کد خبر:۷۶۸۷۰۲
صابری در گفتگو با دانشجو:

فن بازار پارک پردیس ۲۰ نمایندگی در سراسر کشور دارد/ بورس دارایی فکری، محلی برای خرید و فروش اختراعات

معاون امور فناوری پارک علم و فناوری پردیس گفت: از سال ۸۳ تاکنون فن‌بازار پارک پردیس بعنوان محلی برای عرضه و تقاضای فناوری شده است که ۲۰ نمایندگی در کشور دارد.

راه اندازی بورس دارایی فکری در سال ۹۳ برای خرید و فروش اختراعات/ ۳۰۰ مرکز علمی و دانشگاهی در جهان اسلام طرح‌های خود را به دبیرخانه جایزه مصطفی ارائه کردند

حسین صابری معاون امور فناوری پارک علم و فناوری پردیس در گفتگو با خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، در خصوص روند رشد پارک علم و فناوری پردیس طی سال‌های گذشته اظهار کرد: عملکرد در موضوعات مختلف قابل بررسی است، اما اگر قرار باشد وضعیت کار پارک از روز اول تاسیس را بررسی کنیم، باید بگویم ما بدون بودجه دولتی از سال ۸۰ کار خود را آغاز کردیم و سال ۸۴ پس از چهار سال اساسنامه پارک علم و فناوری پردیس به تایید وزارت علوم رسید و از همان سال هم بودجه به ما تعلق گرفت.

صابری ادامه داد: پارک علم و فناوری پردیس اولین پارکی است که فعالیت خود را دقیقا با عنوان پارک علم و فناوری آغاز کرد، البته در قسمت‌های مختلف کشور مراکزی بودند که فعالیت علمی و فناوری انجام می‌دادند، اما عنوان پارک نداشتند.

معاون امور فناوری پارک علم و فناوری پردیس گفت: سال ۸۰ که ما کار خودمان را در پارک علم و فناوری آغاز کردیم خیلی مرسوم نبود که شرکت‌های متوسط به بالا در پارک‌های علم و فناوری سرمایه گذاری کنند و عمدتا دیدگاه‌ها این بود که یک فرد طرحی دارد و در پارک ایده و طرح خود را مطرح می‌کند و برای آن هزینه می‌شود، اما تفکر ما این نبود.

وی افزود: ما قائل به این بودیم که باید کارمان را در ابتدا با شرکت‌هایی شروع کنیم که می‌توانند به سرعت نیاز‌های جامعه را برآورده نمایند، بنابراین با شرکت‌های متوسط به بالا کار را آغاز کردیم و استقبال خوبی هم صورت گرفت و این شرکت‌ها در پارک علم و فناوری پردیس سرمایه گذاری کردند و زیرساخت‌های بسیاری با این سرمایه گذاری آماده شد و بعد از آن بود که بودجه دولتی به ما تعلق گرفت، توانستیم مرکز رشد را راه اندازی نماییم و امکان پذیرش استارتاپ‌ها به وجود آمد.

صابری تصریح کرد: در پارک علم و فناوری پردیس چند کار در حوزه‌های مختلف انجام می‌گیرد، به طور مثال در محدوده‌ای از پارک شرکت‌هایی می‌سازیم و یا افراد را برای ورود به جامعه و بحث تجاری سازی آماده می‌کنیم، اما با توجه به اینکه زیر نظر معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری هستیم، یکسری وظایف داریم که اهداف ملی به حساب می‌آید.

اولین فن بازار سال ۸۳ در کشور راه اندازی شد
وی یادآور شد: یکی از موضوعات این است که ما از سال ۸۳ ساختاری به نام فن بازار راه اندازی کردیم که محل عرضه و تقاضای فناوری در پارک شده است و در حال حاضر در ۲۰ نقطه از کشور نمایندگی داریم و حدود ۵۰ شرکت کار برون سپاری به متقاضیان را انجام می‌دهند و تبادل فناوری در این میان اتفاق می‌افتد.

اختراعات به بورس رسید
صابری با اشاره به همکاری‌های پارک علم و فناوری با سازمان بورس گفت: از سال ۹۳ بورس دارایی فکری را راه اندازی کردیم که محل خرید و فروش اختراعات است و امروز هر فردی که اختراعی دارد و علاقه‌مند است با کسی شریک شود یا اختراع خود را به فروش رسانده یا اجاره دهد می‌تواند در این بازار حضور پیدا کند و این کار را انجام دهد.

وی ادامه داد: در بخش شتاب دهنده‌ها نیز از سال ۹۳ کار خود را آغاز کردیم در آن زمان در کل کشور مسئله‌ای به نام شتاب دهنده مطرح نبود و ما اولین گروهی بودیم که این موضوع را مطرح کردیم و کار خود را آغاز کردیم و امروز ۴۰ شتاب دهنده در شهر‌های مختلف از ما تاییدیه گرفتند و این رقم در حال افزایش است.

صابری در خصوص شتاب دهنده‌های نوآوری گفت: شتاب دهنده‌های نوآوری نهاد‌هایی هستند که خصوصی بوده و به افرادی که صاحب ایده هستند کمک می‌کند تا تیم شوند و ایده خود را به محصول تبدیل کرده و شرکت تاسیس کنند، در نهایت روی آن‌ها سرمایه گذاری شده و به چرخه کسب و کار می‌افزایند.

وی در خصوص سومین فعالیت پارک علم و فناوری پردیس گفت: ما مبدع جایزه جهانی مصطفی در حوزه فناوری هستیم، این جایزه به برترین دانشمندان جهان اسلام در حوزه‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری زیستی پزشکی، نانو و یک جایزه در سایر حوزه‌های علمی هر دو سال یکبار از بین دانشمندان مسلمان که در کشور‌های اسلامی و غیراسلامی زندگی می‌کنند، اهدا می‌شود.

صابری افزود: در حال حاضر دو دوره از این جایزه برگزار شده و امسال سال سوم آن است، این جایزه شبیه به جایزه نوبل و جوایز بزرگ دنیاست و ارزش و اعتبار بالایی دارد.

معاون امور فناوری پارک علم و فناوری پردیس در خصوص استقبال کشور‌های مسلمان از جایزه مصطفی گفت: با توجه به اینکه امسال سومین دوره جایزه مصطفی (ص) برگزار خواهد شد تقریبا ۳۰۰ مرکز علمی و دانشگاهی در جهان اسلام طرح‌های خود را ارائه کردند و داوران پس از ارزیابی نتایج را اعلام می‌کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار