آخرین اخبار:
کد خبر:۷۶۵۲۳۷
در گفتگو با خبرگزاری دانشجو مطرح شد

رضوی: عربستان دست راست آمریکا در منطقه محسوب می‌شود / رونمائی از طرح معامله قرن محور‌ اصلی گفتگوی پمپئو - بن سلمان

کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه در شرایط فعلی عربستان دست راست آمریکا در منطقه محسوب می‌شود، گفت: در این شرایط هیچ یک از ایادی آن‌ها مثل اردن و اسرائیل به خوبی سعودی‌ها برای آمریکا کار نمی‌کند.

سید جعفر رضوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تماس تلفنی چند شب گذشته پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و بن سلمان، ولیعهد عربستان گفت: پمپئو در دو هفته گذشته تحرکاتی در منطقه داشته که عمده این تحرکات در کشور‌های همسایه ایران و حاشیه خلیج فارس بوده است.

وی با اشاره به فشار‌های آمریکایی‌ها در حوزه تحریم علیه کشورمان گفت: در قبال این فشار‌ها جمهوری اسلامی نیز تهدیداتی داشت که این تهدیدات موج احساس خطر را به آمریکایی‌ها انتقال داد.

*عربستان دست راست آمریکا در منطقه محسوب می‌شود
رضوی با بیان اینکه در شرایط فعلی عربستان دست راست آمریکا در منطقه محسوب می‌شود، گفت: در این شرایط هیچ یک از ایادی آن‌ها مثل اردن و اسرائیل نیز به خوبی سعودی‌ها برای آمریکا در منطقه کار نمی‌کند.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: آمریکایی‌ها این روز‌ها از حیث مالی به تنگنا‌هایی برخورد کردند و همان طور که ترامپ بار‌ها گفته است چشم به پول عربستان دارند.

*یکی از محورهای اصلی گفتگوی تلفنی پمپئو_بن سلمان رونمائی از طرح معامله قرن بعد از ماه مبارک رمضان بود
وی دلایل ذکر شده را دلایل بدیهی تعاملات عربستان و آمریکا دانست و تصریح کرد:اما مسئله دیگر که شاید چندان قابل رویت نباشد مسئله معامله قرن است که آمریکایی‌ها آن را دنبال می‌کنند و در این طرح عربستان مجری میدانی ایالات متحده محسوب می‌شود و بر همین اساس برخی از  گفتگو‌های شب گذشته پمپئو و بن سلمان قطعا مربوط به معامله قرن بوده که آمریکایی‌ها عنوان کردند بعد از ماه مبارک رمضان از آن رونمایی خواهد شد به ویژه با توجه به بند‌های جدیدی که از به آن اضافه شده است.

رضوی در خصوص چیستی طرح معامله قرن گفت: این طرح در حقیقت طرحی آمریکایی برای حل مسئله فلسطین است که اولین بار طرح آمریکا برای این مسئله در سال ۱۹۹۰ و زمان بوش پدر تحت عنوان روند صلح خاورمیانه مطرح شد و در قالب کنفرانس مادرید و سپس توافق نامه اسلو نوعی سازش مطرح شد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: همین طرح را همه روسای جمهور آمریکا پس از بوش پدر ادامه دادند و مبنای آن تشکیل دو کشور مجزا به نام‌های اسرائیل و فلسطین بود که البته تنها بیست درصد از منطقه به فلسطینی‌ها داده می‌شد که آن نیز رفته رفته و با گسترش زیرساخت‌های رژیم صهیونیستی تحت سیطره اسرائیلی‌ها قرار می‌گرفت.

وی افزود: براین اساس معامله قرنی که امروز مطرح می‌شود ادامه همین طرح است، اما با تغییرات بنیادین. ترامپ معتقد است این طرح باید به تشکیل وطن قوم یهود در فلسطین منجر شود و بر این اساس کل فلسطین توسط صهیونیست‌ها اشغال شود و نه ملتی به نام فلسطین وجود داشته باشد و نه دولت خودگردانی حاضر باشد. بر اساس این طرح اگر فلسطینی در این کشور باشد باید هویت اسرائیلی به خود بگیرد.

رضوی در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال طرح معامله قرن حکایت از آن دارد که پیش بینی جمهوری اسلامی و مقاومت منطقه مبنی بر اینکه طرح‌های سازش به نتیجه نخواهد رسید، محقق شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار