش دادهایم که در حال حاضر حداکثر به ۲۰۰ نسخه چاپی رسیده است.
فشاری با اشاره به اینکه سهمیهای از سوی هیچ ارگانی به دانشگاه خوارزمی برای دریافت مواد مصرفی کتاب داده نشده است، افزود: اوضاع بازار برای خرید کاغذ خوب نیست بهطوریکه خرید هربسته کاغذ در سالهای گذشته ۱۴۰ هزار تومان بوده و در حال حاضر به بیش از ۴۰۰ هزار تومان رسیده است، اگر سهمیهای به دانشگاه برای خرید کاغذ داده شود بسیار مفید خواهد بود.
وی در پایان تصریح کرد: حمایت ویژهای از سوی دولت نیاز است، زیرا ما خواه ناخواه با فروش الکترونیکی کتاب درگیر شدهایم و در این راستا باید مشکلات خود را حل کنیم. مشکل عمده مربوط به توزیع کتاب است بهطوریکه انتشارات دولتی نمیتواند توزیع خوبی در استانها و شهرستانها داشته باشند.