کد خبر:۷۸۵۱۹۴
نمکی مطرح کرد

۴۰ هزار پزشک از رفتن به مناطق محروم امتناع می‌کنند

وزیر بهداشت گفت: در کشور ۴۰ هزار پزشک وجود دارد که به نقاط محروم نمی‌روند، باید برای آن‌ها جذبه ایجاد کنیم و در توزیع عادلانه و بازنگری در توزیع نیروی انسانی، گام برداریم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت بهداشت، سعید نمکی وزیر بهداشت، پس از جلسه در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه نیاز‌های آتی نظام ارائه خدمت و تامین نیروی پزشکی مورد نیاز، یکی از دغدغه‌های یکی از نمایندگان مجلس بود؛ گفت: در این مورد نیز بحث‌های فراوانی انجام شد و همکاران معاونت آموزشی وزارت بهداشت، توضیحاتی را ارائه کردند.

نمکی ادامه داد: با استدلالات ما و نگرانی‌هایی که داریم شامل اینکه در آینده کمبودی در نظام ارائه خدمت نداشته باشیم و هم اینکه نباید با انبوهی از فارغ التحصیلان و پزشکان بیکار روبرو شویم، بنا شد نتایج ارزیابی‌های ما در جلسه‌ای مشترک با نمایندگان مورد بررسی قرار گیرد و اگر به جمع بندی رسیدیم که نیازمند تغییر در ظرفیت‌های رشته پزشکی هستیم، با همدلی دولت و مجلس، به نتایج مثبتی برسیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: در حال حاضر ۵۵ هزار نفر در رشته‌های پزشکی در کشور تحصیل می‌کنند و سالانه ۷ هزار نفر فارغ التحصیل می‌شوند البته اینکه برخی از نمایندگان، کمبود پزشک در برخی از مناطق می‌بینند را قبول داریم.

وی تصریح کرد: از دلایل آن می‌توانیم به توزیع نامناسب نیروی انسانی به دلایل خاص، و ضرایبی که در مورد حد نصاب جمعیتی برای ایجاد مراکز و ارائه خدمت دیده ایم، را بیان کنیم این موارد نیازمند بازنگری هستند. از ابتدای ورودم به وزارت بهداشت این بحث را دنبال کرده ام.

نمکی خاطرنشان کرد: معتقدم که باید ضرایب و حد نصاب جمعیتی را متناسب با پراکندگی جمعیت در سطح استان‌ها طراحی کنیم. به عنوان نمونه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی یا جنوب کرمان از نظر پراکندگی جمعیت، کاملا با استان‌هایی مانند البرز یا مازندران، متفاوت هستند و نمی‌توانیم این استان‌ها را برای توزیع نیروی انسانی، با یک معیار در نظر بگیریم.
 
وزیر بهداشت افزود: باید برای ماندگاری تیم پزشکی در نقاط محروم با انگیزه‌های اقتصادی، جذابیت ایجاد کنیم که این طرح را دنبال می‌کنیم البته برآورد ما این است که در کشور ۴۰ هزار پزشک وجود دارند که در نقاط محروم نمی‌روند که باید برای آن‌ها جذبه ایجاد کنیم و در عادلانه توزیع کردن و بازنگری در توزیع نیروی انسانی، گام برداریم.

وی یادآور شد: سوالات برخی از نمایندگان در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مربوط به کارانه پزشکان بود که مبتنی بر پرداخت به روش فی فور سرویس است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از نمایندگان در مورد اعداد و ارقام، کف و سقف پرداخت کارانه‌ها سوالاتی داشت که توضیحاتی به همراه معاونین وزارت بهداشت ارائه کردیم و بنا شد در کمیته‌ای به این بحث رسیدگی شود که امیدواریم موجب اقناع نمایندگان سوال کننده، شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار