به گزارش خبرگزاری دانشجو، مهدی جمالی نژاد عصر امروز دوشنبه در ستاد بازسازی مناطق زلزله زده که در استانداری کرمانشاه برگزار شد اظهار داشت: این سیل در دهههای اخیر در کشور بی نظیر بود که طی آن ۲۵ استان را تحت تأثیر خود قرار داد.
وی گفت: با توجه به تهدیدها و تحریمهایی که کشور ما با آن مواجه است فضای سختی را تجربه میکنیم و بحث بازسازی و نوسازی برای ما حائز اهمیت است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور یادآور شد: اگر در امر بازسازی و نوسازی تعلل کنیم نارضایتی شدیدی را بدنبال خواهد داشت بر این مبنا رهبر انقلاب بر تشکیل فرماندهی واحد تاکید داشتند.
وی ادامه داد: در این راستا جهت ایجاد هماهنگی قرارداد بازسازی و نوسازی به ریاست وزیر کشور تشکیل شد که این در نوع خود بی نظیر است و در هفته ۷ تا ۱۰ جلسه برگزار میشود.
جمالی نژاد با بیان اینکه نزدیک ۱۸۰ هزار واحد مسکونی آسیب دیده در سیل اخیر شناسایی شدند، گفت: در این سیل ۲۱۳ شهرستان، ۲۷۳ شهر، ۵۱۴۸ روستا آسیب دیدند و همچنین ۱۲ هزار و ۸۹ واحد شهری، ۵۳ هزار و ۲۷۶ واحد روستایی و در مجموع ۶۵ هزار و ۳۶۵ واحد تخریب شدند.
وی با بیان اینکه تعداد ۱۱۴ هزار و ۳۰۵ مورد واحد تعمیری و در مجموع تعداد واحدهای آسیب دیده در این ۲۵ استان حدود ۱۷۲ هزار و ۶۷۰ واحد است.
معاون وزیر کشور در ادامه به خسارات راههای مواصلاتی اشاره کرد و بیان داشت: تعداد ۷۴۴ پل و آب نما ۱۰۰ درصد تخریب شدند و به ۱۰۶۷۱ دستگاه پل نیز خسارتی بین ۱۰ تا ۹۰ درصد وارد شده است.
وی عنوان کرد: در حال حاضر تأسیسات آبی، ذهکشی، فاضلاب، ذخایر برقرق … احصاء شده است.
جمالی نژاد از راه اندازی سامانه سجاد جهت آمادگی بهتر در وقوع حوادث طبیعی خبر داد و گفت: این سامانه کار بسیار اثر گذاری است که طی آن در بحث امکانات و امدادرسانیها ناهماهنگی به وجود نخواهد آمد.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور بیان داشت: به زودی این سامانه در اختیار استانها قرار خواهد گرفت که مدیران استان باید پس از تحویل سامانه بسیاری از آمارهای استانی را تکمیل و بازنگری کنند و تغییرات را به ما اعلام کنند.
وی تاکید کرد: مهمترین موضوع قابل اهمیت در حال حاضر این است که ظرف مدت یک تا دو هفته برآورد تخصیصها را تکمیل و نهایی کنند تا بررسی شود.
جمالی نژاد در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات قابل تقدیر سپاه و ارتش در حوادث طبیعی از جمله سیل و زلزله اشاره کرد و افزود: نیروهای سپاه در بحرانها رفیق نیمه راه نبودند و حتی در کمیته بازسازی همدل عمل کردند.
دبیر کمیته بازسازی و نوسازی قرارگاه بازسازی مناطق سیلزده اولویت اول در بازسازی را ساخت سرپناه و مسکن برای مردم دانست و ابراز داشت: تلاش میکنیم تا این واحدهای خسارت دیده ناشی از سیل در مدت زمان یکسال احداث شوند و در اختیار سیلزدگان شناسایی شده قرار بگیرند.
وی عدم اطلاع رسانی اقدامات انجام شده را یکی از نقاط ضعف در بحث بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه اعلام کرد و گفت: لازم است اقدامات صورت گرفته به موقع و به روز در اختیار مردم قرار بگیرد.