معاون سازمان دامپزشکی کشور گفت: به مردم توصیه میشود که حتما گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز مجاز (ذبح بهداشتی و مورد تایید سازمان دامپزشکی) تهیه کنند و در صورت مواجهه با دام زنده به آنها نزدیک نشوند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، کریم امیری معاون بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور درباره اقدامات این سازمان در ارتباط با بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو اظهار کرد: با اعلام وزارت بهداشت، اقدامات سازمان دامپزشکی کشور برای سم پاشی کانون که بیماری تب کریمه کنگو کنگو در آن مشاده شده، تا شعال ۳ کیلومتر مربع انجام شده است.
وی با بیان اینکه به صورت چهره به چهره آموزشهای لازم در اختیار خانوادههای درگیر با بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو انجام میشود گفت:این آموزش همچنین در محل و روستاهایی که این بیماری در آن مشاهده شده ارائه میشود.
امیری با بیان اینکه بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو بیشتر در استانهایی مشاهده شده و تلفات انسانی داشته است که تعدا ذبح غیر مجاز دام زیادی دارند گفت: به مردم توصیه میشود که گوشت مورد نیاز خود را حتما از مراکز بهداشتی تهیه کنند، زیرا لاشههای دام در این مراکز به مدت ۲۴ ساعت بعد از ذبح در سردخانه نگهداری میشود تا ریسک بیماری از بین برود؛ بعد از این اقدام مصرف گوشت قرمز مشکلی برای مصارف انسانی ندارد.
آخرین آمار مبتلایان
وی با اشاره به آخرین آماری که از سوی وزارت بهداشت در این ارتباط منتشر شده است گفت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت در سال جاری تا به امروز ۵۴ نفر به این بیماری مبتلا و درمان شده است، اما ۵ نفر به جان خود را از دست داده اند.
امیری یادآور شد که به طور معمول افراد که خود بیماریهای زمینهای و ضعف جسمانی دارند در صورت ابتلای به این بیماری ممکن است جان خود را از دست بدهند و گرنه به طور معمول افراد سالم با ابتلای به این بیماری و با انجام درمان به موقع، جان سالم به در میبرند.
استانهای درگیر
معاون سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد که تا با امروز در استانهای سیستان و بلوچستان، گیلان، اردبیل، مازندران، خراسان رضوی و خراسان شمالی از این بیماری گزارش داشته ایم و متناسب با آن اقدامات سم پاشی محل و دام انجام شدهاست.
وی در پایان درباره بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو به مردم توصیه کرد که حتما گوشت قرمز مورد نیاز خود (به ویژه در فصل گرما) را از مراکز مجاز (دارای ذبح بهداشتی و مورد تایید سازمان دامپزشکی) تهیه کنند و در صورت مواجهه با دام زنده به آنها نزدیک نشوند.
امیری یاد آور شد که عامل بیماری تب کریمه کنگو کنه است که با آغاز فصل گرما جمعیت آنها افزایش مییابد.