کد خبر:۷۶۷۰۲۰
هم‌اندیشی نمایندگان تشکل‌های دانشجویی؛

تحلیل و بررسی دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب / بعضی از سخنرانی‌ها پایین‌تر از سطح دیدار بود

دیدار رمضانی رهبر معظم انقلاب با دانشجویان در سال ۹۸ هم برگزار شد و دانشجویان یک بار دیگر این فرصت را یافتند تا در مهمترین نشست خود با عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی به بیان دیدگاه ها، دغدغه هاو مطالبشان بپردازند.

تحلیل و بررسی دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب/ بعضی از سخنرانی‌ها پایین‌تر از سطح دیدار بودگروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو؛ دیدار رمضانی رهبر معظم انقلاب با دانشجویان در سال 98 هم برگزار شد و دانشجویان یک بار دیگر این فرصت را یافتند تا در مهمترین نشست خود با عالی ترین مقام جمهوری اسلامی به بیان دیدگاه ها،دغدغه هاو مطالبشان بپردازند.


خبرگزاری دانشجو با دعوت از سرکار خانم نرگس حسینی، مسئول بخش خواهران و نماینده دفتر تحکیم وحدت، محمد حسین صبوری دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی و  محمد امین مهدی پور دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از سخنرانان دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب به بررسی کم و کیف این دیدار پرداخته که در ادامه این گفتگو را می خوانید:
 
خبرگزاری دانشجو: آیا برای قرائت متن سخنرانی در محضر رهبر انقلاب استرس داشتید؟
صبوری: نمی‌شود گفت: استرس نداشتم، ولی قبل از سخنرانی تمرکز خود را بیشتر روی متن قرار داده بودم مانند کسی که یک ساعت قبل از امتحان به جمع بندی دروس می‌پردازد. در هر حال من موقع سخنرانی در محضر رهبر انقلاب استرس نداشتم.
 
مهدی پور/ صبوری

بنده جزو آخرین سخنران‌ها بودم به همین دلیل فرصت جمع بندی متن سخنرانی را داشتم در واقع وقتی که دیگر سخنران‌ها متن خود را در محضر رهبر معظم انقلاب قرائت می‌کردند ما در حال ویرایش متن بودیم و تا آخرین لحظه آن را کم و زیاد کردیم؛ و این در حالی بود که نصف متن نیز از شب قبل از سخنرانی حذف شده بود.
 
مهدی پور: اینکه اولین سخنران دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب باشیم، واقعا یک مقدار شرایط خاصی است. من در زمان عبور از گیت‌های محل سخنرانی و یا روز‌های قبل از آن استرس خاصی نداشتم، اما چند دقیقه قبل از آمدن رهبر انقلاب و زمانی که سرگرم سرودی بودم که دوستان هم خوانی می‌کردند به یکباره یکی از دوستان گفت: شما اولین سخنران دیدار هستید و این در حالی بود که من حدس می‌زدم سخنران دوم یا سوم باشم. در هر حال کسی که به عنوان اولین سخنران انتخاب می‌شود قرار است جو سالن را هدایت و جهت دهی کند و این مقداری دلهره آور بود، چون جو در ابتدا یک مقدار ساکت و سنگین است.
 
کد ویدیو

با انتخاب بنده به عنوان سخنران اول این سوال در ذهنم وجود داشت که حالا باید چه کار کنم. البته متنی را هم که آماده کرده بودم خیلی پرشور و حرارت بود به همین دلیل با خودم گفتم شاید از همان اول کار دانشجو‌ها هماهنگی و همراهی نداشته باشند، ولی خدا را شکر خوب بود و بچه‌ها هم همراهی کردند.

حسینی: طبیعتا استرس داشتم، در هر حال رهبر معظم انقلاب فرد خاصی هستند و استرس مقابل ایشان هم بیشتر می‌شود. من مقابل رییس صدا و سیما و رییس قوه قضائیه ام صحبت کرده و لی مقابل حضرت آقا استرس بیشتری داشتم.

خبرگزاری دانشجو: آیا کسی متن سخنرانی شما در محضر رهبر معظم انقلاب را از لحظ محتوایی بررسی کرد؟
صبوری: کسی متن ما را پیش از سخنرانی بررسی نکرد و ما اصلاً با بیت رهبری هم ارتباطی نداشتیم که بخواهند آن را بررسی کنند ما فقط با نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ارتباط هستیم و آن‌ها هم اصلاً در مورد محور‌ها و محتوای سخنرانی جنبش عدالتخواه دانشجویی چیزی نپرسیدند و این دغدغه را هم نداشتند و کسی هم کنجکاو نشد؛ البته اگر چیزی هم می‌پرسیدند ما نمی‌گفتیم.
 
کد ویدیو

هیچ نظارت و کنترلی روی محتوای متن سخنرانی ما نشد و ما تا روز دیدار هم هیچ برخوردی با مسئولین بیت نداشتیم. فقط روز قبل از دیدار جلسه‌ای برای هماهنگی زمان و روند جلسه برگزار شد؛ البته چند دقیقه قبل از جلسه هم برگه‌ها را برای بررسی بیولوژیک از ما گرفتند و دوباره تحویل دادند، و دلیل این کار هم این بود که برگه‌ها به دست حضرت آقا میرسید.

