یک کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به نزدیکی روابط مقامات عمان به ویژه سلطان قابوس با شخص ملکه انگلیس گفت: به نظر میرسد در شرایط فعلی نیز بن علوی برای وساطت درمورد نفتکشها به ایران سفر کرده است.
سیدجعفررضوی، کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص سفر بن علوی، وزیر خارجه عمان به تهران و محوریت این سفر گفت: نقش عمان در مرحله جدیدی که در غرب آسیا به وجود آمد یعنی از زمان بیداری اسلامی همواره نقش صلح طلب و میانجی گر بوده است.
وی افزود: این کشور در برخی موارد خود را بی طرف و خنثی نشان داده است که این بی طرفی در موارد زیادی به نفع ایران و جبهه مقاومت بوده است و در برخی موارد هم تلاش کرده نقش میانجی گری داشته باشد که آن هم به ضرر ما نبوده است.
رضوی با بیان اینکه مواضع عمان همواره مواضعی بوده است که اگر در موافقت با جمهوری اسلامی نبوده مخالف و مقابل جمهوری اسلامی نیز نبوده است، گفت: با این ویژگی از دولتمردان عمان میتوان به این نتیجه رسید که رایزنی عمان با ایران به احتمال قوی به درخواست انگلیسیها صورت گرفته است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به نزدیکی روابط مقامات عمان به ویژه سلطان قابوس با شخص ملکه انگلیس تصریح کرد: دو سه سال قبل وقتی ملکه انگلیس به منطقه سفر کرد اولین مقصد سفر او کشور عمان بود که این حکایت از روابط نزدیک پادشاه عمان با ملکه انگلیس دارد و شاید یکی از دلایل آن این باشد که آنها در دوره جوانی و نوجوانی همگی در انگلستان تحصیل کرده اند و با فضای این کشور به خوبی آشنا هستند.
وی دلیل دومی که احتمال میانجی گری مقامات عمانی بین ایران و انگلیس را تقویت میکند درخواستهای پمپئو و ترامپ برای مذاکره با ایران دانست و یادآور شد: چند روز پیش خبری توسط خبرگزاریهای غربی به نقل از پمپئو مطرح شد مبنی بر اینکه وی اعلام کرده است به زودی برای مذاکره با مقامات ایرانی عازم کشورمان خواهد شد به هر حال به نظر میرسد ترامپ در دوره تصدی خود به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده به شدت به دنبال آن است که این افتخار را به نام خود بزند که توانسته علاوه بر اینکه ایران را تحریم کند از برجام خارج شود با این کشور وارد مذاکره هم شده باشد.
رضوی ادامه داد: براساس این روند دست و پا زدن مقامات آمریکایی برای نزدیکی و مذاکره با ایران نیز میتواند یکی از موضوعاتی باشد، که بن علوی آن را در کنار خواسته انگلیسیها مطرح کرده است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان خاطرنشان کرد: به هر حال به نظر میرسد حضور بن علوی در ایران حضوری میانجی گرایانه است و کشورهای اروپایی برای عدم خروج ایران از برجام و کم نکردن تعهدات برجامی نیز درخواستهایی داشته اند، اما طبیعی است که اروپا به خاطر ارتباطات مستقیم با ایران، احتمال استفاده از این میانجی گری برای آنها محدود است، اما به هر حال این احتمال یعنی تلاش کشورهای اروپایی برای ممانعت از خروج ایران از توافق نامه برجام نیز میتواند یکی از دلایل حضور بن علوی در ایران و دیدار با مقامات بلند پایه کشورمان باشد.