سرهنگ فرد از دستگیری دو زورگیر خبر داد که در پوشش مأمور پلیس از شهروندان خفت گیری میکردند.
یه گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرهنگ کارآگاه داوود فرد، جانشین رئیس پلیس آگاهی پایتخت خبر از دستگیری دو زورگیر خبر داد که در پوشش مأمور پلیس از شهروندان خفت گیری میکردند.
افرادی که با پوشش مأمور قلابی اقدام به خفت گیری و زورگیری از شهروندان میکردند، سرانجام پس از ماهها فرار از چنگال قانون گرفتار ماموران پلیس آگاهی پایتخت شدند.
یکی از شکات پرونده در خصوص نحوه سرقت عنوان داشت: کار من بساط کردن در خیابان است و پولهای خرد و اسکناس و ارز میفروشم. صبح یک روز با ماشین خود به خیابان منوچهری آمدم و در آن محل بساط کرده بوم و مشغول انجام کار روزانه خود بودم که دو نفر به سمت من آمدند و به عنوان مأمور پلیس ۴ میلیون تومان از من طلب کردند آنها با این عنوان که من مخل نظم اقتصادی هستم و اقدام به خرید و فروش ارز به صورت غیر قانونی میکنم، مرا تهدید کردند و مبلغ مذکور را به سرقت بردند.
در ادامه شاکی دوم پرونده که مردی ۶۴ ساله بود درباره چگونگی مورد خفت قرار گرفتن خود توسط متهمان، گفت: یک شب که قصد سفر به شهرستان را داشتم، در یکی از ایستگاههای بی آر تی منتظر آمدن اتوبوس بودم. در آن وقت شب هیچ کسی در ایستگاه نبود، بعد از مدتی دو نفر به سمت من آمدند و با اشاره گفتند که به سمتشان بروم و من نیز این کار را انجام دادم.
شاکی ادامه داد: آنها با نشان دادن دستبند خود را مأمور پلیس معرفی کردند و گفتند که سوار خودروشان شوم؛ در ادامه من هم که کمی ترسیده بودم، این کار را انجام دادم.
وی افزود: زمانی که در خودرو بودم، ساک مسافری من که فقط البسه داخل آن بود را بازرسی کردند، در بازرسی بدنی از من کیف پولی که به همراه داشتم را پیدا کردند و علاوه بر مبلغ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی که به صورت نقد و تراول به همراه بود، چهار کارت بانکی به همراه رمزشان را نیز از من دریافت کردند.
شاکی ادامه داد: آنها با نشان دادن دستبند خود را مأمور پلیس معرفی کردند و گفتند که سوار خودروشان شوم؛ در ادامه من هم که کمی ترسیده بودم، این کار را انجام دادم.
وی افزود: زمانی که در خودرو بودم، ساک مسافری من که فقط البسه داخل آن بود را بازرسی کردند، در بازرسی بدنی از من کیف پولی که به همراه داشتم را پیدا کردند و علاوه بر مبلغ ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی که به صورت نقد و تراول به همراه بود، چهار کارت بانکی به همراه رمزشان را نیز از من دریافت کردند. وی افزود: در بررسیهای پلیس مشخص شد که دو نفر با استفاده از خودروهای پژو پارس، سمند و پراید هاچ بک با عنوان مأمور پلیس به زورگیری از شهروندان اقدام میکردند.
سرهنگ فرد با اشاره به اینکه متهم اصلی پرونده در سال ۹۳ به دلیل انجام سرقت به زندان منتقل شده و پس از سپری کردن مدتی از حبس خود در زندان با گرفتن مرخصی، دیگر به زندان باز نگشته و اقدام به فرار از زندان کرده است، تصریح کرد: طی عملیاتهای اطلاعاتی و پلیسی در روز سوم اردیبهشت ماه سال جاری متهم اصلی پرونده به همراه همدستش در فردیس کرج شناسایی و دستگیر شدند.
وی افزود: متهمان بیش از ۱۰۰ فقره پرونده زورگیری و خفت گیری از شهروندان را در سوابق خود دارند که تمام این موارد را با عنوان مامور پلیس از شهروندان انجام داده بودند.
جانشین رئیس پلیس آگاهی فاتب با اشاره به اینکه متهمان حین زورگیری از لهجهها و گویشهای مختلف استفاده میکردند تا توسط شهروندان شناسایی نشوند، بیان کرد: کمترین مقدار زورگیری ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و بیشترین مقدار نیز مبلغ ۳۸ میلیون تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه این موضوع جزء جرایم خشن محسوب میشود، افزود: دقت شهروندان باید افزایش یابد، چرا که مردم به راحتی نباید به اظهارات یک فرد مبنی بر اینکه اعلام میکند من پلیس هستم و یا با دیدن دستبند، بی سیم و ... تحت تأثیر قرار گیرند؛ پلیس وظیفه دارد مأموریت خود را انجام دهد، اما شهروندان باید از مأموران پلیس کارت شناسایی معتبر را درخواست کنند.
سرهنگ داوود فرد در پایان اعلام این خبر گفت:: عکس شخصی بر روی کارت شناسایی مأموران معتبر نیست و این کارتها باید دارای عکس پرسنلی حاوی درجات مامور پلیس باشد؛ یک مأمور پلیس به هیچ عنوان از شهروندان کارت بانکی و یا رمز آنها را نمیخواهد، این خلاف مقررات پلیس است و شهروندان نباید این موضوع را قبول کنند و باید به این نکات توجه ویژه داشته باشند تا در دام سودجویان نیفتند.