خبرگزاری دانشجو: متن سخنرانی جنبش عدالتخواه دانشجویی دو ویژگی کلیدی داشت که موجب شد این سخنرانی را به یکی از مهم‌ترین سخنرانی‌ها در محضر رهبر انقلاب تبدیل کند یکی از بحث‌های کلیدی که شما مطرح کردید در مورد خصوصی سازی بود که نشان می‌داد در این رابطه مطالعه دقیق داشته اید، اما به نظر می‌رسد پاسخ رهبر معظم انقلاب به این مطالبه شما در ارتباط با تعطیلی خصوصی سازی خیلی متناسب با آن چیزی که انتظار داشتید نبود. شما پاسخ رهبری را چگونه تحلیل می‌کنید؟
صبوری: رهبر معظم انقلاب همواره پاسخ معقول و قابل پیش بینی دارند. ایشان مدتهاست که طرفدار اصل ۴۴ قانون اساسی هستند و آن را نفی نمی‌کنند ما هم این اصل را نفی نمی‌کنیم، ولی مشکل ما همانطور که در متن هم اشاره کردیم این بود که اصل ۴۴ را فقط در خصوصی سازی دیده اند؛ بنابراین ما در مدل خصوصی سازی ایراد داریم.

رهبر معظم انقلاب خصوصی‌سازی را فی نفسه بد ندانستند و این کاملاً درست است و بحث ما هم این نبود مشکل ما این است که اصل ۴۴ قانون اساسی به جای اینکه ذیل مردمی کردن اقتصاد و اقتصاد مقاومتی تعریف شود ذیل تئوری‌های لیبرالی تعریف شده است. در هر حال درخواست ما از رهبر معظم انقلاب این بود که قوه قضاییه به موضوع خصوصی سازی ورود پیدا کند تا مدل خصوصی سازی در کشور اصلاح شود، چون مدل آن در این چند سال صحیح نبوده است.

عدم نظارت و شفافیت، واگذاری شرکت‌ها به افراد بدون اهلیت و عدم رعایت بند‌هایی که حقوق مستضعفین را تامین می‌کنند از مشکلات خصوصی در ایران است. با این وجود خصوصی سازی فی نفسه بد نیست و مورد نیاز کشور است، ولی تخلفات، اشتباهات و افراط و تفریط‌هایی صورت گرفته که باید اصلاح شوند. خصوصی سازی به معنای واقعی باید بر اساس ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در رابطه با اصل ۴۴ اجرا شود نه بر اساس آنچه که اتاق بازرگانی، وزارت اقتصاد و افراد ذینفع تفسیر می‌کنند.
تحلیل و بررسی دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب/ بعضی از سخنرانی‌ها پایین‌تر از سطح دیدار بود


خبرگزاری دانشجو: به عنوان نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در بخش دوم سخنرانی خود دفتر رهبر معظم انقلاب را مورد نقد قرار دادید. با این وجود به نظر می‌رسد که این گونه صحبت کردن در مقابل رهبر معظم انقلاب جسارت می‌خواهد. می‌خواهیم بدانیم که آیا بعد از این دیدار از طرف کسی به شما فشاری وارد نیامد؟
صبوری: لااقل تا الان که اینجا نشسته ام از طرف کسی فشاری به ما وارد نشده است و بنده الان اینجا هستم؛ البته حساسیت‌ها و توضیحاتی بود و آدم‌هایی که آنجا بودند نسبت به این موضوع حساس شدند. مثلاً می‌پرسیدند که اصل بحث شما چیست در واقع پس از طرح این موضوع هم دفتری رهبری و هم رسانه‌ها و هم کسانی که انجا بودند حساس شدند.

نکته جالبی که پیش‌بینی آن را نمی‌کردم این بود که این حرف تا این حد حرف دل بقیه جمعیت هم باشد، چون فکر می‌کردم که فقط ما در جنبش عدالتخواه دانشجویی و یا کسانی که در سطوح بالا تشکیلات فعالیت می‌کنند با این مباحث مواجه هستند و نسبت به آن‌ها دغدغه دارند با این وجود برای من جالب بود که برای آن جمعیت که اکثراً هم بچه‌های اصلی تشکیلات نبودند بعد از جلسه روی این نکته تاکید داشتند که حرف دل آن‌ها زده شده است.
 

در بخش‌هایی از سخنرانی بنده بعضا شاهد بودیم که دانشجویان کف می‌زدند با این وجود من احساس کردم این افراد اصلاً حزب اللهی نباشند؛ بنابراین لازم دیدم که توضیح دهم ما حزب اللهی و انقلابی هستیم و ایراد‌های ما به خاطر رفتار‌های غیر انقلابی و غیرشفافی است که دفتر رهبری دارند، اما واقعاً دیدم که این حرف، حرف دل بقیه هم بوده است. در هر حال این مسئله بیشتر ذهن ما را درگیر کرد که چرا باید چنین مشکلی به وجود بیاید که نه فقط به دغدغه بچه‌های عدالتخواه و دیگر اتحادیه‌های دانشجویی بلکه به دغدغه کل جریان دانشجویی مخصوصاً جریان انقلابی تبدیل شود و این بیشتر مسئله را برای ما بزرگ و مهم کرد که حتماً نیاز به اصلاح دارد.
 
خبرگزاری دانشجو: پرداختن به مردم سالاری دینی و حوزه زنان دو ویژگی مهم در متن سخنرانی دفتر تحکیم وحدت بود. واکنش رهبر معظم انقلاب نسبت به این مسائل چه بود؟
حسینی: بازخورد‌هایی که از متن سخنرانی دفتر تحکیم داشتیم به طور کلی مثبت بود؛ منتهی رهبر معظم انقلاب در زمینه مردم سالاری دینی هم در سخنرانی عمومی و هم در ملاقات خصوصی در این باره صحبتی نکردند، ولی در مورد بحث زنان نکته‌ای را مطرح کردند. در هر حال رهبر انقلاب به مسئله مردم سالاری دینی تاکید دارند و در این جلسه هم اتفاقا به طور خاص به این موضوع و نقش لایه های میانی جامعه و اینکه تشکل ها چگونه می توانند به این قضایا ورود پیدا کنند را مطرح کردند.
 
خبرگزاری دانشجو: شما به عنوان نماینده دفتر تحکیم وحدت با توجه به چه عقبه پژوهشی به طرح موضوع هویت اجتماعی زنان در محضر رهبر معظم انقلاب پرداختید؟
حسینی: دفتر تحکیم وحدت حدود سه سال است که در حوزه زنان کار می‌کند. با  این وجود ما از سال گذشته به این نتیجه رسیدیم که به یک قالب جدیدتر نیاز داریم که بتوانیم با قشر نخبگانی دانشگاه در رابطه با حوزه زنان صحبت کنیم که در همین راستا سال گذشته اولین ویژه نامه ندا را منتشر کردیم. در این ویژه نامه هم اولین موضوعی که به آن پرداختیم حضور اجتماعی زنان بود و سه ماه نیز زمان برد تا آن را آماده کردیم.
 
مهدی پور/ صبوری

ما در نشریه ندا علاوه بر چارچوب نگاه اسلام به حضور اجتماعی زنان در قالب نگاه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب نیز به این موضوع پرداخته ایم که این بخش از متن سخنرانی دفتر تحکیم وحدت در محضر رهبر معظم انقلاب خلاصه و چکیده ایی از بحث‌هایی بود که در این رابطه کرده بودیم. در هر حال ما احساس می‌کردیم که شاید خوب باشد این حرف‌ها را در محضر رهبر انقلاب بزنیم تا شاید با توجه به جایگاهی که دارند بتوانند در رابطه با این موضوع کاری انجام دهند؛ البته توقع ما از مسئولین دیگر است، ولی خب وقتی می‌بینیم آن‌ها شاید به مبانی خیلی از حرف‌های ما هم اعتقاد ندارند دوباره به جایگاه رهبری می‌رسیم.
 
کد ویدیو
 
خبرگزاری دانشجو: آیا دیدار امسال دانشجویان با رهبر معظم انقلاب نسبت به سال‌های گذشته تمایزی داشت؟
حسینی: نکته‌ای که در دیدار‌های دانشجویی وجود دارد این است که رهبر معظم انقلاب هر سال که پیش می‌رود خیلی جزئی‌تر و دقیق‌تر راجع به اینکه دانشجویان باید چه کار کنند حرف می زنند با این وجود امسال نیز ایشان در صحبتی که داشتند خیلی دقیق و ریز برنامه عملیاتی را مطرح کردند که طبق بیانیه گام دوم انقلاب بود.
 
کد ویدیو

در هر حال بعد از اینکه بیانیه گام دوم انقلاب منتشر شد همه می‌دانستند که جوانان باید نه لزوما در ساختارهای حاکمیتی بلکه به صورت خودجوش به عرصه ورود پیدا کنند؛ با این وجود همه در تکاپو بودند که ببینند چه مدلی را می‌توانند در این رابطه اجرا کنند که رهبر انقلاب در دیدار اخیر با دانشجویان کار را تمام کردند. در این رابطه بخشی که به عنوان محور بیانات رهبر انقلاب برای ما مهم بود این است که ایشان ابتدا از لایه‌های میانی جامعه و اهمیت زیاد آن‌ها و همچنین تاثیرگذاری این لایه‌ها بر حاکمیت صحبت کردند و گفتند در میان این لایه‌های میانی تشکل‌ها ها نیز وجود دارند. سپس ایشان در رابطه با مدل‌های مختلفی که جوانان می‌توانید در جامعه به آن‌ها ورود پیدا کنید و در حرکت کشور به سمت تمدن نوین اسلامی اثرگذار باشد بحث کردند. در هر حال بنده فکر می‌کنم صحبت‌های امسال رهبر معظم انقلاب برای ما یک مانیفست است که همه باید به آن توجه کنیم.
 
خبرگزاری دانشجو: با توجه به محدودیت وقت سخنران ها در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب اگر وقت بیشتری در اختیار شما قرار می گرفت به چه مسائلی می پرداختید؟
حسینی: دفتر تحکیم وحدت سه سال است که روی بحث مردم سالاری کار می کند و نشستهای سالیانه اتحادیه هم گواه این موضوع است. ما در این یک سال نیز که به طور ویژه به این موضوع پرداخته ایم سعی کرده ایم تا به مطالعات خود عمق بیشتری ببخشیم و جمع بندی این چند سال نیز یک سری صحبت ها و افکار بود که به آنها دست یافته بودیم با این وجود ترجیح می دادیم که شاید بتوانیم این موضوع را در متن سخنرانی بیشتر باز کنیم ولی اقتضای زمانی جلسه و اینکه اگر متن خیلی عمیق شود شاید مخاطبان در چند دقیقه چندان متوجه مباحث نشوند خیلی آن را باز نکردیم.
 
اعتراضات مردمی بحث دیگری بود که طرح آن برای ما مهم بود چون احساس می کنیم در این زمینه یک مقداری خلاء داریم. در هر حال قانون اساسی برگزاری تجمعات مردمی را تایید کرده اما ساختار مشخصی برای آن تعیین نشده است. مثلا اگر مردم بخواهند یک تجمع معمولی برگزار کنند باید برای دریافت مجوز تا وزارت کشور بروند؛ اگر چه معلوم هم نیست بتوانند این مجوز را دریافت کنند.
 
تحلیل و بررسی دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب/ بعضی از سخنرانی‌ها پایین‌تر از سطح دیدار بود
 

خبرگزاری دانشجو: در ملاقات حضوری با رهبر معظم انقلاب به ایشان چه گفتید؟
صبوری: در این ملاقات من بیشتر صحبت کردم و تلاش بنده هم در راستای ارائه نگاه ما بود مبنی بر اینکه جریان عدالتخواه در داخل کشور جریانات سیاسی موجود اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا را خیلی نزدیک به خودش حس نمی‌کند و با آن‌ها غرابتی ندارد. بنده عرض کردم جریان عدالت خواهی فقط معطوف به بدنه دانشجویی نیست و ما یک جریان هستیم که مثلاً این جریان بدنه طلاب را هم شامل می‌شود. بنده در این ملاقات حضوری طرحی را که توسط حوزوی‌ها و اساتید حوزه علمیه قم تهیه شده بود را خدمت رهبر انقلاب ارائه کردیم و ایشان هم با دقت گوش دادند و تأیید می‌کردند در هر حال به نظر می‌رسید که ایشان مسائل را رصد می‌کنند و از آنچه که من می‌گفتم اطلاع داشت و البته ایشان می‌دانستند که ما نگاه متفاوتی داریم.
 
کد ویدیو
 
مهدی پور: با آن شور و شوقی که بنده داشتم حضور در کنار رهبر معظم انقلاب یکی از بزرگترین نعمت هایی است که نصیبم شده است. در هر حال زمانی که خدمت ایشان رسیدم همان اول کار گفتم آقا جان؛ حداقل در این یک سال اخیر بیشترین فشارها بر قشر انقلابی در دانشگاهها وارد شده است؛ فشارهایی که عده ای خاص وارد می کنند و ممکن است گزارش هایی را هم خدمت شما ارائه دهند تا بگویند جنبش دانشجویی عملکرد مناسبی نداشته است.
 
همچنین عرض کردم در عین حالی که برای شما گزارش می آورند از آن طرف بر جنبش دانشجویی فشار می آورند تا آن را ضعیف کنند. در هر حال بنده در این رابطه حقایق بیشتری را خدمت رهبر انقلاب ارائه کردم و نامه ای را نیز که با همین موضوع آماده کرده بودیم به ایشان دادم.
 
مهدی پور/ صبوری

در این ملاقلات یک سری نامه ها و دلنوشته هایی را هم که اعضای اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نوشته بودند خدمت رهبر معظم انقلاب تقدیم کردم و در پایان کار هم به عنوان یادگاری جلسه یک انگشتری از ایشان درخواست کردم که این انگشتری را به من دادند.
 
حسینی: وقتی خدمت رهبر انقلاب رسیدم، علاوه بر برگه‌های متن سخنرانی یک برگه خصوصی هم دستم بود که آن را تقدیم ایشان کردم. در آن لحظه تا من خواستم صحبت را شروع کنم دیدم که رهبر انقلاب دارند نکاتی را در حوزه زنان ذکر می‌کنند. ایشان گفتند بنشینید و خودتان فکر کنید و بررسی کنید و پیشنهادات خود را به من برسانید؛ و بعد از آن هم من سلام دوستان را خدمت رهبری رساندم که حضرت آقا در جواب گفتند:سلام بنده را هم به همه برسانید.

خبرگزاری دانشجو: جریان گلایه رهبر معظم انقلاب از جنبش عدالتخواه دانشجویی چه بود؟
صبوری: رهبر انقلاب به درستی اشاره کردند که گزارش جنبش عدالتخواه دانشجویی در خصوص ارائه راهکار به صدا و سیما و قوه قضائیه هفته پیش به دستشان رسیده است و البته ما هم دو سه هفته پیش این گزارش‌ها را به دفتر تحویل داده بودیم. این گزارش‌ها به صورت تخصصی تهیه شده اند و، چون نیاز به مطالعه داشتند ما بیش از ۲۰۰ ساعت روی آن‌ها کار کارشناسی انجام دادیم. در هر حال گزارش‌ها زودتر هم می‌توانست ارائه شوند، ولی به دلیل تخصصی بودن کار طول کشید.

ما در ابتدا تاکید داشتیم که این گزارش‌ها را به صورت حضوری خدمت رهبر انقلاب ارائه کنیم، ولی با نزدیک شدن به زمان دیدار تصمیم گرفتیم تا آن‌ها را زودتر ارائه کنیم تا شاید ایشان هم این گزارش‌ها را مطالعه کنند و اگر نکته نظری دارند آن را ارائه دهند در هر حال دلایلی که به آن‌ها اشاره کردم باعث شد تا ارائه گزارش مجموعه راهکار برای صدا و سیما و قوه قضاییه به طول بیانجامد و رهبری هم به صراحت این گلایه را کردند.

خبرگزاری دانشجو: روایت صدا و سیما از انعکاس دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
صبوری: اگر قرار است روایتی صورت بگیرد باید کل صحبت‌های دانشجویان یک بار پخش شود تا مخاطب بتواند قضاوت کند، چون وقتی یکی دو جمله از صحبت‌ها انعکاس می‌یابد مخاطب فکر می‌کند کل حرف همین بوده و موضوع دیگری مطرح نشده است. در هر حال برای اینکه جامعیت متن و جامعیت دغدغه تشکل‌ها نشان داده شود منصفانه‌تر و جامع‌تر این است که فیلم کامل سخنزانی‌ها پخش شود.
 
مهدی پور: امسال روایت صدا و سیما از دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب روایت صادقانه‌ای بود، اما بالاخره وقتی صدا و سیما بخواهد قسمتی از صحبت‌ها را منعکس کند مطمئنا این اتفاق می‌افتد که قسمت‌هایی از صحبت‌ها و انتقادات حذف می‌شوند. مثلا در مورد سخنرانی بنده بخش‌های مربوط به ساختار‌های سیاسی، آموزش و پرورش و دیگر مسائل اصلا مطرح نشد. در هر حال بهتر است که گزارش این دیدار کامل روایت شود.
 
حسینی: بنده فکر می کردم صدا و سیما بخش هایی از صحبت های دانشجویان را که به طور مستقیم مسئولان را خطاب قرار می دادند پخش نکند؛  اما این کار را کردند. در مورد سخنرانی بنده نیز بخش هایی  به صورت خیلی کوتاه پخش شد که مقداری برای من خوشایند نبود چون صرفا حوزه زنان را برجسته کرده بودند. از طرفی بخشی از سخنرانی را پخش کردند که به نظر می رسید هدف این جمله این است که ما مردان را دست پایین و زنان را خیلی دست بالا فرض می کنیم و این در حالی است که این موضوع اصلا مد نظر ما نبود چون ما معتقدیم مردان یک سری ویژگی ها و نقش های خاص خود را دارند و زنان هم یک سری ویژگی ها و نقش های خاص خود را که هر کدام هم منحصر به فرد هستند.
 
بنده در سخنرانی خود تصریح کردم زنان رهبران جامعه هستند و اگر نظام برای عرصه های حضور اجتماعی زنان چاره اندیشی نکند دختران انقلابی ما یا سر خورده می شوند و یا مجبور می شوند به سمت کارهای مردانه بروند و بی شک نه سر خوردگان اجتماعی می توانند راهبر جامعه باشند و نه زنان با خوی مردانه که  این بخش از اظهارات من با بیشترین احسنت از جانب خانم ها همراه بود. در هر حال معتقدم نگاه صدا و سیما نسبت به این بخش نگاه غلطی بود.
 
خبرگزاری دانشجو: کدام بخش از بیانات رهبر معظم انقلاب برای شما مهم‌تر بود و خود را مخاطب کدام بخش از بیانات ایشان می‌دانید؟
صبوری: در بیانات رهبر معظم انقلاب مشخص شد که ایشان رصد کاملی نسبت به جریان دانشجویی دارند. مثلا بیانات ایشان در مورد نیشکر هفت تپه، فولاد اهواز و تجمعات کارگری که در یکی دو سال اخیر شروع شده بخش جالبی بود و انگیزه زیادی هم ایجاد کرد. نکته جالب بعد از دیدار هم این بود که همه رسانه‌ها و جریانات دانشجویی عنوان می‌کردند که رهبر انقلاب نسبت به خصوصی سازی دغدغه دارند و باید به سمت آسیب‌های خصوصی سازی و مطالبات کارگری برویم.

روایتی که بنده می‌خواهم از این اتفاق داشته باشم این است که ما در این مدت که چندین بار اقدام به برگزاری تجمع در مقابل سازمان خصوصی سازی و وزارت امور اقتصادی و دارایی کردیم در این مسیر با حرف‌ها و برچسب‌های زیادی رو به رو بودیم و عملاً خیلی از بدنه دانشجویی حزب اللهی هم با ما همراهی نکردند به گونه‌ای که اگر نگاهی به تصاویر بیندازیم متوجه می‌شویم که فضای دانشجویی خیلی در این تجمعات حضور نداشت و همین دانشجویان نیز که در تجمعات بودند برچسب‌هایی از کمونیست گرفته تا رسانه زده و شوآف می‌خوردند. در هر حال زمانی که رهبر انقلاب این حسن نیت و نگاه مثبت را نسبت به مطالبات کارگری نشان می‌دهند همه آن را مثبت می‌بینند؛ اما آسیبی که در اینجا با آن مواجه هستیم این است که جریان دانشجویی همیشه منتظر می‌ماند تا رهبر معظم انقلاب به طور مستقیم به یک موضوع ورود پیدا کنند و بعد آن‌ها واکنش نشان دهند با این وجود جریان دانشجویی از خودش تحلیلی ندارد.
 
کد ویدیو


به عنوان مثال در جریان تجمعاتی که ما برگزار می‌کردیم یکی از تشکل‌ها گفته بود خصوصی‌سازی از دستور کار آن‌ها خارج شده، ولی بعد از دیدار دیدیم که همین دوستان در مورد خصوصی سازی توئیت زدند و مصاحبه کردند. معتقدم نیاز نیست رهبر معظم انقلاب همواره مستقیماً در مورد اقدامات جریان دانشجویی نظر بدهند. جریان دانشجویی باید از خودش تحلیل داشته باشد. در هر حال خدا را شکر تان پس از بیانات رهبر انقلاب به اشتباه خود پی بردند.

اینکه رهبر انقلاب می‌گویند جریان دانشجویی باید تحلیل داشته باشد یعنی اینکه اولویت‌ها را ببیند و ببیند کدام اولویت به انقلاب و حیثیت نظام ضربه می‌زند و آسیب وارد می‌کند. جریان دانشجویی باید در این حوزه‌ها ورود کند و بعد رهبر انقلاب تقدیر هم می‌کنند؛ بنابراین با این نگاه که ما صبر کنیم تا ببینیم رهبر انقلاب نسبت به یک موضوع موافق و مخالف هستند آسیب می‌زند.

جنبش عدالتخواه دانشجویی دو سال و به خصوص امسال درگیر موضوع خصوصی سازی در کشور بود، چون این مسئله به یک مسئله امنیتی، اقتصادی و فرهنگی تبدیل شده و تمام ابعاد جمهوری اسلامی را تحت تاثیر قرار داده بود. با این وجود برخی‌ها بازهم قائل به این نبودند و تجمع مقابل سازمان خصوصی سازی را غیر شرعی می‌دانستند، چون وقتی که ما برای تجمع به کسی می‌گفتیم آن‌ها پاسخ می‌دادند که تجمع بدون مجوز غیر شرعی است و شما کار حرام انجام می‌دهید.

به نظر بنده عبرت و درس اصلی که جریان دانشجویی می‌تواند از بیانات رهبر معظم انقلاب بگیرد این است که اولویت سنجی‌ها را متناسب با نیاز انقلاب انجام دهد.

مهد‌ی‌ پور: بنده متن سخنرانی خود را در چهار سرفصل اقتصادی، سیاسی، آموزش و پرورش و مباحث فرهنگی و دانشگاه‌ها ارائه کردم. بنده در بخشی از اظهارات خود باند‌های ثروت و قدرت را به عنوان عامل وضعیت فعلی کشور معرفی کردم و گفتم این باند‌های قدرت و ثروت هیچ موقع پاسخگوی وضع موجود کشور نبوده و نیستند با این وجود باید ساختاری تعریف شود که چه گروه‌ها و جریان‌هایی در کشور این توانایی را دارند که به عرصه ورود کنند و از طرفی ساختار آن‌ها باید شفاف باشد. پس ازارائه این توضیح بنده گفتم ما پیشنهاد هم داریم و این پیشنهاد همان پیشنهادی بود که رهبر انقلاب پنج سال پیش در یکی از سفر‌های استانی خود مطرح کردند و گفتند اگر احساس می‌کنید ساختار فعلی ناکارآمد است یکسری از نخبگان و مسئولان کشور بنشینند و در خصوص ساختار پارلمانی همفکری بکنند و این یکی از دغدغه‌های ما بود که حس می‌کردیم بعد از آن سخنرانی این موضوع فراموش شده است.

کد ویدیو

ساختار پارلمانی یکسری مزایا و معایب دارد با این وجود ما پیشنهاد دادیم که دوباره روی ساختار‌های سیاسی کلان و روی ساختار پارلمانی هم فکر شود که رهبر انقلاب در رابطه با این پیشنهاد پاسخ بنده را دادند.

به نظر من رهبری در این رابطه دو نکته کلیدی را مطرح کردند. نخست اینکه فرمودند: جلساتی در خصوص ساختار پارلمانی برگزار شده که خروجی آن‌ها تا به حال رسانه‌ای نشده است با این وجود اولین نکته مفیدی که بنده بعد از سخنرانی رهبری به آن پی بردم همین مسئله بود که خروجی آن جلسات بیرون آمد و مشخص شد که جلساتی در این حوزه برگزار شده و مسئولان ارشد نظام به این نتیجه رسیدند که ساختار پارلمانی در شرایط جهانی ما ممکن است مضر باشد. از طرفی ایشان گفتند با توجه به تجربه‌ای که بنده دارم حزب بازی و کار کردن با احزاب که یکی از شرایط و پایه‌های حکومت‌های پارلمانی است برکت خاصی ندارد.

البته سوالی که بعد از سخنرانی رهبری در ذهن من ماند این است که اگر احزاب نباشند چه چیزی جایگزین آن‌ها است. در هر حال امروز در ساختار سیاسی ما جبهه‌ها و بنیاد‌ها تاثیرگذار هستند. جبهه‌ها و بنیاد‌هایی که هیچ موقع پاسخگوی شرایط موجود نبوده اند و همواره در پشت پرده ازافرادی حمایت کرده و ساختار مشخصی هم برای تربیت کادر خود ندارند.


خبرگزاری دانشجو: نظر شما در مورد متن سخنرانی دیگر دانشجویان حاضر در دیدار رهبر معظم انقلاب چیست؟
صبوری: بنده نسبت به متن‌هایی که در دیدار دانشجویان با رهبر معظم انقلاب قرائت می‌شوند نقد دارم. سوال بنده این است که چرا بعد از دیدار این همه نسبت به متن جنبش عدالتخواه دانشجویی در فضای مجازی و رسانه‌ها و فضای دانشجویی با استقبال واکنش مواجه شد؟ بنده بخشی از این موضوع را ناشی از این می‌دانم که متن‌های دیگر آنچنان متن‌های خیلی قوی نبودند البته همه متن‌ها را جمع نمی‌بندم، ولی خب بعضی از متن‌ها مطالبات و دغدغه‌ها در سطح این جلسه نبودند و در واقع حرف‌هایی بودند که می‌شد آن‌ها را هم در فلان روزنامه، مصاحبه و بیانیه زد.
 
مهدی پور/ صبوری

دیدار با رهبری جای قرائت متن‌هایی که صرفا حاوی یک سری شعار سیاسی باشند، نیست. در هر حال نماینده هر مجموعه دانشجوئی سالی یک بار و به مدت ۷ دقیقه فرصت دارد تا نگاه، تحلیل، پیشنهاد‌ها و نقد خود را به عالی‌ترین مقام جمهوری اسلامی که اتفاقاً با سعه‌صدر‌ترین آن‌ها نیز محسوب می‌شود با صراحت و چه با حالت اخم، خنده و تواضع بزند و جالب اینجاست که اصلاً با واکنش منفی هم از طرف رهبر انقلاب مواجه نمی‌شود و ایشان کاملاً به حرف‌ها گوش می‌دهند و از آن‌ها استقبال می‌کنند و البته اگر نقدی هم داشته باشند هم آنجا آن را می‌گویند، چون مواردی در سال‌های پیش بوده که ایشان دانشجو را نگه داشته و گفته بماند و پاسخ نقدش را بشنود.

به نظر بنده قدر نشناسی و وقت سوزاندن است که در محضر رهبر انقلاب زیادی شعر بخوانیم و شعار بدهیم و در نهایت حرف‌های جدی را در چند جمله بزنیم. من جسارت نمی‌کنم و اسم تشکلی را هم نمی‌آورم، ولی سطح دیدار را نسبت به سال قبل در سطح پایینی دیدم و این موضوع را هم می‌توان از واکنش‌ها و نقاط قوتی که رهبری مطرح کردند متوجه شد.

کد ویدیو

مثلاً در دیدار امسال رهبر انقلاب پس از صحبت‌های دانشجویان فقط چهار پنج نکته را گفتند به گونه‌ای که چند سوال را جواب دادند و چند موضوع را نیز باز کردند. مثلاً موضوع خصوصی سازی و پارلمانی را باز کردند و بعد سریع سراغ نکاتی رفتند که خودشان آماده کرده بودند و این نشان می‌دهد که سطح جلسه چقدر بوده است. در هر حال در سال‌های گذشته نکات در حدی بود که رهبر معظم انقلاب بیشتر به آن‌ها می‌پرداختند و بیشتر هم یادداشت برداری می‌کردند.

مهدی پور: بنده به عنوان کسی که در این سه چهار سال اخیر در دیدار‌های دانشجویان با رهبر معظم انقلاب حضور داشته ام به ضرس قاطع می‌گویم که دیدار امسال یکی از بهترین دیدار‌های دانشجویی با رهبر انقلاب بود. تشکل‌های دانشجویی هر ساله صحبت‌های انتقادی و داغی را در محضر رهبر انقلاب بیان می‌کنند؛ اما دیدار امسال بعد از دیدار سال ۹۵ که دیدار پر نشاطی بود و اکثر سخنرانان در آنجا خیلی باز و برجسته صحبت کرده حتی نقطه زنی هم کردند چندین مرتبه بالاتر از آن دیدار بود.
 
کد ویدیو

جالب اینجاست وقتی دانشجویان تا این حد باز صحبت کردند رهبر انقلاب هم خیلی از پرده‌ها را کنار گذاشتند و بی پرده و واضح با دانشجویان صحبت کردند. به همین دلیل گفتمان ایشان خیلی نزدیکتر به گفتمان دانشجویی بوده و خیلی راحت‌تر از سال‌های گذشته بودند.
 
حسینی: حقیقتش را بخواهید من بعد از سخنرانی ذهنم مشغول بازخوردهایی شده بود که رهبر معظم انقلاب داشتند با این وجود نمی‌توانم بگویم به طور کامل به سخنرانی ها گوش داده ام؛ ولی با توجه به آنچه که در هنگام مراسم و بعد از آن شنیدم موضوعی که برای من جالب بود این بود که از تمام اقشار دانشجویی اعم از نماینده نشریات دانشجویی و هیئات های مذهبی در جمع سخنرانان بودند. 
 
مسئله دیگری که در این جلسه پررنگ بود گلایه های سنگین به مسئولین از جمله وزیر نفت و سن مسئولین بود و خود ما هم به نقطه ضعفی از مسئولین اشاره کردیم.
 
نکته دیگری که در این جلسه پررنگ بود و رهبر انقلاب هم در مورد آن صحبت کردند بحث حضور جوانان بود با این مضمون که باید به جوانان اهمیت داده شود. در هر حال ما نمی گوییم که جوانان می توانند کشور را زیر رو رو کنند اما این انگیزه و دغده را دارند تا خدمت کنند.

خبرگزاری دانشجو: ماجرای شکایت از اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که در محضر رهبر انقلاب به آن اشاره کردید چیست؟
مهدی پور: امروز وزارت علوم و دانشگاهها به بهانه های مختلف یک روز دانشجو را حراستی می کنند، یک روز به کمیته انضباطی می کشانند و یک روز هم به تشکل دانشجویی مجوز نمی دهند و آن روزی هم که مجوز می دهند به آنها بودجه نمی دهند و این در حالی است که تشکل های حامی دولت هم بودجه می گیرند و هم حمایت می شوند و این یکی از اصلی ترین مسائل ما در دانشگاهها است و مثالی که بنده در این رابطه و در محضر رهبر انقلاب زدم در خصوص ساختمان دفتر مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بود.
 
دفتر مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نزدیک به ۲۵ سال است که در یک ساختمان مستقر است؛ اما به دلایل واهی و صرفا سیاسی بیش از یک سال است که درگیر شکایت دانشگاه تهران برای پس گرفتن این ساختمان هستیم. این ساختمان که در گذشته متعلق به سازمان بازنشستگی کشور بوده و بعد‌ها به دانشگاه تهران فروخته شده با توجه به نقش اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در فضای دانشجویی و دانشگاهی توسط مسئولان فرهنگی کشور در اختیار این اتحادیه قرار گرفت. زمانی هم که دانشگاه تهران این ساختمان را خریداری کرد مسئولان وقت این دانشگاه با ادامه حضور جامعه اسلامی دانشجویان در آن موافقت کردند؛ اما در سال ۹۴ بدنبال تغییرات مدیریتی در دانشگاه تهران و به بهانه طرح توسعه این دانشگاه برای پس گرفتن ساختمان از ما شکایت شد.

