یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت:به نظر میرسد مجموع اقدامات صورت گرفته در عراق و مواضع اتخاذ شده از طرف آمریکاییها از یک طرف کاربرد انتخاباتی برای ترامپ و نتانیاهو دارد و از طرف دیگر برخی اهداف منطقهای آنها را نیز به نتیجه میرساند.
سیدجعفر رضوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای روزنامه تایمز اسرائیل مبنی بر اینکه یک مقام ارشد آمریکایی عنوان کرده در صورت ادامه حملات رژیم صهیونیستی به عراق ممکن است شرایط برای حضور نیروهای آمریکایی در این کشور سختتر شود، گفت: این برای اولین بار است که صهیونیستها رسما اذعان میکنند که در حال حمله به عراق هستند این خود محل سوال است چرا که آنها هیچ گاه زمانی که در حال انجام حمله بودند آن را علنی نکردند.
وی در خصوص تحلیل این اقدام رژیم صهیونیستی گفت: برخی از کارشناسان معتقدند این عملکرد سناریویی است که در حقیقت آمریکا به واسطه آن پشت رژیم صهیونیستی برای اینکه حضور او در عراق تحت الشعاع قرار نگیرد، پنهان شده و این اقدامات در حقیقت اقدامات آمریکاست.
رضوی ادامه داد: خبرها حکایت از آن دارد که صهیونیستها برخی اهداف مهم را در عراق مورد حمله قرار دادند و هدف اصلی آنها نیز حشدالشعبی بوده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به اینکه در خصوص این عملکرد چند سناریو وجود دارد سناریوی اول را تلاش رژیم صهیونیستی برای تمرکز مجدد ایالات متحده بر غرب آسیا دانست و یادآور شد: در حقیقت رژیم صهیونیستی تمرکز آمریکا در شرق دور را نمیپسندد و به دنبال آن است که تمرکز آمریکاییها را به غرب آسیا بازگرداند به همین دلیل به اقداماتی از این دست روی آورده است.
وی افزود: زمانی که ترامپ اعلام کرد که قصد خروج از سوریه را دارد نیز صهیونیستها در اندیشکدههای خود از این موضوع ابراز نگرانی کردند.
رضوی سناریوی دوم را بحث جلو انداختن اسرائیل توسط ایالات متحده دانست و گفت: عدهای نیز معتقدند آمریکاییها میخواهند برخی اهداف خود در عراق را مورد هدف قرار دهند، اما برای اینکه این اتفاق منجر به خروج شان از عراق نشود آن را به عهده رژیم صهیونیستی میگذارند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با قویتر ارزیابی کردن سناریوی اول تصریح کرد: به هرحال به نظر میرسد صهیونیستها از انهدام این اهداف به دنبال بازگرداندن آمریکا به منطقه هستند البته یک مسئله مهم را در مورد روزنامه صهیونیستی تایمز اسرائیل نباید فراموش کرد که صاحب امتیاز این روزنامه فردی به نام ادل سون است و او همان شخصی است که اسپانسر ترامپ در انتخابات بوده همین طور اسپانسر انتقال سفارت آمریکا از تل آویو به قدس نیز این فرد بوده است که کل هزینههای این انتقال را پرداخت کرده و از قضا رابطه نزدیکی با نتانیاهو دارد.
وی ادامه داد: ادل سون با اقداماتی که انجام میدهد در حقیقت برای انتخابات پیش رو برای ترامپ و نتانیاهو کسب امتیاز میکند و هم خودش را بالا میبرد.
رضوی با اشاره به عملکرد زیرکانه ادل سون در این پروسه گفت: همواره در مورد نتانیاهو این تردید وجود داشت که باید به غزه حمله نظامی میکرد، اما در این خصوص کوتاهی کرده است برخی داخل محافل اسرائیل نیز میگویند نتانیاهو حملاتی را علیه مواضع عراق صورت میدهد تا نقیصهای که در محافل سیاسی رژیم صهیونیستی در خصوص کوتاهی او در حمله به غزه وجود دارد را جبران کرده باشد یعنی در حقیقت جای حمله به غزه را با حمله به عراق پر میکند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: این اقدام نتانیاهو برای این است که وی در ایام انتخابات عنوان کند که اقدامات نظامی و امنیتی نیز برای حفظ امنیت اسرائیل انجام داده است.
وی با بیان اینکه اگر این سناریوی آخر واقعیت داشته باشد کسی که پیشرانی آن را به عهده گرفته در حقیقت از دوستان قدیمی و اسپانسر نتانیاهو و ترامپ است، گفت: به نظر میرسد مجموع اقدامات صورت گرفته در عراق و مواضع اتخاذ شده از طرف آمریکاییها از یک طرف کاربرد انتخاباتی برای ترامپ و نتانیاهو دارد و از طرف دیگر برخی اهداف منطقهای آنها را نیز به نتیجه میرساند.