آخرین اخبار:
کد خبر:۷۸۰۳۷۵
وزیر بهداشت در مشهد:

دانشگاه‌ها را به سمت امنیتی و پلیسی شدن نبریم/دوران ماه عسل وزارت بهداشت تمام شد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دانشگاه‌ها را به سمت امنیتی و پلیسی شدن نبریم، گفت: دانشگاه نباید بمیرد، بلکه باید به دنبال اندیشه برود، باید اندیشه آزادی‌خواهانه در دانشگاه‌ها افزایش یابد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در تالار شهید هاشمی‌نژاد بیمارستان امام رضا (ع) اظهار کرد: از بیانیه گام دوم بهره ببریم، این بیانیه از مهم‌ترین ارزش‌های پس از انقلاب است، در این خصوص بحث‌های بسیاری در معاونت توسعه مدیریت و منابع مطرح شده است.

نمکی با بیان اینکه دانشگاه‌ها را به سمت امنیتی و پلیسی شدن نبریم، گفت: دانشگاه نباید بمیرد، بلکه باید به دنبال اندیشه برود، باید اندیشه آزادی‌خواهانه در دانشگاه‌ها افزایش یابد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سال جاری را سال سخت این وزارت دانست و اضافه کرد: دوران ماه عسل وزارت بهداشت تمام شد.

وی با تاکید بر اینکه انسان توسعه یافته، هدف توسعه است، یادآور شد: سرمایه انسانی می‌تواند یک کشور را متحول کند و این شاخص سبب حماسه‌آفرینی در بخش سلامت بود.

نمکی با تاکید بر اینکه باید پایگاه‌های سلامت را جدی بگیریم، گفت: در مبحث بهداشت دهان و دندان که به شدت عقب ماندیم توجه ویژه‌ای شود، این امر به ویژه در مناطق کم‌برخوردار مورد بی‌توجهی قرار گرفته است.

وی ادامه داد: نباید به دلیل وجود آمار اندک در بیماری‌های غیرواگیر، تنها از شیوع بیماری‌های واگیردار جلوگیری کنیم، بلکه باید به هردو بخش توجه کرد، علاوه بر این، ابتلا به انواع بیماری‌های واگیردار و غیر واگیر با تنوع آب و هوا از مشکلات حائز اهمیت در عرصه بهداشت است، همچنین، سالک و نظیر این بیماری‌ها شیوع پیدا کرده و باید از پیشرفت آن‌ها جلوگیری کنیم.


طرح تحول سلامت نیازمند بازنگری است


وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در ذهن مردم تشویشی برای اجرای طرح تحول سلامت ایجاد شد، گفت: قطار این طرح ادامه دارد، اما باید نحوه استمرار آن مورد بازنگری قرار بگیرد.

وی راه‌اندازی پرونده الکترونیک سلامت توسط متولیان حوزه سلامت در مناطق سیل زده کشور را یکی از اقدامات مثبت دانست و اضافه کرد: ۳۰ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر که بیماری فشارخون داشتند از طریق اجرای طرح شناسایی این بیماری در کشور در حالی مشخص شدند که تعداد شناسایی شده این بیماری ۲۰ میلیون نفر تخمین زده شده بود.

نمکی شناسایی بیماری فشارخون در کشور را عاملی برای کاهش بیماری‌هایی از جمله آمار نارسایی‌های کلیوی و سکته‌های مغزی دانست و ادامه داد: اگر بیماری‌های مذکور افزایش یابد، با کمبود تخت در آی. سی. یو و سی. سی. یو مواجه می‌شویم و نتیجه آن تخصیص یک هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان بود که چنین بودجه‌ای را در اختیار نداشتیم.


افسردگی عامل خشونت، خودکشی و چالش در کشور است


وی با اشاره به اقدامات جدی برای بهبود شرایط واکسیناسیون و افزایش واکسن‌های جدید در خراسان رضوی تا ۲ سال آینده، متذکر شد: با انجام چنین اموری می‌توان از بسیاری از بیماری‌ها دوری کرد، همچنین باید سیستم ارجاع به دلیل بار فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی با افتتاح پایلوت به سایر استان‌ها نیز منتقل شود.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه افسردگی عامل خشونت، خودکشی و چالش در کشوراست، اضافه کرد: خراسان رضوی در حوزه پژوهش ارتقا یافته است، اما در بخش فرهنگی از سایر استان‌ها عقب‌تر بوده که به زودی اقدامات مطلوبی رخ می‌دهد.

نمکی با اشاره به اینکه در حال حاضر دولت رقیب بخش خصوصی عنوان شده، افزود: باید برای بخش‌های خصوصی ایجاد انگیزه شود تا آن‌ها نیز به صورت ویژه به افراد صعب‌العلاج رسیدگی کنند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار