کد خبر:۷۷۶۱۸۲
در نشست روسای دانشگاه‌های کشور؛

ملانظری: توجه به فرصت‌ها ضمن تلاش برای کاهش هزینه‌های تحریم / استفاده از شیوه‌های علمی وابستگی اقتصادی را کاهش می‌دهد

رئیس دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به تهدید‌هایی که باید به فرصت تبدیل شوند، گفت: با شیوه‌های علمی می‌توان در جهت کاهش وابستگی اقتصادی کشور حرکت کرد.

ملانظری: توجه به فرصت‌ها ضمن تلاش برای کاهش هزینه‌های تحریم / استفاده از شیوه‌های علمی وابستگی اقتصادی را کاهش می‌دهد

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهناز ملانظری، رئیس دانشگاه الزهرا(س) در نشست روسای دانشگاه‌ها و موسسات پژوهش و فناوری که هم اکنون در دانشگاه الزهرا (س) در حال برگزاری است، گفت: پرداختن به بحث ارتباط با صنعت و جامعه با دانشگاه و نقش دولت، دانشگاه و صنعت به عنوان سه نهاد موثر در حل مشکلات اقتصادی و عبور از تحریم‌ها به عنوان موضوع اصلی این اجلاس تعریف شده است.

ملانظری ادامه داد: ماموریت و رسالت اصلی دانشگاه‌ها در حل مسائل جامعه است؛ اما امروزه که کشور در شرایط خاص قرار گرفته و فشار اصلی تحریم‌ها بر روی بخش درآمدی متمرکز شده است، همه بر آن هستیم تا ضمن توجه به عوارض و هزینه‌های تحریم و تلاش برای کم رنگ کردن و کاهش این عوارض بر نقاط مثبت و فرصت‌هایی که برای کشور فراهم می‌کند، توجه داشته باشیم.

رئیس دانشگاه الزهرا (س) اظهار داشت: نشست امروز با تاکید کم سابقه‌ای که در نشست روسای دانشگاه‌ها ملاحظه شده، نشان دهنده پیوندی است که امروز رقم خورده است. اگر این ملاحظات از سوی هر سه ضلع رعایت شود و تداوم پیدا کند، می‌توانیم امیدوار باشیم که این برهه سخت را سربلند و با قدرت پشت سر خواهیم گذاشت و این تهدید به فرصتی بزرگ تبدیل می‌شود.

وی با بیان اینکه دانشگاه به توانمندی خود بر حل مسائل سخت و پیچیده باور دارد، ادامه داد: نمونه‌ای جدی از این موضوع را در دوران جنگ و تمرکز بر روی نیاز‌های کشور به خوبی شاهد بودیم. امروزه که در یک جنگ بزرگ اقتصادی و روانی قرار گرفته ایم با تاسی از فرمایش مقام معظم رهبری بدون شک دانشگاه‌ها جایگاه ایجاد قدرتمندی و عزتمندی کشور خواهند بود با شیوه‌های علمی می‌توان سیر حرکت به سوی کاهش وابستگی اقتصادی کشور به تولیدات خارجی و تنوع بخشی اقتصاد ملی را فراهم کرد.

ملانظری با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در شرایط حاضر عنوان کرد: تمرکز بر آموزش‌های کاربردی و توانمندسازی دانشجویان، هدایت صنعت به سوی دانشگاه ها، حمایت از صنایع داخلی، توجه به آسیب‌های روانی و اجتماعی ناشی از تحریم چهار محوری هستند که نقش دانشگاه‌ها را نشان می‌دهند.

وی با اشاره به هدایت صنعت به سوی دانشگاه‌ها تاکید کرد: با ظرفیت‌هایی که دانشگاه‌ها ایجاد کرده اند، آمادگی خود را برای ارتباط گیری و تعامل با صنعت به اثبات رسانده اند. تغییرات اخیر در آئین نامه‌ها و الزامی کردن گذراندن فرصت‌های مطالعاتی در صنعت و تبدیل آن از اختیار به اجبار بهترین گواه است.

وی ادامه داد: توجه به آسیب‌های روانی و اجتماعی ناشی از تحریم لازم است مورد توجه جدی قرار گیرد. از پیامد‌های تحریم بیکاری است که دانشگاه‌ها علاوه بر اینکه زمینه‌های اشتغال پذیری را فراهم می‌کنند می‌توانند با عوارض روانی و اجتماعی‌های آن که گسیختگی‌های روحی و روانی افراد را به دنبال دارد و به درون خانواده‌ها رسوخ می‌کند از ابعاد جامعه شناختی و روان شناسی ورود کند.

ملانظری بیان کرد: دانشگاه الزهرا (س) با توجه به نگاه‌های توانمند و نخبگانی که در حوزه‌های مختلف علوم انسانی و فنی و مهندسی و علوم پایه دارد با تمرکز بر محور‌های فوق مواردی از جمله مهارت آموزی دانشجویان، ایجاد مهارت‌های لازم در حوزه کارآفرینی، اثربخشی تحقیقات و طرح‌های ارتباط با صنعت، ترویج فرهنگی نحوه مقابله در شرایط جنگ روانی و آرامش خانواده و ... را مورد توجه بیشتر قرار داده است.

رئیس دانشگاه الزهرا (س) خطاب به جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور گفت: تمامی این موارد نگاه مستمر دولت به این ارتباطات و سرمایه گذاری و پشتیبانی جدی از دانشگاه‌ها را نیاز دارد. پیشتازی علمی و اقتداری ملی نیاز به تدارکات لازم و پشتیبانی همه جانبه از دانشگاه‌ها دارد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار