زنگنه در بدو ورود به وین گفت: «من مشکلی با کاهش تولید ندارم... این نشست، نشست آسانی خواهد بود، زیرا موضع من بسیار روشن است.»
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، اوپک و همپیمانانش در نظر دارند تا توافق کاهش تولید را حداقل تا پایان سال ۲۰۱۹ تمدید کنند چنانکه ایران به عربستان، عراق و روسیه در امضای این سیاست بپیوندد.
بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران امروز به خبرنگاران گفت: وی از ادامه توافق کاهش تولید به مدت ۶ تا ۹ ماه حمایت خواهد کرد. تهران قبلا مخالف این سیاست بود.
بیشتر بخوانید: طرح همکاری با غیراوپکیها بدون وحدت درونی اوپک بیمعناست
زنگنه در بدو ورود به وین گفت: «من مشکلی با کاهش تولید ندارم... این نشست، نشست آسانی خواهد بود، زیرا موضع من بسیار روشن است.»
آمریکا عضو اوپک نیست و در توافق کاهش تولید مشارکت ندارد. واشنگتن از ریاض خواسته تا تولید خود را برای جبران کاهش نفت ایران در بازار پس از اعمال تحریمهای نفتی علیه این کشور، افزایش دهد.
اوپک و همپیمانانش از جمله روسیه از سال ۲۰۱۷ با کاهش تولید خود در میانه افزایش تولید آمریکا مانع از کاهش قیمتها شدهاند.
نگرانی در مورد کاهش تقاضا برای نفت در جهان در نتیجه جنگ تجاری آمریکا و چین در ماههای اخیر بر چالشهای ۱۴ عضو اوپک افزوده است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز شنبه اعلام کرد با عربستان بر سر تمدید توافق کاهش تولید که ۱.۲ درصد تقاضا در جهان است به مدت ۶ تا ۹ ماه موافق است. (تا دسامبر ۲۰۱۹ یا مارس ۲۰۲۰) (جزئیات بیشتر)
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان که دیروز برای شرکت در نشست اوپک وارد وین شده بود به خبرنگاران گفت: «من فکر میکنم تمدید توافق کاهش تولید ۹ ماهه باشد.»
وی در مورد نیاز به کاهش بیشتر تولید گفت: «فکر نمیکنم که بازار (به کاهش بیشتر) نیاز داشته باشد.» (جزئیات بیشتر)
زنگنه گفت: با بیشتر شدن کاهش مخالف نیست، اما پیشنهاد امضای یک چارت جدید برای همکاری با غیراوپکیها را رد خواهد کرد.
وی از اینکه پوتین این توافق را در نشست گروه ۲۰ اعلام کرده و تا نشست اوپک در وین صبر نکرده است، ابراز ناامیدی کرد.
مهمترین چیز برای من این است که اوپک، اوپک بماند. این سازمان اختیارات خود را از دست داده است و در لبه فروپاشی است.»
«ایران اوپک را ترک نمیکند، اما من معتقدم که اوپک با این روند از بین میرود.»