به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در افتتاحیه نخستین نمایشگاه فرصتهای ساخت داخل و رونق تولید گفت: این نمایشگاه در راستای تعمیق و گسترش همکاری های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت صمت به عنوان متولی بخش های بزرگی از اقتصاد کشور است.
غلامی با بیان اینکه همه حوزه های تولید را در تامین نیازهای داخل و حضور در بازارهای جهانی سر و سامان دهیم، افزود: بخش علوم و تحقیقات و فناوری با افتخار در خدمت صنعت، تولید و شکوفایی اقتصاد کشور است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید براینکه سرمایه بزرگی به نام معدن در کشور داریم که باید از این ظرفیت استفاده کرد، گفت: این محدودیت های ایجاد شده برای کشورمان در واقع فرصت است که باید از این فرصت استفاده کرد. در این شرایط خاصی که بر کشور حاکم شده باید سعی کنیم نقاط ضعفمان را بشناسیم، هماهنگی های مشترک در این زمینه لازم است.
وی با بیان اینکه نزدیک به ۴ میلیون دانشجو داریم که باید به سمت رفع دقیق نیازمندی های کشور سوق داده شوند، بیان داشت: مراکز علمی در مراکز استان ها و بیشتر شهرهای کشور و بیش از ۱۳ هزار کارگاه و آزمایشگاه آمادگی دارند، در تمامی حوزه های تحقیقاتی به تولید و صنعت کمک کنند.
غلامی ادامه داد: ۶ هزار واحد فناور مستقر در پارک های علم و فناوری مستقر هستند که اکثر آنها بر اساس شناخت و رفع نیازهای تولید و صنعت شکل گرفته اند. بیش از ۵ هزار قرارداد بین مراکز علمی و صنایع کشور با ۹۵۲ میلیارد تومان در حال اجرا داریم.
وزیر علوم با اشاره به اینکه با انتقال فناوری های نوین به حوزه صنعت، اشتغال های جدید می توانیم به وجود آوریم، گفت: تولید تجهیرات پزشکی، ربات های صنعتی، پلتفرم خودرو و... در راستای همکاری های صنعت و فناوری و تحقیقات در دستور کار هستند.
وی بیان داشت: در دو سال گذشته تلاش دانشگاه ها بر آشنایی دانشجوها با نیازهای جامعه و توانمندسازی آنها بوده است، طرح افزایش مهارت دانشجویان منطبق با نیازهای جامعه را داریم اجرا می کنیم.
وزیر علوم ادامه داد: فرصت های مطالعاتی جدید برای دانشجویان دکترا در راستای همکاری های وزارت علوم و وزارت صمت در دست اجرا است و تشویق اعضای هیات علمی در این راستا انجام می شود. پایش قراردادهای ارتباط صنعت با دانشگاه ها برای حصول ضعف ها و انجام حمایت ها را در دست اقدام داریم.
وی گفت: مشارکت جدی مراکز علمی و فناوری در رفع نیازهای کشور در حوزه رونق تولید و ساخت تولید را در برنامه کاری خود داریم و امکان فرصت های مطالعاتی اعضای هیات علمی را در این راستا پیگیری خواهیم کرد.
غلامی افزود: ظرفیت پایانه های دانشجویی ظرفیت خوبی برای ورود به صنعت و تجارت و تولید است، آمادگی استقرار مراکز توسعه صنایع و r&dها را در مراکز علمی و فناوری داریم که در جهت بهبود کسب و کار ضرورت دارد.
وزیر علوم گفت: تمام توان خود را برای پویایی صنایع بزرگ به عنوان لوکوموتیوهای اقتصاد کشور به کار خواهیم بست و با این کار، صنایع پایین دست نیز به مراتب پویا تر خواهند شد.
شما مگه وزیر کاری برادر. شما کسی هستی که باید فناوری های جدید رو گسترش بدی. بهتره در حوزه کاری خودتون پاسخ گو باشید.