به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ دومین کنفرانس فکری بینالمللی «پدیده افراطگرایی» با همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در موصل عراق برگزار میشود.
این کنفرانس با شعار: «تنوع ما منبع قدرت ما» به همت مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و با همکاری دانشگاه موصل، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه فناوری شمالی، وزارت آموزش عالی عراق، مشاور فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در عراق، وزارت فرهنگ و گردشگری عراق، دیوان اوقاف اهل سنت عراق، جمعیت علمای عراق و شورای علمای پیوند محمدی عراق، برگزار میشود.
فاضل عبدالغفور، سخنگوی کمیته مقدماتی کنفرانس در یک گفتوگوی مطبوعاتی اعلام کرد که این کنفرانس به مدت ۲ روز برگزار خواهد شد.
وی افزود: ۱۲۰ مقاله پژوهشی از ایران، مصر، لبنان و عراق درباره محورهای این کنفرانس، از جمله علل و ریشههای افراطگرایی و راههای مقابله با آن دریافت شده است.
عبدالغفور اظهار کرد: این کنفرانس بینالمللی دو روزه با حضور صدها اندیشمند، دانشگاهی، نویسنده و علمای مذاهب اسلامی مختلف در شهر موصل برگزار میشود.
وی خاطر نشان کرد: برگزاری این کنفرانس در نینوا با این حجم از مشارکت و اهدافی که دنبال میکند، پس از پاکسازی استان نینوا از لوث گروههای تکفیری و تندرو، بینظیر است.
وی اشاره کرد: هدف از برگزاری این کنفرانس، بسیج تلاشهای علمی و عملی برای مقابله با افکار افراطی و رفتارهای منحرف بوده و شامل محورهای زیر است:
۱. مسامحه دینی: مفهوم، دیدگاه، اهداف و نتایج
۲-اشتراکات بین ادیان و مذاهب در دوری از تندروی و تروریسم
۳- زمینههای تمدنی ادیان الهی و تأثیر آن در ایجاد جامعه امن
۴- بررسی تاریخ همزیستی مسالمتآمیز در جامعه عراق
۵-مؤسسات آموزشی و رسانهای و نقش آنها در اشاعه و تحکیم فرهنگ همزیستی مسالمتآمیز
۶- آثار سیطره گروههای تروریستی بر استان نینوا و مناطق آزاد شده و راهکارهای مقابله با آن
۷- نقش قوانین حقوقی در حل پدیده افراطگرایی و تندروها
۸- نقش علم جامعهشناسی و روانشناسی در از بین بردن آثار منفی تفکرات گروههای افراطی و تکفیری در جامعه
لازم به ذکر است پس از آزادسازی موصل از دست داعش، این اولین کنفرانس در این سطح است که باحضور شخصیتهای علمی و دینی عراق در این شهر برگزار میشود.