رئیس صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی گفت: بنا داریم تا امسال حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای تاسیس صندوقهای جدید تخصیص دهیم.
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، علی وحدت، رئیس صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی در مراسم رونمایی از بسته همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با پارکهای علم و فناوری که عصر امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی با حضور روسای پارکهای علم و فناوری، مسعود برومند معاون پژوهشی وزارت علوم برگزار شد، اظهار کرد: ما از ابتدا با برنامه وارد صندوق شدیم و تلاش کردیم تا برنامه هایمان را به صورت منظم در کل کشور اجرایی کنیم.
وحدت ادامه داد: امروز دو برنامه در حوزه همکاریهای صندوق نوآوری و پارکهای علم و فناوری و هم چنین گرنت فناوری دو رویکرد جدی داریم.
رئیس صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی در خصوص رویکردهای این صندوق در حوزه همکاری با پارکهای علم و فناوری گفت: تلاش میکنیم تا با همه دستگاهها و فعالان دولتی و خصوصی برای توسعه اکوسیستم فناوری همکاری داشته باشیم و این رویکرد امروز یک شعار نیست بلکه همه آنها اجرایی شده است.
وی تصریح کرد: در این زیست بوم هر روز المانهای جدیدی مثل بروکرها یا نهادهای مالی هم، چون صندوقهای پژوهش و نوآوری شکل میگیرد که اگر اینها ایجاد نشود تعالی و تکامل اکوسیستم فناوری نیز به خوبی شکل نخواهد گرفت.
وحدت با اشاره به اینکه ما به عنوان صندوق نواوری و شکوفایی از این عرصه عقب نمانده ایم و باید بتوانیم با شرایط جدید فعالیت کنیم گفت: در حوزه تنظیم مالی در گذشته شرکتهای دانش بنیان برای گرفتن وام درخواست داده و در صفهای طولانی میماندند، اما امروز با ایجاد بخشهای مختلف این تسهیلات به راحتی در اختیار آنها قرار میگیرد.
رئیس صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی گفت: امروز اساسنامه صندوقهای پژوهش و فناوری اصلاح شده و ما به آنها اعتماد داریم، زیرا مطمئنیم ظرفیتهای خوبی در این بخش وجود دارد و در حال حاضر ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار این صندوق هاست و حدود ۴۰۰ میلیارد تومان نیز خط اعتباری به آنها اختصاص داده ایم.
وحدت با بیان اینکه وجود چنین ظرفیتهایی در کشور مهم است، گفت: شرکتها باید پس از دریافت تسهیلات حداقل ۶۰ درصد درآمد داشته باشند، اما اگر نتوانند پس از پایان مدت تعیین شده این درآمد را کسب کنند ناچارند علاوه بر اصل پول خسارت آن را نیز پرداخت نمایند البته ما سعی کرده ایم شرکتهای دانش بنیان مشکل مالی نداشته باشند.
وی تصریح کرد: سرمایه گذاری در حوزههای دانش بنیان قابل مقایسه با گذشته نیست و سعی کرده ایم صندوقهای جسورانه بورسی که توانایی ایجاد ظرفیتهای مناسب در کشور دارد را توسعه دهیم.
وحدت ادامه داد: تا پایان سال گذشته ۷۵ میلیارد تومان آورده بخش خصوصی بود که امسال به حدود ۲۰۰ میلیارد تومان برای تاسیس صندوقهای جدید و کمک به سبد پژوهش در نظر گرفته شده است.
رئیس صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: برنامه ما این است که بتوانیم حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از بخش خصوصی تامین کنیم و اگر بخش خصوصی آمادگی داشته باشد این میزان سرمایه گذاری به هزار میلیارد نیز افزایش خواهد یافت که قابل مقایسه با عدد و رقمهای سال گذشته نیست.
وی با بیان اینکه برای جذب سرمایه با بانکها تعاملات خوبی داشته ایم گفت: امروز بانکها و نهادهای مالی باید وارد اکوسیستم فناوری جدید شوند و صندوق توسعه ملی ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد تومان به بانکها اختصاص داده تا به شرکتهای دانش بنیان واگذار کنند.
وحدت با اشاره به ارایه تسهیلات بانکی به شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد: تلاش میکنیم تا اعتبارات با نرخ ۱۲ درصد در مناطق محروم محاسبه شود و اگر بانکها در این حوزه همکاری نکردند سعی میکنیم تا با نرخ بهره ۱۸ درصد به صندوق توسعه ملی بازپرداخت شود.
رئیس صندوق توسعه نوآوری و شکوفایی در پایان خاطر نشان کرد: سال گذشته ۷۹ میلیارد تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در بانکها به سه شرکت دانش بنیان پرداخت شده، اما از ابتدای امسال تا امروز بیش از هزار میلیارد تومان از سیستم بانکی جذب سرمایه شده و به شرکتهای دانش بنیان ارایه شده است.