دستگاه تست کشش یونیورسال ۶۰ تن در آزمایشگاه تحقیقاتی مقاومت مصالح دانشگاه تفرش راهاندازی و به بهرهبرداری رسید.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نفسیه آقابابایی، رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تفرش از راه اندازی و بهره برداری دستگاه تست کشش یونیورسال ۶۰ تن در آزمایشگاه تحقیقاتی مقاومت مصالح دانشگاه تفرش خبر داد و گفت: با توجه به صنعتی بودن استان مرکزی و همچنین با عنایت به اینکه این دستگاه در سطح منطقه ۴ دانشگاههای وزارت علوم تحقیقات و فناوری به تعداد اندک در تنهای پایینتر موجود است، جهت یاری کردن هرچه بیشتر صنعت از طریق دانشگاه، دستگاه راهاندازی و به مرحله بهرهبرداری رسید.
آقابابایی گفت: با راهاندازی این دستگاه، خدمات ارزندهای را میتوان به پژوهش و صنعت استان مرکزی و کشور ارائه کرد.
رئیس آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تفرش ضمن ابراز علاقه مسئولان دانشگاه نسبت به همکاری با بخشهای مختلفی از جمله شهرداری، نفوس و مسکن و واحدهای مرتبط با ساختمانسازی در شهرستان تفرش افزود: این دستگاه از فناوری بسیار بالایی برخوردار بوده و با توجه به اینکه کاربرد آن بیشتر در صنعت است، امیدواریم که راهاندازی این دستگاه، زمینهساز انجام تحقیقات و کارهای صنعتی بیشتر و کسب توفیقات روزافزون برای دانشگاه تفرش باشد.
وی با بیان اینکه با راهاندازی این دستگاه، آزمایشگاه تحقیقاتی مقاومت مصالح به مجموعه آزمایشگاههای دانشگاه تفرش اضافه شد، افزود: در حال حاضر با تلاش و حمایت آزمایشگاه مرکزی دانشگاه تفرش و همکاری دانشکدهها ۴ آزمایشگاه تحقیقاتی به بهرهبرداری رسیده است که پیشبینی میشود این رقم تا اوایل تابستان به ۷ عدد افزایش یابد.
ناصر عرفاتی، رئیس دانشکده مهندسی عمران نیز در ادامه گفت: دستگاه تست کشش یونیورسال محصول شرکت ZWICK-ROELL آلمان است و قابلیتهای کشش قطعات چدنی، فولادی، میلگرد، ژئوتکستایل، اندازهگیری تنش تسلیم، نقطه تسلیم بالایی و پایینی، درصد کاهش سطح مقطع، تنش ماکزیمم کرنش، مدول الاستسیته و تبدیل از حالت کشش به فشار را دارد.
عرفانی افزود: دستگاه تست کشش یونیورسال با ظرفیت ۶۰ تن، مجهز به لود سل، اکستنسومتر و نرمافزار کاملاً حرفهای، در پژوهشهای صنعتی و دانشگاهی برای تستهای خمش، فشار و کشش کاربرد دارد.
رئیس دانشکده مهندسی عمران تصریح کرد: ویژگی شاخص این دستگاه فرایند تمام اتوماتیک بارگذاری، قرائت و ثبت نتایج، همچنین قابلیت تحلیل روی منحنی تنش-کرنش و نقاط مشخصه، فکهای بزرگ برای درگیری مناسب با نمونه، توزیع یکنواخت فشار فکها روی نمونه، اتصال به رایانه و پایش نتایج همزمان با آزمایش است.