ما که از مسئولان دانشگاه تهران پیگیری کردیم می‌خواهید این ساختمان را چه کار کنید گفتند می‌خواهیم آن را به پارکینگ تبدیل کنیم و ما از این پاسخ بهت زده شدیم، چون مگر می‌شود یک مسئول ارشد دانشگاه تهران در مقابل یک جنبش دانشجویی اصیل چنین پاسخی را بدهد.

در هر حال ما این موضوع را از نهاد‌های مختلف پیگیری کرده ایم که اگر قرار است به محض واگذاری این ساختمان، دانشگاه تهران آن را تخریب کند اشکالی ندارد، اما ابتدا ساختمان‌های دیگر را تخریب کنند تا طرح توسعه این دانشگاه شروع شود، اما گفتند نه و اولین ساختمانی که می‌خواهند بگیرند ساختمان جامعه اسلامی دانشجویان است تا یعد از سال بتواند بقیه ساختمان‌ها را در اختیار بگیرند.
 
کد ویدیو

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان این موضوع را در سال ۹۵ هم با رهبر معظم انقلاب مطرح کرد و ایشان توصیه‌هایی داشتند و با رئیس وقت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها صحبت‌هایی کردند و تصمیم بر این شد که ساختمان دفتر مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان به عنوان آخرین ساختمان در طرح توسعه دانشگاه تهران پس گرفته شود.
 
مهدی پور/ صبوری

طرح توسعه دانشگاه تهران هزاران ایران دارد و بیشتر یک طرح تجاری است. در حال حاضر هر کدام از ساختمان‌هایی را که این دانشگاه خریداری کرده یا به پارکینگ و یا به کافه تبدیل شده‌اند؛ کافه‌هایی که به منبع فساد‌های مختلف اخلاقی و یا محلی برای سازماندهی دانشجویان چپ و مارکسیست مخالف نظام هستند. به گونه‌ای که هماهنگی‌ها برای اغتشاشات دی ماه سال گذشته در این کافه‌ها انجام شد و دانشگاه تهران باید نسبت به این اتفاقات پاسخگو باشد. ما اطلاعاتی داریم که دانشگاه تهران در جا‌هایی نسبت به این کافه‌ها کوتاه آمده است و بعضی جا‌ها خودشان اجازه این کار‌ها را داده‌اند.

بچه‌های جامعه اسلامی دانشجویان هیچ وقت ادعایی نسبت به ساختمان دفتر مرکزی این اتحادیه نداشته‌اند و صرفا تقاضای آن‌ها از وزارت علوم، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و دانشگاه تهران این بوده که این فضا و سنگر که عده‌ای دانشجوی انقلابی در آن کار می‌کنند و در خیلی از جا‌ها این سنگر به درد انقلاب خورده است در اختیار جامعه اسلامی دانشجویان بماند.

در فتنه ۸۸ و اغتشاشات دی ماه ۹۶ این بچه‌های جامعه اسلامی دانشجویان بودند که در این سنگر از جبهه انقلاب دفاع کردند و این اتفاق را تمام مسئولان نظام به عینه دیدند. با این وجود برای ما سوال بود که تلاش دانشگاه تهران برای پس گرفتن این ساختمان آیا مخالفت با جبهه انقلاب است و یا با کار فرهنگی و سیاسی تشکیلاتی دانشجویان مخالف هستند و یا اصلا به دنبال این هستند که به یک عده دانشجوی فتنه گر و اغتشاشگر میدان بدهند.

نکته جالب این است که در اغتشاشات دی ماه ۹۶ برخی دانشجویان با خود سلاح گرم و سرد به دانشگاه تهران برده بودند به گونه‌ای که یکی از آن‌ها کوکتل مولوتوف در یکی از دانشکده‌ها جاسازی کرده بود، اما رئیس دانشگاه تهران در حمایت از این دانشجو مصاحبه کرد. با این وجود سوالی که برای ما پیش آمد این بود که آیا رئیس دانشگاه تهران مخالف کار تشکیلاتی و انقلابی است که ما پیگیر شدیم دیدیم بله او مخالف است.
 
خبرگزاری دانشجو: سخن پایانی شما؟
صبوری: چیزی که در دلمان مانده این است که ما به دلیل کمبود وقت یک متن ۲۵۰۰ کلمه‌ای را به ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ کلمه کاهش دادیم و دو بند و موضوع مهم را که می‌خواستیم به آن‌ها بپردازیم حذف کردیم که یکی از این موضوعات مربوط به نهاد‌های امنیتی و دیگری نیز مربوط به فضای انقلابی در نهاد‌های حوزوی بود.

در هر حال این جلسه برای جنبش عدالتخواه دانشجویی خیلی مهم است به همین دلیل ما روی کلمه به کلمه و جمله به جمله متن سخنرانی فکر می‌کنیم. به همین دلیل ما معتقدیم در دیدار با رهبری باید حرف‌هایی زد که کس دیگری نمی‌زند و دیگر اینکه حرفی را باید زد که جامعیت داشته و دغدعه فضای دانشجویی باشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار