به گفته مقامات ایرانی، اخیرا پیامهایی از سوی امارات دریافت شده که تازه ترین آنها، سفر هیاتی اماراتی به تهران در روز سه شنبه گذشته است. هدف از این سفر، اعلام آمادگی ابوظبی برای همکاری بانکی با ایران بود.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، العربی الجدید نوشت: در سالهای گذشته، امارات، بویژه دبی، دروازهای برای فرار ایران از تحریمهای امریکایی و بین المللی بوده است. تهران با وجود نوسانهایی در مواضع سیاسی دو طرف، که گاه به یکدیگر نزدیک و گاه از هم دور میشوند، از مجاورت جغرافیایی و شبکهای از روابط پیچیده، برای تامین منافع خود استفاده کرده است.
پس از تنش سیاسی شدیدی که به دنبال جنگ سوریه و یمن در روابط تهران و ابوظبی ایجاد شد، اکنون، نزدیکی میان ایران و امارات وارد مرحله تازهای شده است و به نظر میرسد که در مسیر تحولات مثبت قرار گرفته است. به گفته مقامات ایرانی، اخیرا پیامهایی از سوی امارات دریافت شده که تازهترین آنها، سفر هیاتی اماراتی به تهران در روز سه شنبه گذشته است. هدف از این سفر، اعلام آمادگی ابوظبی برای همکاری بانکی با ایران بود.
آمادگی امارات برای همکاری با ایران در زمینه اقتصادی، در شرایط فعلی اعمال تحریمهای آمریکا، اهمیت زیادی برای تهران داشته و میتواند تکمیل کننده پیامهای امارات برای تهران باشد، که آن را شاخصی برای تغییر سیاستهای این کشور عربی در منطقه میداند.
به نظر میرسد نزدیکی بین ایران و امارات فراتر از اینهاست و در همین رابطه، گزارشها حاکی از آن است که مسئولان ایرانی در حال استفاده از بندرهای اماراتی، در راستای صادرات نفت تحریم شده خود، برای دولتهای اسیایی و برخی دولتهای خاورمیانه هستند.
در مجموع، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر نزدیکی دولت امارات به تهران شنیده شده است و ظاهرا، این همکاری مالی، بانکی و مرزی بین دو طرف، میتواند کانالی را ایجاد کند که از طریق ان، تهران امکان صادرات نفت و تبادل اموال، با وجود تحریمهای آمریکایی را مییابد.
اما در حالی که دولت ترامپ هر طرفی که نسبت به نقض تحریمهای تهران اقدام کند را مورد تهدید قرار میدهد، چگونه میتوان نقش امارات در کاهش فشارها بر اقتصاد ایران را تفسیر کرد؟