ایستادگی و استحکام جمهوری اسلامی ایران در حفاظت از منافع ملی و پرهیز از امتیازدهی بلاوجه به قدرتهای زورگو، تحسین دوست و دشمن را برانگیخته است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، ایستادگی و استحکام جمهوری اسلامی ایران در حفاظت از منافع ملی و پرهیز از امتیازدهی بلاوجه به قدرتهای زورگو، تحسین دوست و دشمن را برانگیخته است.
مرور برخی از تازهترین نمونهها در این زمینه خالی از لطف نیست.
پایگاه آلمانی "تاگس اشپیگل" نوشت: «ایران نهتنها در مناقشه نفتکشها به خواستههای خود دست یافت، بلکه تا اینجای کار در تنش با امریکا برنده بوده و استراتژی "فشار حداکثری" ترامپ را با تاکتیک "مقاومت حداکثری" ناکام گذاشته است. بهویژه آنکه برای نخستین بار، متحدان دیرینه امریکا در منطقه، در برابر ایران عقبنشینی کردهاند.»
«عبدالله حموده» تحلیلگر سیاسی شبکه "الغد" عراق که مقیم لندن است نیز گفت: «صدور حکم آزادی نفتکش ایرانی در دادگاه جبل الطارق، تلاشی برای حفظ آبروی ریخته شده دولت انگلیس بود. سعی کردند این ماجرا موضوعی اداری جلوه داده شود، بدون اینکه لندن بیشتر در آن گرفتار گردد.»
مجله امریکایی "واشنگتن اگزمینر" هم تصریح کرد: «ایران با آزادسازی نفتکش متعلق به سپاه پاسداران، یک پیروزی دیپلماتیک برای خود در برابر امریکا رقم زد.»
روزنامه فرامنطقهای "القدس العربی" خاطرنشان ساخت: «با پیشروی حوثیها در یمن و پیروزی ایران در رویارویی با امریکا و انگلیس در خلیج فارس، عربستان سیاست "عقبنشینی خاموش" را آغاز کرده و رسانههای سعودی هم محتاطانه عادت دشنامگویی و حمله به ایران را کنار گذاشتهاند. امارات و عربستان فهمیدهاند که "عموسام" [امریکا]آماده حمله به ایران نیست و بههمین خاطر عقب کشیدهاند تا راه را برای مرحله گفتگو با جمهوری اسلامی هموار کنند.»
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب نیز در سرمقاله روزنامه الکترونیک "رأى الیوم" نوشت: «آزادی نفتکش ایرانی "گریس ۱" یک پیروزی بزرگ برای ایران و شکستی برای امریکاست. رهبران ایران این بحران را با قدرت، صلابت و زیرکی مدیریت کردند. امریکا تلاش کرد جلوی آزادی این کشتی را بگیرد، اما این درخواست با تحقیر و بیتوجهی نزدیکترین همپیمانش روبرو شد. این پیروزی ایران همچنین پیامی برای اسرائیل و همپیمانان جدید سازشکارش در جهان عرب است و امیدوارم که آنها محتوای پیام را درک کرده باشند.»
خبرگزاری روسی "اسپوتنیک" هم در تحلیلی آورده است: «ایرانیها درسی را به انگلیسیها و امریکاییها دادند که هیچوقت فراموش نخواهند کرد. مشخص شد ارباب منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز کیست. همچنین مشخص شد که ایران یک بازیگر بسیار سخت و حرفهای است و به این راحتیها نمیتوان با آن مقابله نمود. اینکه برخی تصور میکردند امریکا یا انگلیس جسارت حمله به ایران را دارند نیز تصور اشتباهی است.
کشورهای عرب حوزه خلیج فارس تلاش دارند در مواضع خود نسبت به ایران تجدیدنظر کنند و بسیار آشکارا مواضعشان را تغییر دادهاند. دیگر هیچ کشوری در جهان حاضر نیست با ائتلاف کذایی امریکا همکاری کند. به رغم اینکه ایالات متحده امروز شدیدترین تحریمها و فشارها را علیه ایرانیها تحمیل کرده، اما در عرصه سیاست بین المللی، این امریکاست که محصور شده و ایران است که بازی را بهدست گرفته.»