
تدارک و انتقال ۳۲ تریلر آب معدنی به عرفات و منا / طبخ روزانه ۹۰ هزار پرس غذا در ایام تشریق
مسئول تغذیه و تدارکات حج تمتع ۹۸ از تدارک ۳۲ تریلر آب اشامیدنی و انتقال آن به سرزمینهای عرفات و منا خبر داد و گفت:: این آب آشامیدنی امسال بر خلاف سالهای گذشته به صورت یکجا به عرفات و منا منتقل و درزیرچادرهای ایرانی نگهداری میشود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مسئول تغذیه و تدارکات حج تمتع ۹۸ از تدارک ۳۲ تریلر آب اشامیدنی و انتقال آن به سرزمینهای عرفات و منا خبر داد و گفت: این آب آشامیدنی امسال بر خلاف سالهای گذشته به صورت یکجا به عرفات و منا منتقل و درزیرچادرهای ایرانی نگهداری میشود.
فرشید افزود: در سنوات گذشته آب آشامیدنی در هتلها نگهداری میشد و مدیران کاروانها و مجموعهها آب آشامیدنی زائران خود را با وانت به عرفات و منا منتقل میکردند، اما این موضوع در حال حاضر تغییر کرده و شرکتهای طرف قرارداد این کار را انجام میدهند و توزیع نیز با هماهنگی و نظارت ما انجام میپذیرد.
وی در بحث استفاده چادرها در بهره گیری از یخچالهای ایستاده، اظهار کرد: این مهم نیز سال گذشته در برخی چادرها اجرایی شد و یخچالهای ایستاده توسط شرکتهای طرف قرارداد تامین گردید وامسال تمام چادرهای ما دارای یخچال ایستاده است، اما آب آشامیدنی که بسیار پر حجم و سنگین است در خود سرزمین عرفات و منا توسط شرکتهای طرف قرارداد توزیع میشود.
فرشید با تاکید بر اینکه اقدامات و کارهای مورد نیاز بر اساس برنامه ریزی انجام میشود، گفت:: دستورالعمل لازم در این رابطه به هتلها ابلاغ شده و بر اساس همان دستورالعمل نیز، همکاران لیست کارهای آماده سازی را انجام میدهند و کالاهایی که باید به منا و عرفات منتقل شوند نیز طبق آن منتقل میشود.
به گفته وی، آب آشامیدنی نیز کالای بسیار سنگین و استراتژیک و مهم محسوب میشود که توسط واحد تغذیه و تدارکات و با هماهنگی شرکتهای طرف قرارداد به منا و عرفات منتقل شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه ۳۰ تا ۳۵ قلم اقلام نیز برای زائران بسته بندی شده است، گفت: این اقلام شامل بستههای بین راهی خاکشیر خرما کیک و ... است و توسط مدیران کاروان به عرفات و منا منتقل میشود.
*پخت ۹۰ هزار پرس غذا در هر وعده و انتقال آن به عرفات و منا
وی در رابطه با تغذیه و تدارکات ایام تشریق نیز عنوان کرد: برنامه غذایی ما در ایام تشریق متفاوت است و غذا توسط آشپزخانهها تهیه و سپس به عرفات و منا منتقل میشود.
مسئول تغذیه و تدارکات با اشاره به اهمیت ایام تشریق گفت: غذای زائران در این ایام کاملا در شرایط ایمنی و بهداشتی و با رعایت آنالیز و شرایط نگهداری بعد از پخت و بسته بندی دقیق زیر نظر کارشناسان بهداشتی و پزشکان متخصص انجام میشود.
فرشید همچنین در خصوص غذای رژیمی گفت: زائران هر زمانی که بخواهند میتوانند از این غذای رژیمی که مخصوص بیماران است سفارش دهند و این غذا برای آنها طبخ و توزیع خواهد شد.
به گفته وی، طبخ نان ایرانی نیز یکی از برنامههای مهم در حج امسال محسوب میشود که این کار با چهار دستگاه نانوایی مجهز و توسط دست اندرکاران در حال انجام است.
وی با بیان اینکه ایام تشریق از لحاظ شرایط دارای اهمیت بسیار زیادی است، گفت: با توجه به این ایام برنامه غذایی دقیقی با رعایت اصول بهداشتی و ایمنی در نظر گرفته شده که بر اساس آن نیز غذا طبخ و توزیع میشود در عین آنکه غذای رژیمی نیز در عرفات و منا وجود دارد.
فرشید با بیان اینکه شرایط ارسال غذا نیز به عرفات و منا سخت است، گفت: مجوزهای لازم برای انتقال غذا در ایام تشریق از قبل گرفته شده و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
وی تصریح کرد: ۹ مکتب در عرفات و ۹ مکتب در منا وجود دارد که در هر مکتب ۱۰ هزار زائر ایرانی حضور دارند و غذای آنها نیز به صورت بسته بندی شده و بعد از انتقال با خودروهای حمل غذا به صورت مناسب توزیع و سرو میشود.
وی به حجم بستههای غذایی زائران اشاره و عنوان کرد: غذا در یک ظرف آلومینیومی به صورت مرتب بستهبندی و با شرایط رعایت زمان پخت ارسال و توزیع میشود که حدود روزانه ۹۰ هزارپرس غذا در هر وعده است.
فرشید با اشاره به بسته غذایی که سال گذشته در شب دهم ذیحجه به زائران ارائه میشد، گفت: در سنوات گذشته و با همکاری موسسه مطوفین ۱۲ قلم کالا شامل کیک، آبمیوه، خرما و ... بسته بندی و به زائران داده میشد که در آن شرایط در واقع امکان عرضه غذا به زائران را نداشتیم، اما امسال این بسته تغییر کرده و با توجه به برنامهریزی صورت گرفته غذای مناسب تحویل زائران میشود.
وی همچنین به ظرفیت آشپزخانههای الافندیه مکه مکرمه اشاره و عنوان کرد: ظرفیت این آشپزخانه بیش از ۱۰۰ هزار پرس غذا بوده است، ولی ما در آن ۶۵ هزار پرس غذا پخت میکنیم که تعداد آن با غذای رژیمی و اضافی در حدود ۷۰ هزار پرس میشود
وی افزود: ظرفیت تعداد طبخ آشپزخانهها به تعداد عوامل بستگی دارد و این مهم به تعداد پخت نیز اثرگذار خواهد بود در آشپزخانه الافندیه نیز ۲۰۰ نفر نیروی مجرب مشغول به کار هستند و عملکرد بسیار خوبی دارند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.