آخرین اخبار:
کد خبر:۷۷۴۶۱۹
گزارش|

توطئه شوم اروپا برای زمین زدن نقشه جدید ایران / نفت در برابر غذا و فریز کردن توان مقاومت

اینستکس می‌خواهد بدون تامین حداقل حقوق ایران، او را مثل چهار سال گذشته همچنان معطل و منفعل نگه دارد. هیچ جای برجام، نامی از اینستکس نیامده، چرا که محتوای ایستکس اصالتاً محتوایی مربوط به ذیل بند هفت منشور شورای امنیت بلکه حتی کمتر از آن در حوزه کاهش تحریم‌ها است.

توطئه شوم اروپا برای زمین زدن نقشه جدید ایران / نفت در برابر غذا و فریز کردن توان مقاومت

 

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ اینستکس Instrument in Support of Trade Exchanges «ساز کار حمایت از مبادلات تجاری» با ایران است که توسط سه کشور اروپایی آلمان، فرانسه و انگلستان معرفی شده است. این سیستم در پاریس و در چارچوب قوانین کشور فرانسه ثبت شده است. اروپایی‌ها بعد از ۹ ماه تعلل و مذاکره و ۴ ماه پس از اعلام تصمیم شان برای مقابله با تحریم‌های ثانویه امریکا یک ساز و کار با ظرفیت محدود آن هم نه برای تبادل پول بلکه برای تامین غذا و دارو ایجاد کرده اند. کارکرد این ساز و کار بدین صورت است که به طور مثال یک شرکت ایرانی کالایی به اروپا صادر میکند و در عوض اعتباری بدست می‌آورد که میتواند با آن کالایی رااز اروپا وارد کند بدون این که پولی بین ۲ طرف رد و بدل شود. این در حالی است که مهمترین کالای ایران برای فروش در اروپا و وارد کردن ارز به کشور یعنی نفت جزو این ساز و کار نیست ودرواقع شاید حاصل آن بیشتر به نفع اروپا باشد و نه ایران.

اهداف اروپایی‌ها در ایجاد اینستکس
مسئولان اروپایی با مشروط کردن اجرای اینستکس یه تصویب FATF بدنبال گروکشی هستند ودر واقع اروپایی‌ها خواسته آمریکایی‌ها رادرقالب بیانیه پایانی خود مطرح کردند و می‌خواهند آن را به ما دیکته کنند. اروپایی‌ها در حال انجام عملیات روانی برروی ذهن مسئولان ایران هستند برای اینکه بتوانند بر رای مراجع ذیرربط برای تصویب FATF اثر بگذارند. در اینستکس هم پولی که می‌آید بایدپولی باشد که آمریکا با نحوه بدست آوردن آن مشکلی نداشته باشد و هم کالا‌هایی که خریداری می‌شود و در واقع اروپایی‌ها می‌خواهند بگویند که به برجام پایبندند و کار خاصی نمی‌کنند.

حقایق تلخ اینستکس
این کانال اروپایی نیست و اجماعی ندارد و درواقع کانال انگلیس المان و فرانسه است و نفت مهمترین کالای ارزآور ایران را تضمین نمی‌کند. کشور‌های ثالث چین و هند را پوشش نمی‌دهد و فقط غذا و دارو را شامل می‌شود؛ و در اصل کانال مالی نیست و بیشتر شبیه یک شرکت حسابدار است. حال شاید بهتر بتوان راجع به این مسئله اندیشید. به نظرمی‌رسد شرکت‌های بزرگ اروپایی به علت داشتن تجارت با امریکا توان تحمل ریسک‌های تحریمی را ندارند؛ و شرکت‌های کوچک نیز به دلایل مختلف از جمله این که امریکا بعد از اصلاح قانون ۳۱۱ صرفا ممانعت از کاسبی در امریکا را انجام نمی‌دهد بلکه توان ایزوله کردن یک هدف تحریمی در فضای اقتصادی خارج از امریکا را هم دارد این ریسک را نمی‌پذیرد.

پشت پرده شبح اینستکس
اروپا با تعویق ۱۴ ماهه عمل به اندک تعهدات ناقص برجامی، با انفعال دولتمردان یک تیر و دو نشان زد؛ از سویی هزینه مقابله با تحریم‌های ایران و مخالفت با ترامپ را پرداخت نکرد، از دیگر سو با هدف فریز کردن توان راهبردی جمهوری اسلامی، در پی مهلت خریدن جهت تحمیل مذاکرات موشکی و منطقه‌ای به ایران بود.
با هوشیاری رهبر انقلاب و تغییر جهت فرمان از سازش منفعلانه به مقاومت فعالانه و مهلت ۶۰ روزه خروج از تعهدات برجامی، اتحادیه اروپا و آمریکا دست و پای خود را گم کردند و به دنبال راهبرد جدیدی برای به انفعال کشاندن نقشه راه جدید ایران بودند.
به همین منظور طی روز‌های اخیر کانال مالی اینستکس اولین تراکنش مالی خود را انجام داد؛ امری که با جوسازی گسترده حامیان غرب در ایران همراه شد و همان شیوه‌ای که به گفته مدیرمسئول روزنامه شرق برجام را بزک کردند، با بزک کردن اینستکس در پی ایجاد کانال ارتباطی برای مذاکره هستند.
این در حالی است که سهم هر کشور اروپایی تنها رقم چند صد هزار دلاری است؛ چیزی بدتر از نفت در برابر غذا!
مسئله اینجا است که اینستکس به دنبال زمین زدن راهبرد مقاومت فعالانه و بازگرداندن ایران به کانال رفاه اقتصادی و سیاست عزتمندانه است.
ضرب الاجل دو ماهه نباید بر زمین بماند و گرنه، اروپا را درباره جدی بودن ایران به تردید می‌اندازد و سرآغاز بی مبالاتی و فشار‌های جدید غرب خواهد بود. انتظار ایران روشن است: اجرای تعهدات برجامی از سوی غرب و لغو تحریم‌های نفتی و مالی و بانکی.

اروپا اگر نه می‌خواهد و نه می‌تواند تعهدات خود را عملی کند، بنابراین فاقد اعتبار و اهمیت راهبردی است و نباید رفتار تاکتیکی فریبنده آن، ما را از رفتار محاسبه شده و راهبردی باز دارد. باید توجه داشته باشیم که اکنون تحریم‌های غیر قانونی، در نهایت و سقف خود قرار دارد.

آمریکا هم اکنون فراتر و بیشتر از تحریم‌های قبلی سازمان ملل، علیه ما اعمال تحریم کرده و تیر شلیک نشده در ترکش ندارد. اروپایی‌ها نیز از ما نفت نمی‌خرند و کل تجارت شان با ما به عدد بسیار ناچیزی رسیده است. کشور‌های طرف معامله ما نیز با وجود تحریم ها، با ما همکاری می‌کنند.

اما اهمیت تصمیم راهبردی ایران به این است که "هزینه صفر" برای بدعهدی و بازگرداندن تحریم‌ها را به هم می‌زند. این تصمیم در کنار سایر رفتار‌های بازدارنده کشورمان (و محور مقاومت) در حوزه سیاسی و نظامی و امنیتی، می‌تواند محاسبات آمریکا، اروپا و به ویژه جهان غیر غرب را تغییر دهد.

راهبرد جدید ایران می‌گوید؛ تعهد و امنیت برای همه، پیمان شکنی و ناامنی و بی ثباتی نیز برای همه. تجارت امن نفتی و غیر نفتی برای همه، بی ثباتی و التهاب بازار نیز برای همه.

بدین معنا، اینستکس می‌خواهد بدون تامین حداقل حقوق ایران، او را مثل چهار سال گذشته همچنان معطل و منفعل نگه دارد. هیچ جای برجام، نامی از #ایستکس نیامده، چرا که محتوای ایستکس اصالتاً محتوایی مربوط به ذیل بند هفت منشور شورای امنیت بلکه حتی کمتر از آن در حوزه کاهش تحریم‌ها است.

اما اروپایی‌ها در بسته پر از خالی ایستکس و به نام برجام، حتی نپذیرفته اند که چنین مبادله‌ای با ایران داشته باشند. بلکه وعده می‌دهند که در ازای پول نفت فروخته شده ایران به دیگر کشورها، غذا و دارو به ما بفروشند!

دولت ما چرا باید پذیرنده و خریدار چنین توهینی باشد و حال آنکه موازنه قدرت منطقه ای، به نفع ما و به ضرر آمریکا و اروپاست؟ اگر واقع بین باشیم، هدف اروپا توهین و تحقیر، به قصد کوچک نمایی و کتمان اقتدار بلا منازع ایران در منطقه است. نباید اجازه داد این فریب چند لایه را جا بیندازند.

آن‌ها همچنان امیدوارند کسانی در دولت، زیر تصمیم دیرهنگام، اما راهبردی و اجماعی شورای عالی امنیت ملی بزنند. شورا نباید به هیچکس اجازه بدهد که جدیت و قاطعیت جمهوری اسلامی ایران (ضرب الاجل صادره) را در نظر دشمنان دچار تردید نماید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Australia
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۲
رااندازی ابزار مالی اینستکس از سوی اتحادیه اروپا نوعی حساب کاربری شخصی و بسیار ابتدایی است این ابزار مالی نمیتواند ارز حاصل از فروش نفت را تبدیل به خرید کالا از سوی ایران کند پس در عمل هیچ کارایی ندارد. کشورهای اروپایی میخواهند یکسال دیگر ما را با این اسباب بازی سرگردان و در واقع وقت کشی کنند آنان همان سیاستهای خصمانه آمریکا را در قبال ایران دنبال میکنند اما با روشهای دیگرنباید بیشتر از این گول کشورهای غربی را خورد.
24
4
ایرانی
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۸
کمی عمیق فکر کنید این تحریمها فقط پول نیروهای ایران در خارج را کم کرده و اونها دارن از ما برمی گردن ....
خرج یکسال کالاهای اساسی کل مملکت ما 12 میلیارد دلار است در حالیکه در هر سال حدود 70 میلیارد دلار به دولت پول داده می شود که مملکت رو اداره کنه ! یعنی حتی اگه یک قطره نفت نفروشیم ، باز خیلی راحت میشه از محل منابع داخلی مثل مالیات و عوارض کالاهای اساسی رو بطور کامل تامین کرد ...... اما گرانی و تورم فعلی ما عمدتا ناشی از مشکل در برخی مسئولین دولتی است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۶
کاری که یه روز به سر عراق آوردنند وبعد معلوم شد که عراق موش آزمایشگاهی مواد عذایئ و داروهای تاریخ گذشته اروپائیها شده می باشد
مسئولان ما خیلی زیرک تر از این حرفها هستند و زیر بار چنین کاری نمی رن جون ما یک رهبر و مقتدا داریم
38
10
ناشناس
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۲
کم ......... ساندیس خور جیره ای
بهروز
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۰
حداقل ساندیس جیره کشورخودمان است شماکه جیره خوارغرب واروپاهستی کم ..........
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۷
شما هم ببند در ..... عمومیت رو وطن ....ش اجنبی .....ست ...طلب
2
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۵۸
بارها و بارها خودتتون وخودشون اعلام کردن که ما کاریه ای نیستیم. مردم ایران فهمیدن که اورپایها هیچی نیستن. اگر بتونیم بدون پیش‌شرط باخود آمریکا مذاکره کنيم بایدازاین اروپایهای دهاتی فاصله بگیریم.
3
5
یک معلم
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۸
سلام ،باآمریکاچه باشرط چه بدون شرط مذاکره ای درکارنیست .منظورشماازدهاتی یعنی چه ؟عزیزم اینوبدون تمام سران کشوربچه های دهات هستند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۵
متن فوق، از دید من هم کاملا منطقی و راستین است.
واقعا نصیب ایران از برجام چه بود؟
چندتا شرکت در ایران فعال اند؟
شاید من ندانم، یکی بگوید مزایای برجام چه بود؟
الان هم خفت نصیب میشود.
درد این است که هم من باید سختی اقتصادی و تورم رو تحمل کنم هم خفت.
13
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۲
این ملت با هوش است ولی خاک عالم و مرگ بر کسانی که میخواهند زیر بار ذلت روند و نوکر بیگانه باشند
4
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۵
چه تضمینی هست که بعد از اینستکس آمریکا دیگر صادرات ایران رو هم تحریم کنند و اروپا مثل نفت اجازه صادرات به اون مواد رو هم ندهند
3
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰
تمام عقب افتادگی ایران و تحقیر ملت به خاطر وجود نیروهای سازش طلب ( به قیمت خار کردن مردم ایران ) ونبود نیروهای انقلابی در دولت است.
5
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۲
کاش اینهمه وقت صرف دشمنانمون نمیکردیم ولی بجاش بجای این حرفا به جوانان نخبه کشورمون و اهمیت دادن به اونها میپردام،کاش به ارتقا صنعتمون با تکیه بر توان نخبگان کشورمون میپرداختیم که لاشخورای امریکایی و اروپایی اینقدر مثل کفتار دورمون نچرخن،،متاسفم برای افکار کسانی که هنوز بفکر اینن که یک کشور بیگانه براشون غذاااا تهیه کن
7
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۳
باید ایران با خود آمریکا مستقیم وارد گفتگو بشه اروپایی ها فقط برای منافع خودشون کاری انجام میدهند نفت که یک کالای مهم هست درجهان ما نفت به اروپا بدهیم دربرابر ان کالاهای بدرد نخور وارد کنیم ایران هیچ فقط نباید این چنین ذلیل باشد این کار را انجام بدهد
1
7
ناشناس
Germany
۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۰
کاملا مشخصه که هدف ایالات متحده و اروپایی ها دقیقا چیه
عینا دارن مدل فروپاشی شوروی سابق را رومون اجرا میکنند.
براندازی حکومتی کشور ایده آل اون ها است . نمیتونن نظامی رو داخل کره خاکی زمین بپذیرند که 100 درصد در همه سیاست ها و بازی ها اونها موافقشون نباشه .
ما تهدید بزرگی برای همه شون به حساب میایم ادعای داشتن استقلال فکری و سیاسی همین معنی رو میده
ممکنه خیلی از عزیزان بیان و عنوان کنند که مگر سیستم اقتصادی امروز ژاپن یا کره جنوبی یا حتی هند یا برزیل - ترکیه - اندونزی - تایوان - چین و کشورهای توسعه یافته دیگه ... چه ایرادی داره ؟
هیچ ایرادی نداره
ولو اینکه این کشورهایی که بالا ذکر شد با مدیریت صحیح و کارآمدی دقیق برنامه ریزی و نظم پذیری اجتماعی عالی و ساختن فرهنگ صحیح در اکثر مواردشون و سنجیدن شرایط دقیق (شامل شناخت ضعف ها - حل اونها و یافتن فرصت های ) وضعیت اقتصادی - صنعتی - تجاری خودشون رو سر و سامان داده اند
منتظر وام بلاعوض از اروپایی ها و ... نبودند
مشکلات فعلی ما نتیجه سیاست زدگی - نتیجه نبود قوانین درست و کافی - نتیجه نبودن قانون هایی مثل شفافیت - نبود عمل و اقدام کافی در مبارزه با رانت - آقازادگی - نتیجه نبود عدالت اجتماعی درست و دقیقه . تمام این موارد به علاوه نبودن فرهنگ کافی حتی در سیاست های خصوصی سازی ما هستش ... اصل 41 قانون اساسی رعایت نمیشه
اصل 7 اون اصلا رعایت نمیشه
هیچ تحرکی برای به وجود اومدن یه انقلاب عظیم صنعتی در کشور نمیبینیم
متاسفانه نیازهای خودمونم درست نمیشناسیم
بدبختانه سیستم آموزشی کشورمون ضعف های فاجعه باری داره ( کدوم از ما واقعا با توجه به استعداد و توانایی هامون انتخاب رشته کردیم - کدوم از ما درس رو با علاقه مطالعه کردیم و اون رو به جای حفظ کردن تحلیل و بررسی کردیم و اون رو کامل فهمیدیم - کدوم از ما توانایی تحلیل دقیق از زندگی خودمون در مواجه با سختی ها رو داریم ( تقریبا درصد خیلی کمی )
نتیجه نبودن تمامی این موارد ===== شرایط سخت امروز
ولی دیر نیست بهتره بحای قضاوت همدیگه و تیم دولتی یا حتی بالاتر حکومتی خودمون
ابتدا هرکدوم هرچند کوتاه از خودمون شروع کنیم
ما واقعا ملتی فقیر هستیم - نه صرفا فقر اقتصادی (( جامعه امروز ما به شدت از لحاظ فرهنگی فقیره ))
ملتی که خونه سمت زعفرانیه متری 80 میلیون تومان معامله میکنه
ملتی که ماشینی با ارزش حدودی 5 میلیون رو 60 میلیون معامله میکنه
ملتی که اعلام میکنند بنزین ممکنه گرون بشه رو میره ذخیره میکنه و بعد میاد توی این سایت های خرید و فروش میکنه
چی باید بهش گفت چی باید به هممون گفت ؟
ایراد کار خودمون هستیم نه اونا ( بالاخره در مسیر درست قرار میگیریم ) ولی امیدوارم بهای گذافی براش پرداخت نکنیم . امیدوارم این متن نمایش داده بشه امیدوارم حداقل کمی به آزادی واقعی بیانی که به سود همه مون هست توجه بشه .
6
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۲
کشور ما زیر بار حرف زور نرفته و نخواهد رفت.
2
0
پربازدیدترین آخرین اخبار