گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری؛ چند روزی است در فضای مجازی ویدئویی دست به دست می شود که در آن فضایی همراه با موسیقی تند تصویر شده است. این ویدئو مربوط به جشن اختتامیه سراهای دانشجویی دانشگاه بوعلی همدان است پیش از ماه مبارک رمضان برگزار شده و حواشی با خود داشته است. سال گذشته نیز جشن سراهای دانشجویی در این دانشگاه حاشیه هایی داشته است که به گفته علی اکبر تاشکه، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی، برای جلوگیری از این حاشیه ها در جشن امسال به معاونت دانشجویی تذکراتی دادیم؛ اما گفتند که خود مسئولیت برگزاری آن را به عهده می گیرند.
تاشکه با بیان اینکه اقداماتی را در واکنش به این جشن داشتیم، گفت: نامهای خطاب به رئیس دانشگاه و با رونوشت به مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بوعلی، فرمانده سپاه همدان، مسئول حوزههای علمیه و امام جمعه همدان و در خصوص برخورد با برگزار کنندگان این جشن تذکر دادیم.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی ادامه داد: روز گذشته جلسهای برگزار شد و براساس اظهاراتی که در آن جلسه بیان شد، به نظر میرسد مسئولان دانشگاه هنوز به نتیجهای درخصوص برخورد با متخلفان این مراسم نرسیده اند.
وی با بیان اینکه ما درخواست برخورد قانونی با کسانی که در این موضوع ورود کرده اند، هستیم، افزود: در این مراسم موسیقی با صدای یک خانم پخش میشود و پس از یک دقیقه پخش موسیقی متوقف میشود.
تاشکه به حواشی جشن سراهای دانشجویی در سال گذشته در این دانشگاه اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته حواشی بسیار شدیدتری اتفاق افتاد و گروهی از دانشجویان انقلابی برای جلوگیری از این حواشی از معاونت دانشجویی دانشگاه خواستند تا برگزاری مراسم را به عهده آنان بگذارد؛ اما با این درخواست مخالفت شد و برگزاری مراسم به عهده شورای صنفی دانشگاه گذاشته شد.
وی با بیان اینکه معاونت دانشجویی دانشگاه خود مسئولیت برگزاری این مراسم را به عهده گرفته بود، گفت: طی صحبتهایی که با معاونت دانشجویی دانشگاه داشتیم، برخورد نامناسبی با ما شد و گفته شد که به دلیل اینکه موضوع را به خارج از دانشگاه ارجاع داده ایم، ما را به کمیته انضباطی ارجاع میدهند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی تصریح کرد: البته بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی به مسئولان دانشگاه برای تعیین تکلیف درخصوص برخورد با متخلفان این مراسم مهلت یک هفتهای داده است.
انتشار این ویدئو در فضای مجازی باعث شده برخی افراد خارج از دانشگاه، فعالیت تشکل های دانشجویی را زیر سوال ببرند و چنین اتفاقاتی را نتیجه خواب تشکل های دانشجویی بدانند؛ اما مرتضی جهانی مقدم، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه سال گذشته نیز مشابه چنین جشنی و حتی در سطحی سخیف تر و با شوخی های نامناسب تر برگزار شده بود، گفت: برخی از دانشجویان و دغدغه مندان در این زمینه در فضای مجازی بیان می کنند که تشکل های انقلابی دانشگاه بوعلی خواب هستند که در مقابل برگزاری چنین مراسم هایی کاری نمی کنند؛ در حالی که ما در همه جلسات شورای فرهنگی دانشگاه شرکت می کنیم و توصیه ها و انتظارات خود را از مجموعه فرهنگی بیان می کنیم.
جهانی مقدم تأکید کرد: تشکل های انقلابی فعالیت های فرهنگی را در دانشگاه رصد می کنند و توصیه ها و نامه ها را به مسئولان ارائه می دهند؛ واکنش نسبت به هر موضوعی راه خود را دارد و باید از همان طریق اقدام کرد.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی گفت: در برگزاری جشن سراهای دانشجویی نیز که امسال در دانشگاه برگزار شد و حواشی در پی داشت، ما براساس تجربه ای که سال گذشته دیدیم، به مسئولان دانشگاه گفتیم که برای جلوگیری از بروز مجدد آن اتفاقات، برگزاری این جشن را به یکی از تشکل های انقلابی بدهند و جامعه اسلامی دانشگاه بوعلی نیز برای برگزاری این جشن پیش قدم شد. اما مسئولان این درخواست را رد کردند.
وی با بیان اینکه ما در جلسات شورای فرهنگی تأکید کردیم که خط قرمزها در برگزاری این جشن حتما حفظ شود، افزود: نکته مهم تر این است که در برگزاری این جشن شأن دانشجو و فضای دانشگاه رعایت نشده است.
جهانی مقدم به عملکرد مدیران فرهنگی و دانشجویی دانشگاه انتقاد کرد و گفت: شورای فرهنگی دانشگاه، معاونت فرهنگی و هیات ناظر بر تشکل ها به صورت سالانه وارد عرصه مدیریت فرهنگی دانشگاه می شوند و ما تقریبا شاهد هستیم که این مدیریت فرهنگی در دانشگاه به معنای واقعی کلمه انجام نمی شود.
وی با بیان اینکه بسیار مهم است که وقتی جشنی را برای دانشجو برگزار می کنیم، شأن دانشجو حفظ شود، تأکید کرد: در این شرایط وقتی کسانی که دلسوز فضای دانشگاه هستند، نسبت به برگزاری چنین مراسم هایی واکنش نشان می دهند، اینطور وانمود می شود که در مقابل دانشجویان قرار گرفته اند، در حالیکه هیچ یک از تشکل های انقلابی مخالف شادی در فضای دانشگاه هستند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی انتقادات خود به عملکرد دانشگاه را در حوزه نبود شفافیت در هزینه کرد بودجه فرهنگی دانشگاه بیان کرد و گفت: در فضای فرهنگی دانشگاه ما شاهد برخورد دوگانه ای از طرف مسئولان هستیم؛ برای برگزاری برخی مراسم هایی که از سوی تشکل های انقلابی برگزار می شود، حتی برای 200 هزار تومان به ما گفته می شود پول نیست، اما برای برگزاری چنین جشن هایی به صورت کلان هزینه می شود.
وی با بیان اینکه این عملکرد مسئولان فرهنگی دانشگاه، تشکل های دانشجویی را در فضای ناعادلانه قرار می دهد، گفت: اگر دانشگاه پول برگزاری مراسم ندارد، باید برای همه یکسان باشد؛ نه اینکه برای جشنی که در شأن فضای دانشگاه نیست هزینه های کلان شود و برای برنامه های ساده دیگر تشکل ها، هزینه ای نشود.
برخورد با دانشجویانی که در این جشن مسئول بوده و باعث ایجاد حواشی شده اند، خواسته تشکل های انقلابی و البته دفتر نهاد رهبری در دانشگاه بوعلی است.
حجت الاسلام علی محمد عباسی، مسئول نهاد رهبری دانشگاه بوعلی در گفتگو با خبرنگار ما در تشریح برنامه ای که در هفته سراهای دانشجویی در این دانشگاه با حواشی همراه بود، گفت: این مراسم، اختتامیه سراهای دانشجویی بوده و شورای صنفی دانشگاه آن را برگزار کرده است.
عباسی با بیان اینکه در سین اعلام شده برای این مراسم موسیقی سنتی، دعوت از مسئولان و برنامه های حاشیه ای دیگر قید شده بود که مورد تأیید مسئولان دانشگاه بود و معاونت دانشجویی هم از این برنامه حمایت کرد، ادامه داد: با این حال یک هفته به ماه مبارک رمضان، این جشن برگزار شد و براساس اعلام معاونت دانشجویی، بعضی از اعضای شورای صنفی بدون هماهنگی و اطلاع قبلی در حین برنامه از یک خواننده دعوت می کنند و موسیقی پخش شده در این اجرا، مناسب نبوده است.
مسئول نهاد رهبری دانشگاه بوعلی با بیان اینکه در چند ثانیه از این موسیقی صدای یک زن هم هست، افزود: این موضوع فضای التهاب و هیجانی را در فضای سالن ایجاد کرد و در پی آن قرار شد مسئولان دانشگاه و نهاد رهبری این حرکت را محکوم کرده و با دانشجویان خاطی برخورد کنند.
وی بیان کرد: در جلسات با مسئولان دانشگاه تصمیم گرفته شد که از طرف دانشگاه بیانیه ای در محکومیت این اقدام صادر شود.
حجت الاسلام عباسی با اشاره به اینکه باید از برگزاری مجدد این گونه مراسم ها جلوگیری کنیم، افزود: پیش از برگزاری مراسم به معاونت دانشجویی دانشگاه تذکراتی داده شده بود که ملاحظات و احتیاط های لازم را برای برگزاری برنامه ای در شأن دانشگاه داشته باشد، با این حال به نظر می رسد اعتماد بیش از حد به برخی دانشجویان که مسئولیت برگزاری این مراسم به آنان محول شده بود، منجربه این اتفاق شد.
وی تأکید کرد: در برنامه های بعدی باید مراقبت ها به صورت ویژه تری صورت گیرد.
روابط عمومی دانشگاه بوعلی، طی اطلاعیه ای در واکنش به حواشی این جشن به این نکته اعلام می کند: برای حفظ نظم و انسجام برنامه، برای شرکت کنند بلیط صادر شده و تنها دانشجویانی که بلیط تهیه کرده بودند، در مراسم حضور داشتند و حتی جایگاه های دختران و پسران و ورودی آنان نیز به صورت مجزا تعبیه شده بود.
در ادامه این اطلاعیه اشاره شده است که اپراتور صوت مراسم که از بخش خصوصی در برنامه حضور داشت، سهوا و خارج از برنامه، موسیقی پخش می کند که در شأن فضای دانشگاه نیست و این موسیقی به مدت چند ثانیه پخش می شود و در پی آن، مسئولان برنامه نسبت به قطع آن اقدام کرده و با اپراتور صوت نیز برخورد جدی کردند.
در این اطلاعیه آمده است: دانشگاه بوعلی سینا صریحا ضمن اظهار تأسف از وقوع این امر سهوی، به شدت این مطلب را محکوم نموده و با مسببین موضوع پس از بررسی دقیق مساله، برخورد خواهد کرد.
با توجه به اینکه سال گذشته نیز در جشن سراهای دانشجویی در دانشگاه بوعلی حاشیه هایی وجود داشته، انتظار می رفت مسئولان این دانشگاه در برگزاری مراسم امسال دقت بیشتر داشته باشند که این بار نیز با بهانه سهوی بودن حاشیه ایجاد شده، سعی در توجیه سهل انگاری خود هستند.