آخرین اخبار:
کد خبر:۷۳۵۳۹۴
در گفتگو با دانشجویان مطرح شد

وزارت بهداشت مسیر مطالبات دانشجویان پرستاری را منحرف کرد/ مطالبه صریح ما جذب پرستار است/ کمک پرستار بودجه را هدر می‌دهد

بعد از اعلام ارسال لایحه بودجه سال ۹۸ به مجلس شورای اسلامی، دانشجویان رشته پرستاری نسبت به بی‌توجهی به پرستاران در این لایحه اعتراضاتی را مطرح کردند.
امید ملائی

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-امید ملایی؛ پرستاری از مشاغل بسیار شریف و مقدس و در عین حال بسیار سخت با ساعات کار طولانی است و هر فردی با هر دین و مسلکی در برابر این شغل خداپسندانه سر تعظیم فرو می‌آورد، اما انگار قرار نیست، مشکلات پرستاران حل و فصل شود این قشر در هر دوره‌ای به‌دنبال حقوق از دست رفته‌شان هستند، اما غافل از اینکه حل نارسایی‌های این قشر نیازمند برنامه‌های بلند مدت و تجدید نظر در تصمیمات مسئولان امر است.

یکی از مشکلات و دغدغه‌های این روز‌های پرستاران و بخصوص فارغ التحصیلان رشته پرستاری در دانشگاه‌ها مسئله‌ جذب پرستار است که با وجود تاکید‌های فراوان مبنی بر نیاز کشور به جذب پرستار، این موضوع همواره مورد بی توجهی قرار می‌گیرد و عملا در بودجه سال‌های مختلف خبری برای حل این موضوع نیست، وزیر بهداشت مدعی شده بود که کشور نیاز به ۱۰۰ هزار پرستار دارد.

با این حال بعد از اعلام ارسال لایحه بودجه سال ۹۸ به مجلس شورای اسلامی، تشکل‌های دانشجویی پرستاری ۵ دی ماه در اعتراض به اختصاص نیافتن اعتبار به لایحه بودجه سال ۹۸ جهت جذب پرستاران در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و ۱۸۶ تشکل دانشجویی پرستاری نیز در بیانیه‌ای اعلام کردند: دولتمردان سیاست‌های انقباضی خود را به مقوله پرستاری ارتباط ندهند؛ چراکه این موضوع سلامت مردم و حیات بیماران را با خطر جدی مواجه می‌کند.

برای بررسی بیشتر مطالبات دانشجویان پرستاری با تعدادی از دانشجویان در این خصوص گفتگو کردیم.

با بی توجهی به پرستاران سلامت جامعه به خطر می افتد

محسن قوامی، دانشجوی رشته پرستاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، می‌گوید: وقتی که نتایج کنکور مشخص می‌شود، بعد از رشته‌های پزشکی، پرستاری انتخاب اکثریت است، رشته‌ای خوب، اما در معرض خطر، مشکل اصلی  این روز‌های پرستاری مسئله‌ استخدامی است؛ البته این مشکل در حالی وجود دارد که کشور نیاز زیادی به پرستار دارد.

قوامی ادامه می‌دهد: چند وقت پیش با مطرح کردن پرستار بیمارستانی برای کمبود نیرو عملا قصد به زانو درآوردن این رشته را داشتند و حالا حذف طرح پرستاری که بسیاری از پرستاران فارغ‌التحصیل در نوبت گذراندن آن هستند بار دیگر دانشجویان را اذیت کرده است.

لایحه بودجه ۹۸ دغدغه‌های پرستاران را تشدید کرد/کادر اداری وزارت بهداشت به غلط به جای پرستاران جذب شدند!
این دانشجوی رشته پرستاری می‌افزاید: طرح پرستاری با وجود مشکلاتی که دارد، اما دانشجویان فارغ التحصیل با گذراندن آن می‌تواند پشتوانه‌ای برای سوابق کاری خود داشته باشند، اما آقایان به جای اینکه مشکل استخدام پرستار را حل کنند، صورت مسئله را پاک می‌کنند.

وی در پایان می‌گوید: امیدواریم مسئولین توجه ویژه‌ای به این مسائل داشته باشند، نمی‌توان با بی توجهی به این مسائل سلامت جامعه را به خطر انداخت.

سختی های شغل پرستاری، باعث فرسودگی و خستگی انسان می‌شود

زهراحسینیان دیگر دانشجوی پرستاری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، می‌گوید: پرستاری رشته‌ای است که علی رغم گذراندن تئوری درس‌ها نیاز دارد که به صورت عملی هم آموزش دیده شود.

حسینیان ادامه می‌دهد: گذراندن دوره طرح برای دانشجویان پرستاری مثل یک آزمون و خطاست و یک مرحله‌ای است که باعث می‌شود، دانشجوی فارغ التحصیل که به بیمارستان رفته تجربیات جدیدی را کسب کند و حتی بعدا از این تجربیات بالینی در ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر هم استفاده کند.

این دانشجوی رشته پرستاری می‌افزاید: اگر طرح رشته پرستاری حذف شود، باعث می‌شود که خدمات دهی به بیماران عملا نامطلوب شود و قطعا اگر خدمت رسانی ضعیف شود اعتراضات مردمی را در پی دارد.

لایحه بودجه ۹۸ دغدغه‌های پرستاران را تشدید کرد/کادر اداری وزارت بهداشت به غلط به جای پرستاران جذب شدند!
وی در خصوص استخدام پرستاران توضیح می‌دهد و می‌گوید: پرستاری به دلیل سختی‌های کاری که دارد باعث می‌شود که انسان خیلی زود در این کار فرسوده شود و عملا کارکرد مفید در این کار بین ۱۰ تا ۱۵ سال است و گا‌ها هم شاهد هستیم که پرستاران برای تامین معیشت زندگی خود باید در چندین شیفت کار کنند تا مشکلاتشان را حل کنند؛ همه‌ این موضوعات باعث خستگی پرستاران می‌شود و نیاز به جذب پرستار تازه نفس از این جهت ضروری است.

حسینیان در پایان می‌گوید: نیاز است که پرستاران دانش خود را همواره به روز کنند و این اقدام در صورتی انجام می‌شود که حداقل دغدغه‌های پرستاران کم شود نه اینکه هر روز یک دغدغه‌ای قشر پرستار را دچار مشکل کند.

کادر اداری وزارت بهداشت به غلط به جای پرستاران جذب شدند!

علی طاهری، مسئول بسیج دانشجویی دانشكده علوم پزشكى دانشـگاه آزاد مشهد یکی از دغدغمندان و پیگران وضعیت دانشجویان است، او در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، می‌گوید: متاسفانه مسیر مطالبات دانشجویان پرستاری به سمت دیگری توسط وزارت خانه منحرف شده است، دانشجویان مطالبه گر باید با بصیرت درمیدان باشند.


مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکى دانشـگاه آزاد مشهد بیان می‌کند: اعتراض اصلی دانشجویان تشکل‌های دانشجویی به سازمان مدیریت و برنامه ریزی بودجه وزارتخانه است و مطالبه صریح ما جذب پرستار است نه جذب کمک پرستار و غیره که بخشی از بودجه را هدر می‌دهد.

وی می‌افزاید: مشکل اصلی کمبود پرستار از سال ۸۴ کلید خورد، که با واگذاری اختیارات بسیار گسترده به هیئت امنای دانشگاه‌های علوم پزشکی باعث شد مشکلاتی در مدیریت بیمارستان‌های دولتی و دانشگاهی ایجاد شد؛ دادن اختیار در زمینه تامین نیرو انسانی به بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی باعث شد که نیرو‌های وزارت بهداشت از ۲۵۰ هزار امروز به ۴۵۰ هزار نفر افزایش یابد، درحالی که سهم پرستاری از این افزایش نیرو مشخص نیست و مسئله‌ اصلی ما همین بی توجهی به پرستاران است.

لایحه بودجه ۹۸ دغدغه‌های پرستاران را تشدید کرد/کادر اداری وزارت بهداشت به غلط به جای پرستاران جذب شدند!

طاهری ادامه می‌دهد: تعداد پرستاران نسبت به تخت‌های بیمارستانی به شدت پایین است واین مسئله قطعا کیفیت ارائه خدمات را دچار مشکل می‌کند، نیرو‌های پرستاری در خط اول درمان قرار دارند، اما بخاطر سیاست‌های غلط وزارت بهداشت هربار به بهانه‌ای جذب نمی‌شود و عملا کادر اداری وزارتخانه به غلط جایگزین جذب پرستاران می‌شوند.

مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پزشکى دانشـگاه آزاد مشهد اظهار می‌کند: با توجه به ۲۰ هزار فارغ التحصیل پرستاری و نیروی بیکار جای سوال دارد که وزارت بهداشت چرا به فکر جذب نیروی پرستاری نیست و حتی درصدد حذف دوره طرح دانشجویان هم است؛ قطعا با این سیاست غلط دانشجویان پرستاری پس از فارغ التحصیلی به دلیل عدم گذراندن طرح، قادر به جذب حتی در مراکز خصوصی و دولتی نیستند.

در پایان وی خواستار مطالبه منطقی و همچنین شفاف سازی این فضای غبارآلود می‌شود و اعلام می‌کند: بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی آزاد مشهد وظیفه خود می‌داند این مطالبات دانشجویی را پیگیری کند تا آنطور که در شان و جایگاه پرستار در حوزه سلامت است، این امر تحقق بیابد.

حال باید دید آیا در بودجه سال ۹۸ و همچنین در سیاست‌های کلان وزارت بهداشت که به گواه بسیاری از کارشناسان سیاست‌های پزشک سالارانه است تغییری ایجاد می‌شود یا خیر.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار