مسئول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان گفت: محققان دانشگاه سمنان موفق به ثبت اختراع «تخریب اتیل بنزن با تیتانیا، سیلیکای دوپ شده» شدند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، داود معروفی، مسئول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان گفت: محققان پردیس علوم و فناوریهای نوین و دانشکده شیمی، نفت و گاز دانشگاه سمنان موفق به ثبت اختراع «تخریب اتیل بنزن با تیتانیا، سیلیکای دوپ شده» شدند.
وی افزود: این اختراع به همت نرجس کرامتی عضو هیأت علمی پردیس علوم و فناوریهای نوین، ندا شیرزاد طاقانکی دانش آموخته کارشناسی ارشد از دانشکده نانوفناوری و محسن مهدی پور قاضی عضو هیأت علمی دانشکده شیمی، نفت و گاز دانشگاه سمنان وبا همکاری پارک علم و فناوری این دانشگاه در اداره کل ثبت اختراعات کشور به شماره ۹۸۱۶۶ به ثبت رسید.
کرامتی گفت: در این اختراع، برای اولین بار دی اکسید تیتانیوم اصلاح شده از طریق دوپ همزمان با گونههای فلز و نافلز مس و نیتروژن بر پایه مزوپور سیلیکا بفرم آئروژل به روش سل ژل و در فشار محیط سنتز و برای تخریب آلاینده اتیل بنزن بکار برده شد.
مسئول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: از مزایای این روش میتوان به استفاده از پیش ماده ارزان قیمت برای سیلیکا سدیم سیلیکات، عدم نیاز به تجهیزات خاص و گران قیمت برای سنتز به دلیل استفاده از فرایندهای سل ژل و خشک سازی آئروژل در فشار محیط، همچنین دستیابی به ساختار بلوری از تیتانیا و مساحت سطح بالا از فوتوکاتالیست اشاره کرد.
وی گفت: از این محصول میتوان برای تصفیه پسابهای صنعتی و تبدیل آنها به مواد کم خطرتر مانند دی اکسید کربن و آب با فرایند فوتوکاتالیستی استفاده کرد.