رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی درباره برنامه همکاری با کارآفرینان ایرانی خارج از کشور، گفت: طی این برنامه بیش از ۱ هزار نفر از متخصصان به کشور بازگشتند و زمینه اشتغالزایی ۲ هزار نفر فراهم شد.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از دانشگاه علوم پزشکی تهران، عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و علی مرتضی بیرنگ، رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای اجرای هر چه بهتر برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور با یکدیگر دیدار کردند.
بیرنگ، به پیشینه شکلگیری مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت: این مرکز از پنج سال پیش و با ادغام واحدهای بینالملل بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت خود را آغاز کرد.
وی افزود: به دنبال راهاندازی مرکز مذکور و با رویکرد بهرهمندی از ظرفیتهای نخبگان غیرمقیم، برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور با همکاری دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری، شرکتهای فناور و مراکز رشد و نوآوری منتخب کشور به عنوان پایگاه تخصصی همکار تدوین و به اجرا درآمد.
رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه بررسیها نشان میدهد که از ۵۰ هزار دانشجوی ایرانی خارج از کشور، ۵ درصد در دانشگاههای ممتاز تحصیل میکنند، اظهار داشت: در تدوین برنامه تمرکز بر روی این ۵ درصد قرار گرفت و به منظور بهرهمندی از توان و ظرفیت علمی آنها راهحلهای مختلفی طراحی شد.
بیرنگ افزود: طی این برنامه مقرر شد در دورههای تحقیقاتی اعم از پسادکترا، فرصت مطالعاتی، استاد مدعو و معین، پروژههای فناوری کوتاهمدت و بلندمدت، برگزاری سخنرانیها و کارگاههای تخصصی از ظرفیتها و توانمندیهای این افراد استفاده شود.
وی ادامه داد: همچنین تلاش شد با تسهیل شرایط حضور این افراد، چون خدمت نظاموظیفه و تأیید مدارک تحصیلی توسط وزارتخانههای متبوع، فرصت استفاده از توانمندی آنها فراهم شود ضمن اینکه به دانشگاهها و مراکز محل فعالیت متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور نیز امکان ارزیابی این افراد و تصمیمگیری در خصوص ادامه همکاری با آنها داده شد.
رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تأکید بر اینکه طی چهار سال گذشته یک هزار و ۲۲۰ متخصص و کارآفرین ایرانی در قالب این برنامه به کشور بازگشتهاند، گفت: ۲۳۰ نفر از این تعداد از ۲۰ دانشگاه نخست جهان هستند.
بیرنگ تاکید کرد: هماکنون ۳۶۰ نفر از مجموع نخبگانی که به کشور بازگشتهاند به عنوان عضو هیئت علمی در دانشگاههای مختلف مشغول به فعالیت شدهاند و ۸۳ شرکت و استارت آپ توسط آنها راهاندازی شده که زمینه اشتغال ۲ هزار و ۴۰۰ نفر را فراهم کرده است.
وی ارزیابیهای انجام شده از برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور توسط محافل تخصصی دنیا را مثبت دانست.
رئیس مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به مشارکت دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال ۹۴ در این برنامه، اظهار داشت: طی چهار سال گذشته بیش از ۳۰ متخصص ایرانی غیرمقیم در دورههای پسادکترا و استاد مدعو جذب شدهاند و یا نسبت به ارائه سخنرانی و برگزاری کارگاههای تخصصی در این دانشگاه اقدام کردهاند.
بیرنگ اضافه کرد: مشارکت دانشگاههای فنی و مهندسی در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور نسبت به دانشگاههای علوم پزشکی پررنگتر بوده و توقع ما از مجموعهای، چون دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قطب این حوزه در کشور، همکاری گستردهتر و دستاوردهای بیشتر است.
وی در ادامه به دیدار انجام شده با متخصصان و نخبگان ایرانی غیر مقیم جذب شده در دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره و خاطرنشان کرد: در این گردهمایی مقولههای جذب این افراد پس از دوره پسادکترا و تسهیل شرایط حضور آنها در دانشگاه مورد تأکید قرار گرفت.