آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۱۱۲۹
سپیده‌دم در گفتگو با دانشجو مطرح کرد؛

جزئیات جلسه صریح دانشجویان با سعیدی‌کیا/ نقدهای فراوانی به عملکرد بنیاد داریم

جانشین واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف: یکی از مسئولین بنیاد مستضعفان گفت حقوق ۱۹ میلیون تومانی کسانی که در بنیاد مستضعفان کار می‌کنند با اسم بنیاد مستضعفان جور در نمی‌آید؛ اما با نوع فعالیت‌هایی که این مجموعه انجام می‌دهد، جور درمی‌آید.

سید محمد امین سپیده دم جانشین واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در گفنگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با تشریح جزئیات نشست اخیر اعضای شورای مرکزی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با رئیس بنیاد مستضعفان که در دفتر رئیس این بنیاد برگزار شد، گفت: نقدی که به اینگونه جلسات وارد است، این است که به جای اینکه مسئولان به دانشگاه‌ها بیایند و در جمع دانشجویان حاضر شوند و حرف‌ها و نقد‌های آن‌ها را بشنوند؛ اما این اتفاق نمی‌افتد و اگر دانشجویان هم خیلی اصرار کنند نهایتا اتفاقی که می‌افتد این است که می‌گویند تعداد محدودی برای نشست به دفتر فلان مسئول بیایند و این خوب نیست.


وی با بیان اینکه دانشجویان در نشست با سعیدی کیا به طرح سوالات خود پرداختند، افزود: یکی از سوالات مطرح شده این بود که چرا بنیاد مستضعفان به عنوان رقیب بخش خصوصی عمل می‌کند؟ که آقای سعیدی کیا در پاسخ گفتند اصلا چنین چیزی نیست و اتفاقا تمام هدف ما این بوده که چنین اتفاقی برای بخش خصوصی نیفتد.

سپیده دم به اظهارات رئیس بنیاد مستضعفان در خصوص مصوبه این بنیاد جهت عدم ورود هولدینگ‌ها و شرکت‌های زیر مجموعه بنیاد مستضعفان به پروژه‌های زیر ۸۰ و ۱۰۰ میلیارد تومان در جهت جلوگیری از متضرر شدن شرکت‌های کوچک اشاره کرد و افزود: به گفته سعیدی کیا، مواردی وجود داشته که شرکت‌های زیر مجموعه بنیاد مستضعفان در مناقصه‌ها شرکت کرده اند، ولی موفق نبوده اند.

وی با بیان اینکه انتظار بسیج دانشجویی این است که بنیاد مستضعفان تمام و هم و غم خود را بگذارد و وارد عرصه فعالیت شرکت‌های کوچک نشود، افزود: بنیاد مستضعفان باید از هرگونه فعالیت که شائبه رقابت با بخش خصوصی را ایجاد می‌کند بپرهیزد.

جانشین واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به پاسخ سعیدی کیا در خصوص شفافیت در بنیاد مستضعفان گفت: پاسخ سعیدی کیا این بود که بنیاد مستضعفان از نظر مالیاتی و اقتصادی کاملا به طور شفاف عمل می‌کند و با وجود اینکه بنیاد زیر نظر دولت نیست و از بودجه عمومی سهمی ندارد، ولی باز هم مکلف است که با سازمان بازرسی همکاری کند.

سپیده دم با بیان اینکه ضعف رسانه‌ای بنیاد مستضعفین یکی از نقد‌هایی بود که دانشجویان در این نشست مطرح کردند، افزود: با توجه به اینکه اطلاع رسانی یکی از نقاط ضعف‌های مجموعه‌های انقلابی همچون قوه قضائیه و بنیاد مستضعفان است بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف در این نشست آمادگی خود را برای کمک به بنیاد در این زمینه اعلام کرد.

وی به پاسخ سعیدی کیا در مورد علت واگذاری اموال بنیاد به برخی از مسئولان سابق همچون آقای احمدی نژاد رئیس جمهور سابق و ضرغامی رئیس سابق سازمان صدا و سیما اشاره کرد و افزود: به گفته سعیدی کیا بنیاد مستضعفان هیچ اقدامی را به صورت تک رای و با سلیقه سیاسی و شخصی و بر اساس رابطه سیاسی انجام نمی‌دهد و اقدامات در هیات امناء به جمع بندی می‌رسند و مصوبات هم به دفتر رهبر معظم انقلاب و سازمان بازرسی می‌رود و اگر مخالفتی باشد قطعا برخورد می‌شود. با این وجود دفاتر کاری که در اختیار احمدی نژاد و ضرغامی قرار گرفته اند به صورت اختصاصی نبوده و این اقدام در قالب قرار داد و به صورت اجاره‌ای بوده است با این وجود بنیاد هر زمانی بخواهد می‌تواند این قرارداد‌ها را لغو کند.

جانشین واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف به توضیحات مطرح شده در خصوص فعالیت‌های بنیاد علوی اشاره کرد و افزود: به گفته رئیس بنیاد علوی که در این نشست حضور داشت در حال حاضر ۷۰ درصد بودجه و درآمد بنیاد مستضعفان که در بخش محرومیت زدایی فعالیت می‌کند خرج بنیاد علوی می‌شود و این نکته مبارکی است.

سپیده دم با بیان اینکه به گفته رئیس بنیاد علوی این بنیاد بر اساس ۱۲۶ شاخص محرومیت در محروم‌ترین نقاط کشور فعالیت می‌کند، تصریح کرد: فعالیت بنیاد علوی در امر محرومیت زدایی بر خلاف نهادی مانند کمیته امداد که از افراد حمایت می‌کند به صورت منطقه‌ای است و با قشری از جامعه کار می‌کند.

وی اضافه کرد: در این نشست از اقدامات بنیاد مستضعفان درراستای محرومیت زدایی در قلعه گنج به عنوان یکی از اقدامات ارزشمند که مورد توجه رهبر معظم انقلاب نیز بوده یاد شد.

جانشین واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف گفت: بنیاد مستضعفان در مناطق زلزله زده و سیل زده کشور هم اقداماتی داشته است؛ به گونه‌ای که کار بازسازی ۹ روستای زلزله زده کرمانشاه که رهبر معظم انقلاب از آن‌ها بازدید کردند؛ در کنار سایر اقدامات به این مجموعه واگذار شده است.

سپیده دم در ادامه به توضیحات سعیدی کیا در خصوص این سوال که چرا با وجود اینکه بنیاد مستضعفان از اموال عمومی و املاک مصادره‌ای زمان شاه استفاده می‌کند، اما اعلام کرده که هیچ گونه دسترسی به اموال عمومی ندارد، بیان کرد: به گفته سعیدی کیا بنیاد مستضعفان از بودجه دولتی استفاده نمی‌کند و اموال مصادره‌ای زمان شاه نیز همگی دارای سند هستند و هر کدام هم مشخص است که در کجا صرف شده اند.

وی به توضیحات مطرح شده در خصوص جوانگرایی در بنیاد مستضعفان اشاره کرد و افزود: طبق توضیح داده شده یکی از بخشنامه‌های سعیدی کیا به هولدینگ‌های بنیاد مستضعفان این بوده که باید افراد بین ۳۵ تا ۴۰ سال با یک سری ویژگی‌های مشخص دوره‌های آموزشی را طی کنند تا در این بخش‌ها به عنوان عضو هیات مدیره کار گیری شوند که همانطور در این نشست مطرح شد در قالب این اقدام ۵۰ نفر شناسایی و به کارگیری شده اند.

جانشین واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف گفت: اگر چه بنیاد مستضعفان برای جوانگرایی برنامه داشته، اما دانشجویان نقد‌هایی را به نحوه جوانگرایی در این مجموعه وارد دانستند و بر ضرورت رفع آن‌ها تاکید کردند.

سپیده دم با بیان اینکه سعیدی کیا در این نشست تا ۲۰ درصد بنیاد مستضعفان را حادثه آتش سوزی پلاسکو مقصر دانست، افزود: به گفته سعیدی کیا، بنیاد مستضعفان قول داده که ظرف ۲ سال ساختمان پلاسکو را بازسازی کند با این وجود در اوایل پاییز سال ۹۷ توانستند مجوز‌های لازم را از شهرداری، وزارت کشور و بخش‌های مختلف دریافت کنند.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عملیات ساخت ساختمان پلاسکو از مهر ۹۷ آغاز شده رئیس بنیاد مستضعفان جهت بازدید دانشجویان از روند پیشرفت این پروژه اعلام آمادگی کرد.

جانشین واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف گفت: به گفته سعیدی کیا ساختمان پلاسکو بنابر وعده داده شده اوایل پاییز سال ۹۹ افتتاح می‌شود.

سپیده دم به توضیحات مسئول روابط عمومی بنیاد مستضعفان در خصوص باغ برره سعادت آباد اشاره کرد و افزود: به گفته او بنیاد مستضعفان با شهرداری تهران قراردادی را بسته تا اقداماتی را انجام دهد، اما شهرداری کاملا سکوت کرده و کاری انجام نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه یکی از سوالاتی که در این نشست مطرح شد، این بود که مسئولان بنیاد مستضعفان چقدر با مسئله فقر، حاشیه نشینی و استضعاف آشنا هستند و آیا طعم استضعاف و فقر را چشیده اند، افزود: وقتی که از رسانه‌ها اعلام می‌شود برخی از مدیران بنیاد مستضعفان خودرو لکسوز دارند و ۱۹ میلیون حقوق می‌گیرند و دفتر کار آن‌ها فلان جاست، کاملا این بحث با آن فضای رسانه‌ای که بنیاد باید در حمایت از مستضعفان ایجاد کند کاملا تناقض دارد.

جانشین واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه به گفته سعیدی کیا ساختمان بنیاد مستضعفان یک ساختمان متروکه بوده که بازسازی شده تا اگر بنا بر فروختن آن بود ارز افزوده داشته باشد، گفت: به گفته سعیدی کیا فعالیت‌های اقتصادی که بنیاد مستضعفان انجام می‌دهد، در راستای محرومیت زدایی و رفع استضعاف است.

سپیده دم تصریح کرد: در این نشست یکی از مسئولین بنیاد نیز تایید کرد که دریافت حقوق ۱۹ میلیون تومانی توسط کسانی که در بنیاد کار می‌کنند با اسم بنیاد مستضعفان جور در نمی‌آید، اما با نوع فعالیت‌هایی که این مجموعه انجام می‌دهد جور درمی آید، چون کسانی هستند که در دیگر بخش‌ها کار می‌کنند و سطح فعالیت‌های آن‌ها هم در حد بنیاد مستضعفان نیست، ولی حقوق بیشتری دریافت می‌کنند.

وی بیان کرد: به گفته سعیدی کیا اگر همین میزان حقوق در بنیاد مستضعفان پرداخت نشود، افراد می‌توانند ۱۰ برابر آن را از جای دیگری بگیرند.

جانشین واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف گفت: پیشنهاد دانشجویان به رئیس بنیاد مستضعفان این بود که این مجموعه به جای استقرار در یک ساختمان لوکس مجموعه‌ای را برای انعقاد قرارداد‌ها و ملاقات با سفرای کشور‌های خارجی در نظر بگیرند و ما بقی مجموعه به مانند کمیته امداد به پایین شهر منتقل شود و حتی نشست با وزرا و مسئولان کشورمان در این محل برگزار شود تا بفهمند چه کسانی منتظر تصمیمات آن‌ها هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار