معاون آموزشی دانشگاه یاسوج با اشاره به افزایش چهار رشته جدید بومی در این دانشگاه گفت: با توجه به شرایط بومی و پتانسیل منطقه قرار است رشته اکوتوریست به دانشگاه اضافه شود.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بررسی عوامل در انتخاب رشتۀ تحصیلی دانشجویان امری ضـروری است، زیرا انتخاب رشته که با علاقه، سلیقه، استعداد و توانایی فرد در تعارض باشـد اثـرات درازمـدت ونـامطلوب روانی، اجتماعی و اقتصادی را در پی خواهد داشت.
از بین افرادی که با قبولی در کنکور به دانشگاه ورود پیدا میکنند، تعداد بسیاری به دلیل نارضایتی از رشتۀ تحصیلی خود، از ادامۀ تحصیل منصرف میشوند و یـا ناامیدانـه تـن بـه ادامۀ تحصیل می دهند. آموزش وتربیت دانشجویان بر اساس انگیزههای درونـی و استعدادهای آنان از مهمترین وظایف برنامه ریزان است.
دراین راستا، تابستان سال گذشته خبرگزاری دانشجو با هدف پاسخگویی به این دغدغه تازه واردان به فضای دانشگاه، در گزارشهای متنوعی با عنوان «کدام رشته، کدام دانشگاه» به معرفی این دانشگاهها پرداخت و به معرفی کلی از رشتههای دانشگاههای مادر در استانهای مختلف کشور پرداخت.
امسال بنا داریم در خبرگزاری دانشجو، به معرفی برترین رشتهها در دانشگاههای مناطق مختلف کشور بپردازیم. برخی دانشگاهها به دلیل موقعیت جغرافیایی خاصی که دارند، رشتههای دانشگاهی خاصی را پوشش میدهند.
آشنایی با دانشگاهها از این زاویه که هر دانشگاه در کدام رشته سرآمد است یا تولیدات علمی خاص دارد، در خبرگزاری دانشجو با سلسله گزارشهایی با عنوان «کدام رشته در کدام دانشگاه» امکان پذیر است. قصد داریم در این سلسله گزارش ها، به معرفی رشتههای خاص در دانشگاههای خاص بپردازیم و داوطلبان ورود به دانشگاه را برای انتخاب رشتهای بهتر یاری کنیم.
در این گزارش به معرفی رشتههای دانشگاه یاسوج میپردازیم.
مهدی نوری پور، معاون آموزشی دانشگاه یاسوج میگوید: دانشگاه یاسوج در سال ۱۳۶۲ با نام آموزشکده فنی یاسوج وابسته به دانشگاه شیراز فعالیت خود را در ساختمان تربیت معلم دخترانه کوثر یاسوج آغاز کرد و در سال ۱۳۷۲ با ایجاد و راه اندازی آموزشکده کشاورزی به مجتمع آموزش عالی یاسوج وابسته به دانشگاه شیراز تغییر نام یافت، پس از آن در سال ۱۳۷۴ تبدیل وضعیت آن به دانشگاه در شورای گسترش آموزش عالی مورد موافقت قرار گرفت و سرانجام در سال ۱۳۷۵ این مجتمع رسماً فعالیت خود را مستقل از دانشگاه شیراز ادامه داد.
نوری پور میافزاید: به منظور رشد، توسعه و تعالی آموزش عالی در منطقه و استان تلاشهای فراوانی صورت گرفت تا اینکه در اول خرداد ۷۸ تبدیل وضعیت قطعی مجتمع آموزش عالی یاسوج به دانشگاه در شورای گسترش آموزش عالی به تصویب رسید و سرانجام در سال ۱۳۷۸ رسماً به دانشگاه یاسوج ارتقا یافت.
معاون آموزشی دانشگاه یاسوج معتقد است در حال حاضر، حدود ۶۰۰۰ دانشجو در ۲۹ رشته کارشناسی و ۴۰ رشته کارشناسی ارشد و ۱۸ رشته دکترا در ۶ دانشکده به تحصیل در این دانشگاه مشغول هستند دو تا از دانشکدهها به صورت اقماری در شهر گچساران و چرام فعالیت دارند که بیشتر دانشجویان کاردانی را تشکیل داده است.
وی میگوید: در سطح یاسوج دانشکده فنی مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، کشاورزی و همچنین دانشکده نفت گاز در گچساران و صنعت و معدن چرام در حال فعالیت است.
نوری پور میافزاید: کیفیت تحصیل در دانشگاه یاسوج درسطح خوبی قرار دارد پایگاه استناد جهان اسلام هر سال دانشگاهها را از لحاظ جایگاه علمی رتبه بندی میکند که در سال جاری دانشگاه ما در بین ۸۰ دانشگاه جامع کشور رتبه ۱۰ را کسب کرده است.
معاون آموزشی دانشگاه یاسوج با اشاره به بزرگترین دانشکده دانشگاه یاسوج میافزاید: دانشکده ادبیات علوم انسانی رشتههای متنوع تری دارد و جزو بزرگترین دانشکده ما محسوب میشود.
وی با اشاره به رشته بومی استان میافزاید: با توجه به شرایط و مقتضیات استان دانشکده نفت گاز گچساران با توجه به پتانسیل این منطقه راه اندازی شده است و همچنین رشتههای مهندسی پلیمر به صورت تخصصی در این دانشکده آموزش داده میشود و در چرام به خاطر وجود معادن طبیعی دانشکده صنعت و معدن راه اندازی شده است.
نوری پور در ادامه معتقد است در ابتدای تاسیس دانشگاه یاسوج بیشتر رشتههای بوده که اغلب در دانشگاههای دیگرکشور وجود دارد در حال حاضر در دست اقدام است که رشتههای مورد نیاز استان را راه اندازی کنیم مانند رشته گردشگری یا گیاهان دارویی و مراحل راه اندازی آنها در دفتر گسترش وزارت علوم در دست اقدام است در آینده نزدیک این رشتهها راه اندازی خواهد شد.
معاون آموزشی دانشگاه یاسوج میگوید: برنامه دانشگاه یاسوج در این است که برای سال تحصیلی جدید حداقل چهار رشته جدید متناسب با شرایط بومی منطقه به دانشگاه اضافه شود و یکی دیگر از این رشتههای با توجه به پتانسیل منطقه رشته اکوتوریست است.
وی در ادامه میافزاید: رشته اکوتوریست یا بوم گردی در سالهای اخیر در دنیا این مطرح شده است هر گونه جازبه یا پتانسیلی که یکسری از افرادی را به عنوان توریست جذب کند به نوعی گردشگری است.
نوری پور با اشاره به قدیمیترین دانشکده دانشگاه یاسوج معتقد است دانشکده علوم پایه به خاطر قدمتی که دارد و وجود امکانات و تجهیزات کامل به عنوان دانشکده قدیمی محسوب میشود.
نوری پور با اشاره تمایل بیشتر دانشجویان به رشتههای دانشگاهی میگوید: دانشجویان بیشتر به رشتههای دانشکده ادبیات علوم انسانی و رشتههای دانشکده فنی و مهندسی تمایل بیشتری دارد و هر سال در مجموع حدود ۱۷۰۰ دانشجو در این رشتهها پذیرش میشوند.