کد خبر:۷۶۰۷۴۹
پیشنهاد «دانشجو» برای نمایشگاه کتاب تهران (۷)؛

از داستانی درباره جنگ تا سیاحتی در کوفه در نمایشگاه کتاب

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو در ایام ۱۰ روزه برپایی نمایشگاه کتاب تهران به معرفی ۳۰ کتاب مناسب در موضوعات و بخش‌های مختلف می‌پردازد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۴ تا ۱۴ اردیبهشت ماه از ساعت ١٠ صبح تا ٢٠ عصر در مصلی تهران برپا خواهد بود که مسلما امسال نیز اقشار مختلف جامعه با هر سطح تحصیلات و پایگاه اجتماعی با حضور در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تهیه کتاب‌های مورد نظر خود خواهد بود.

از آنجا که در نمایشگاه کتاب تهران ۳۲۰۰ ناشر با ۴۴۰ هزار عنوان کتاب در صد‌ها غرفه در مصلی تهران گردهم آمدند مسلما پیدا کردن کتاب‌های مناسب در حوزه‌های مختلف که یکی از دغدغه‌های مهم مخاطبان نمایشگاه به شمار میرود، با این حجم وسیع حضور ناشران، خیلی سخت خواهد بود.

بر همین اساس گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، در ایام ۱۰ روزه برپایی نمایشگاه کتاب تهران به معرفی ۳۰ کتاب مناسب در موضوعات و بخش‌های مختلف میپردازد که در این گزارش سه اثر مناسب در موضوعات شعر، رمان و تاریخ از نظرتان میگذرد.


                                                                           یحیی
                                                                      از داستانی درباره جنگ تا سیاحتی در کوفه در نمایشگاه کتاب
 
عرصه شعر و شاعری کشور ما پر است از شاعرانی که این روز‌ها کتب بسیاری را روانه بازار نشر کرده‌اند که البته در این بین برخی حضورشان پررنگ‌تر است و این حضور را باید در طبع و سرایش اشعار آنان دانست. به این معنا که به واقع جامعه مخاطب خود را می‌شناسند و البته سعی می‌کنند ذائقه مخاطب را نیز سالم نگه دارند؛ حمیدرضا برقعی از این دست شاعران است که سروده‌هایش حسابی هم مخاطب دارد.

مجموعه شعر «یحیی» تازه‌ترین سروده حمیدرضا برقعی است؛ کتابی مشتمل بر ۱۱۲ صفحه که اولین چاپ آن در بهار ۹۸ صورت گرفته است. این مجموعه غزل که از سوی انتشارات «فصل پنجم» روانه بازار کتاب شده، ۲۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده و در نمایشگاه کتاب تهران نیز با استقبال و صف مخاطبان همراه شده است.

شاعر مجموعه شعر «یحیی» در معرفی اثر جدید خود چنین می‌گوید: «اشعاری که در این مجموعه چاپ شده منهای سه یا چهار شعر تماماً اشعاری هستند که بار‌ها در فضای مجازی آن‌ها را شنیده‌اید، اما لطف این کتاب این است که همه اشعار را در یک مجموعه می‌بینید».

در شعری برگزیده از مجموعه شعر «یحیی» آمده است:

صدا، آری صدا، جان جهان را زیر و رو می‌کرد

پیمبر در همه عمر آن صدا را جستجو می‌کرد

نفس‌های خودش بود آن صدای با طمأنینه

صدایی که شب معراج با او گفتگو می‌کرد

نمی‌دانم چرا، اما پیمبر بعد معراجش

عبای مرتضی را بیشتر از پیش بو می‌کرد

خدا آن شب سخن می‌گفت: با صوت یداللهی

خدا پیش محمد دست خود را داشت رو می‌کرد

خدا مشغول خلقت بود دنیا را همان موقع

علی در مسجد حنانه کفشش را رفو می‌کرد

نفهمیدیم مولا را، نفهمیدیم بعد از جنگ

علی شمشیر را با اشک‌هایش شست‌وشو می‌کرد

اگر او یازده تن را به جای خود نمی‌آورد

چگونه با نبود او زمین یک عمر خو می‌کرد؟

شاعر: حمیدرضا برقعی

ناشر: فصل پنجم

بخش: عمومی سالن: شبستان راهرو: ۳۱ غرفه: ۱۱


                                                                         کوفه
 
 از داستانی درباره جنگ تا سیاحتی در کوفه در نمایشگاه کتاب
 

نوشتن کتب تاریخی همت مولفینی را می‌طلبد که به واقع پژوهشگر باشند؛ یعنی هم سواد محتوایی و هم قلمی محکم را دستمایه کارشان قرار دهند که نتیجه‌اش خوراک فکری و مرجعی مطمئن برای مخاطبان و گروه‌های هدف ازجمله دیگر محققین باشد.

«کوفه و نقش آن در قرون نخستین اسلامی» عنوان تازه‌ترین اثر محمدحسین رجبی‌دوانی محقق تاریخ اسلام است که درباره موقعیت شهر کوفه و مردم آن و عملکرد آنان در صدر اسلام نگاشته شده و در ۵۹۲ صفحه به همت موسسه چاپ و نشر دانشگاه امام حسین (ع) منتشر شده است.

در بخشی از این کتاب آمده است:

بصیرتی که از مطالعه و تحلیل حوادث تاریخی به دست می‌آید، موجب می‌شود تا از عملکرد و رفتار درست و در جهت رضای خداوند افراد و جوامع پیشین «درس‌ها» و از کردار و سلوک نادرست و شیطانی آنان عبرت‌ها گرفته شود تا در صورت تکرار تاریخ و وقوع حوادث و تحولات همانند، از این آموزه‌ها بهره‌های مناسبی ببرند.

از سرفصل‌ها و عناوین این کتاب می‌توان به فرایند شکل‌گیری و ساختار اجتماعی کوفه، نقش معنوی، علمی، فکری، سیاسی و نظامی کوفه، بررسی نقاط ضعف و قوت کوفیان، ظهور خلافت عباسیان در کوفه، آخرین اقدام امام علی (ع) در بسیج کردن کوفیان برای رویارویی با معاویه، جغرافیای تاریخی منطقه کوفه، مواضع کوفیان پس از انعقاد صلح، تأسیس حوزه علمیه نجف و پایان حیات علمی کوفیان اشاره داشت.

نویسنده: محمدحسین رجبی دوانی

ناشر: موسسه چاپ و نشر دانشگاه امام حسین (ع)

بخش: دانشگاهی (پزشکی، فنی و ...) سالن: F۳ راهرو: ۱ غرفه: ۱۰


                                                                    جشن جنگ
 
از داستانی درباره جنگ تا سیاحتی در کوفه در نمایشگاه کتاب


از دفاع مقدس و جنگ تحمیلی نوشتن همواره خواندنی است؛ در عین اینکه نویسندگان پرشماری نیز در این سال‌ها در خدمت ادبیات این وادی قرار گرفته‌اند و الحق و الانصاف نیز آثاری باکیفیت هم روانه بازار نشر شده است. گرچه همچنان آثار برخی از نویسندگان خوش‌قلم و مطرح جذابتر و پرمحتواتر است که یکی از آنان احمد دهقان به شمار می‌رود.

«جشن جنگ» تازه‌ترین اثر داستانی دهقان است که چند سالی برای تألیف آن وقت صرف کرده است. دهقان نویسنده‌ای است که سادگی در کلام را در عین پیچیدگی در فضاسازی و شخصیت پردازی و ترسیم موقعیت‌های جنگی شگرد خود کرده و در «جشن جنگ»، اما در کنار هر دوی این‌ها تراوش حسی انسانی از دل داستان را بیش از هر چیز نمایش داده است.

احمد دهقان در «جشن جنگ» به تعبیری حکم یک باستان‌شناس را دارد. باستان‌شناسی که از دل کشف و نمایش آنچه پیدا کرده است سعی دارد گذشته باشکوه مردمی را به آن‌ها نشان دهد که شاید امروزه چیزی همانند آن را در زندگی خود حس نمی‌کنند و این شکوه نه از جنس تفاخر که از جنس کشف لحظه‌ها و دم‌های انسانی برای زندگی کردن است.

مجموعه داستان «جشن جنگ» در ۱۱۲ صفحه با قیمت ۲۲۰۰۰ تومان منتشر شده است.

نویسنده: احمد دهقان

ناشر: کتاب نیستان

بخش: عمومی سالن: شبستان راهرو: ۱۷ غرفه: ۱۲
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار