کد خبر:۷۷۱۲۶۸

واردات ۹۵۰۰ تن محصولات چاپی در پاییز ۹۷

یک کارشناس بازار چاپ با انتقاد از واردات ۹۵۰۰ تن محصولات چاپی به کشور در پاییز سال گذشته روند واردات را نگران‌کننده دانست و گفت: چرا باید ۴۰ هزار برچسب (اتیکت) چای کیسه‌ای به کشور وارد کنیم؟
 به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مسعود فرشی‌فرید، مدیرعامل شرکت بازدید و کارشناس چاپ، با اشاره به وضعیت نگران‌کننده واردات محصولات چاپی گفت: آمار‌های واردات محصولات چاپی به کشور نشان می‌دهد که تنها در پاییز ۹۷ ما ۹۵۰۰ تن کالای چاپی شامل فیلم، پاکت‌های چند لایه آلومینیومی، هولوگرام، خمیر کاغذ و ... از ترکیه وارد کرده‌ایم، البته نمی‌توان گفت که ترکیه بازار واردات به ایران را در حوزه کالا‌های چاپی در دست دارد، این موضوع بین دو کشور ترکیه و چین در حال گردش است، زمانی که واردات با سهولت بیشتر انجام می‌شود، چین در صحنه نخست قرار می‌گیرد و زمانی که تبادلات دشوارتر می‌شود، چین جای خود را به ترکیه می‌دهد. بعد از تحریم‌ها نیز، چون انتقال ارز برای بانک‌های چینی دشوار شده، ترکیه بازار را به دست گرفته است.

وی ادامه داد: آمار‌ها نشان می‌دهد که در تابستان سال گذشته، ۵۰ درصد واردات محصولات چاپی به ایران از کشور چین بوده است ما ۴۲۰۰ تن محصول چاپی از چین وارد کرده‌ایم، در پاییز این آمار به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن کاهش پیدا می‌کند. البته حجم واردات پاییز ۹۵۰۰ تن بوده و مابقی این رقم را ترکیه به کشور ما صادر کرده است.

فرشی‌فرید تصریح کرد: در شرایط تحریم طبیعی است که واردات مواد اولیه سخت‌تر شده و هزینه‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند، در نتیجه ما مزیت صادرات و مزیت رقابت با ترکیه را از دست می‌دهیم، چرا که هزینه کارگری و خدمات در ایران بسیار پایین‌تر از چین و ترکیه است، به گونه‌ای که ترک‌ها و چینی‌ها نمی‌توانند با ما در این زمینه رقابت کنند،، اما افزایش قیمت مواد اولیه در شرایط فعلی این مزیت را از بین برده است.

وی با بیان این مطلب که ما ناچار از واردات برخی محصولات چاپی به ایران هستیم، گفت: پاکت‌های چند لایه آلومینیومی پلیمری یکی از این محصولات است که در کشور ما ۳۰ درصد ظرفیت تولید آن وجود دارد، پس ما ناچار به واردات ۷۰ درصد مابقی هستیم، چرا که شرکت‌های مواد غذایی منتظر تولید نمی‌مانند و سریعا واردات را انتخاب می‌کنند.

فرشی فرید در عین حال واردات ۹۵۰۰ تن کالای چاپی را نگران‌کننده دانست و گفت: ما از وزارت ارشاد و وزارت صمت درخواست کردیم تا جلساتی ترتیب دهند که واردات برخی محصولات چاپی ممنوع شود، برای نمونه چرا باید ۴۰ هزار اتیکت چای کیسه‌ای به کشور وارد شود یا یک میلیون و ۲۶۸ هزار بوروشور آموزشی؟ مگر در کشور ما امکان تولید این محصول وجود ندارد؟

وی گفت: هم‌چنین از امارات پاکت مقوایی چند لایه وارد شده است، ما اکنون ۶ تولید کننده پاکت چند لایه داریم، آن وقت چرا تتراپک باید ارز دولتی می‌گرفت؟ البته اکنون خوشبختانه این ارز دولتی برداشته شد، در مورد قوطی‌های بسته بندی سلولزی اصلا دلیلی ندارد از خارج از کشور وارد شود،، اما متاسفانه سفارش‌دهندگان داخلی اطلاعی از امکانات تولید این محصولات در داخل کشور ندارند و به تولیدکننده‌های خارجی سفارش می‌دهند.
منبع: تسنیم
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار