کد خبر:۷۸۰۲۴۹
ملکی فر:

زمان صدور ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش‌بنیان کاهش یافت / لزوم تعامل با بازیگران اکوسیستم نوآوری در کشور

معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به لزوم تعامل با بازیگران اکوسیستم نوآوری در کشور گفت: زمان صدور ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش‌بنیان به یک روز کاهش پیدا کرد.
زمان صدور ضمانت‌نامه برای شرکت‌های دانش‌بنیان کاهش یافت / لزوم تعامل با بازیگران اکوسیستم نوآوری در کشور
به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، سیاوش ملکی فر معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی در مراسم رونمایی از بسته همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی با پارک‌های علم و فناوری که عصر امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: هر زمان که شرکت‌های دانش بنیان بخواهند با بخش‌های دولتی وارد معامله شوند ناگزیر به دریافت اوراق خزانه هستند که این امر به ضرر شرکت‌ها است و از این رو ما تلاش می‌کنیم تا با ارایه تسهیلات از آن‌ها حمایت کنیم.

وی ادامه داد: تسهیلات این صندوق شامل سرمایه در گردش، تولید صنعتی، لیزینگ تامین دفاتر کاری و اوراق خزانه اسلامی، ارایه ضمانت نامه‌ها و خدمات توانمندسازی و سرمایه گذاری است.

معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه بودجه‌ای برای بخش خدمات توانمندسازی هزینه شده است تصریح کرد: طی سه سال گذشته بیش از ده برابر عملکرد صندوق نوآوری در این حوزه بوده و ما سعی می‌کنیم با سایر بازیگران اکوسیستم نوآوری کشور تعامل داشته باشیم.

ملکی فر افزود: طراحی ابزار‌های جدید باید متناسب با نیاز‌های اکوسیستم نوآوری در کشور باشد و به همین منظور نزدیک به ۲۰ میلیارد تومان در حوزه هوا و فضا طی یک ماه گذشته تخصیص یافته است که حاصل ۲۰۰ جلسه متقابل بوده است.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش بنیان برای تامین اوراق خزانه با مشکل مواجه بودند گفت: شرکت‌های دانش بنیان باید برای معاملات خود از اوراق خزانه استفاده کنند و معمولا نقد کردن این اوراق در بازار با چالش‌هایی همراه است به همین منظور ما سعی کرده ایم ابزار‌های مختلفی را در نظر بگیریم که در این صورت شرکت‌ها می‌توانند نیمی از اعتبارات این اوراق را با تسهیلات ۴ درصد قرض الحسنه از صندوق نوآوری و شکوفایی دریافت کنند.

ملکی فر با بیان اینکه فرآیند صندوق نوآوری و شکوفایی سریع نیست گفت: سعی کرده ایم با چابک سازی و باز مهندسی فرآیند‌ها را ساده‌تر کنیم به طوری که در گذشته برای دریافت ضمانت ۶۰ تا ۶۵ روز زمان لازم بود و امروز این مدت به یک روز کاری رسیده است.

وی اظهار کرد: سعی کرده ایم با برون سپاری خصوصا در بخش تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان رویکرد‌های جدیدی در صندوق ایجاد کنیم و یکی از وظایف ما وارد کردن بخش خصوصی به این حوزه است و البته اقدامات مناسبی نیز صورت گرفته است.

معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: در گذشته شرکت‌ها از ۵۰ میلیون تا ۵۰ میلیارد دریافت تسهیلات در یک صف قرار می‌گرفتند، اما با رایزنی‌هایی که با بانک‌ها صورت گرفت در حال حاضر ۳۰ صف برای ارایه تسهیلات در صندوق وجود دارد که از سوی بانک‌ها و صندوق‌های پژوهش و فناوری به متقاضیان پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تقریبا نیمی از شرکت‌های دانش بنیان در تهران قرار دارند گفت: نگاه ما تنها به پایتخت نیست بلکه تلاش می‌کنیم با سفر‌های استانی و بررسی‌های مختلف از ظرفیت‌های صندوق‌های پژوهش و نوآوری در سایر استان‌های کشور نیز بهره‌مند شویم.

وی تصریح کرد: طی هفته‌های آینده رویدادی با حضور صنایع هوایی در صندوق برگزار خواهد شد و تلاش می‌کنیم تا در این بخش از شرکت‌ها در شبکه تامین زنجیره ارزش بهره کافی را ببریم.

ملکی فر گفت: مسئله اصلی شرکت‌های دانش بنیان دیده شدن در بخش‌های مختلف داخلی و خارجی است و ما سعی کردیم با برگزاری نمایشگاه‌هایی این شرایط را برای آن‌ها فراهم کنیم، هم چنین سعی کرده ایم با شرکت‌های بزرگ تعامل برقرار کرده و یا هیئت‌هایی را به خارج از کشور بفرستیم.

معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: تعامل با شرکت‌های دانش بنیان و صنایع کمک می‌کند تا این زنجیره کامل شده و باری از دوش جامعه بردارد و ما سعی کردیم به عنوان حلقه واسط این دو بخش را به یکدیگر مرتبط کنیم.

ملکی فر با بیان اینکه در حوزه فناوری و سلامت ارتباطات خوبی برگزار شده گفت: تلاش کرده ایم تا علاوه بر این بخش‌ها در حوزه‌های راهبردی مثل تولید موتور برقی، انرژی خورشیدی یا پس ماند‌ها برنامه‌های ویژه‌ای داشته باشیم.

وی اظهار داشت: امکان پذیرش پارک‌ها برای ارایه تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک ها، بهره مندی شرکت‌های مستقل در پارک‌ها از تسهیلات مالکیت یا رهن محل با نرخ ترجیحی و کاهش نرخ تسهیلات مالکیت در دستور کار ما قرار دارد.

معاون توسعه فناوری صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان خاطر نشان کرد: پارک‌های علم و فناوری برای توانمندسازی خدمات می‌توانند به عنوان همکار با صندوق در ارتباط باشند از سوی دیگر صندوق نیز به شرکت‌های دانش بنیان تحت پوش منطقه جغرافیایی خدمات ارایه می‌کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار