چهارمین المپیاد دانشآموزی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی با حمایت معاونت علمی ۱۲ مرداد ماه برگزار میشود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی یکی از حوزههای علمی است که جهان به سرعت با این دانش در حال شکستن مرزها است. در کشورمان نیز افقی روشن فراروی حرکت شتابان علمی کشور در این حوزه قرار دارد. حرکتی که بارقههای امید را برای درمان بیماریهای صعب العلاج در دل مبتلایان روشن کرده است. اما برای داشتن آیندهای روشنتر نیاز به ترویج علمی و آموزش دانش آموزان هستیم تا سالهای بعد این دانش آموزان با مدیریت خود بیش از پیش پیشرفت را برای این حوزه به ارمغان بیاورند.
در این راستا ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از ۴ سال پیش حرکتی را آغاز کرد و آن برگزاری المپیاد دانش آموزی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی است. رویدادی که سرمایه گذاری آن روی دانش آموزان است.
البته در کشور سابقه برگزاری المپیاد در حوزههای مختلف همچون ریاضی، شیمی و زیست شناسی وجود داشت که هر کدام به نوعی برای کشور افتخارآفرین بودهاند، اما این المپیاد با توجه به اینکه در مدارس به صورت تخصصی آموزش داده نمیشود متفاوت است؛ بنابراین در گام نخست محتوای علمی برای آن طراحی شد. ستاد کمیتهای تخصصی و علمی در این حوزه راه اندازی کرد و توسط گروهی از اساتید مجرب محتوای علمی در کتابچهای برای المپیاد تولید شد.
تاکنون ۳ دوره از این المپیاد برگزار شده است و ۱۲ مرداد ماه سال جاری برگزاری چهارمین دوره آن نیز افتتاح میشود و دانش آموزان برگزیده و راه یافته به مرحله سوم در اردوی علمی تابستانه حضور مییابند. دانش آموزانی از شهرهای مختلف کشور که دو هفته را در کنار هم سپری میکنند و آموزش میبینند. در این اردوی تابستانی دانش آموزان با شرکت در کارگاههای آموزشی و مهارت آموزی در حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی توانمندتر میشوند و با بازدید از پژوهشگاهها و شرکتهای فناور در این حوزه در جریان پیشرفتهای علمی و دستاوردهای آن قرار میگیرند. این حرکت علمی در کشور توسط ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی و با همکاری وزارت آموزش و پرورش و سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان و باشگاه دانش پژوهان جوان آغاز شده است تا پیشرفت آن را شاهد باشیم.
به گفته ماریا ظهیری دبیر کمیته المپیاد دانش آموزی ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این المپیاد صرفا رویدادی رقابتی نیست بلکه آموزش و هدایت دانش آموزان در آن هدفمند دنبال میشود. از زمان راه اندازی آن تا کنون بالغ بر ۱۵ هزار دانش آموزان برای شرکت در آن ثبت نام کردند. گرچه در هر دور، از این میان تنها تعدادی مدال آور و برگزیده نهایی شدند. اما این افراد نقش خود را به عنوان سربازان حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی بازی میکنند. سربازانی آماده به خدمت که مدیران آینده را میسازد و مسیر دانشگاههای نسل ۳ و ۴ را هموار میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه بوشهر همچنین بیان کرد: دانش آموزان در این دو هفتهای که در مدرسه تابستانی حضور دارند علاوه بر مفاهیم پایه با اخلاق حرفهای پژوهش در این حوزه، مهارت ورزی، بازار و تجاری سازی و شیوههای مختلف تحقیقات آشنا میشوند. در پایان نیز باید بتوانند آموختههای خود را به صورت عملی و کاربردی پیاده کنند.
ظهیری همچنین خبر از برگزاری المپیاد سلولهای بنیادی دانش آموزی به صورت جهانی داد و گفت: با همکاری باشگاه دانش پژوهان جوان، درمراحل نهایی ثبت آن در یونسکو هستیم و با این اتفاق ایران نخستین میزبان این المپیاد در دنیا میشود و این المپیاد به نام جمهوری اسلامی ایران ثبت میگردد.