معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: ۳۷۰ دانشجوی خارجی در مراکز رتبه بالای علمی کاربردی مشغول به تحصیل هستند که در سال ۹۸ این تعداد افزایش پیدا میکند.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محسن محمدزاده، معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات دانشگاه علمی کاربردی هرمزگان برگزار شد، با اشاره به ماموریت نظام آموزش عالی گفت: حدود ۳۷۰ دانشجوی خارجی که عمدتا از کشورهای عراق، سوریه و افغانستان هستند در مراکز رتبه بالای علمی کاربردی مشغول به تحصیل هستند که در سال ۹۸ این تعداد افزایش پیدا خواهد کرد.
محمدزاده افزود: در راستای سیاستهای دانشگاه جامع علمی کاربردی، ارزیابیهای این مراکز علمی در دستور کار قرار گرفته است؛ در همین راستا طی دو سال ۹۷ و ۹۸ سطحبندی ۵۱۸ مرکز در چهار سطح انجام شده است.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه داد: این سطحبندیها بر اساس ۱۷۹ شاخص که مرتبط با ۹ عامل مختلف فعالیت مرکزها مانند مدیریت، امکانات و وضعیت مدرسین است، انجام شده است.
وی اذعان کرد: پس از سطح بندی مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردیهای کشور مقرر شد اگر مرکزی در دو سال متوالی در سطح چهار باقی بماند مجوز پذیرش دانشجوی مرکز متوقف خواهد شد.
محمدزاده اظهار کرد: طی سال ۹۷، ۱۸ مرکز در سطح چهار قرار داشتند که بر اساس ارزیابیها امسال نیز در سطح چهار باقی ماندهاند به همین جهت نمیتوانند در مهر ماه دانشجوی جدید پذیرش کنند.
وی مطرح کرد: این مراکز باید شرایطی را در خود ایجاد کنند تا موقعیت لازم را برای پذیرش دانشجوی جدید داشته باشند دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز به این مراکز کمک خواهد کرد تا از عهده این امر بر بیایند و اگر موفق نشوند این مراکز به کار خود خاتمه خواهند داد.
مراکز علمی کاربردی برتر کشور شناسایی و تشویق میشوند معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی افزود: این سطح بندی برای ایجاد شرایط لازم جهت ارتقای کیفی مراکز انجام شده و در سال ۹۷ تنها ۲۰ مرکز شرایط لازم را برای قرار گرفتن در سطح دو داشتند، اما با تلاش خود مراکز در سال ۹۸ این ۲۰ مرکز به ۲۳۰ مرکز افزایش پیدا کرد که با توجه به اینکه در عوامل ارزیابی و شاخصها تفاوتی ایجاد نشده، نشان میدهد که مراکز موضوع ارتقای کیفی را جدی گرفتهاند و باعث ارتقای سطح خود شدهاند.
وی بیان کرد: از بین ۲۳۰ مرکز که در سطح دو قرار دارند ۱۰ مرکز را به عنوان مراکز علمی و کاربردی برتر کشور اعلام کردیم و امکانات تشویقی را برای این مراکز در نظر گرفتهایم. علاوه بر آن، ۲۶ مرکز برتر در سراسر استانها نیز شناسایی خواهد شد و مورد تشویق قرار میگیرند.
محمدزاده با ذکر این نکته که هر مراکز جامع علمی کاربردی متناسب با خوشه شغلی در نظر گرفته شده برای این مراکز فعالیت خواهد کرد، ابراز کرد: به داوطلبان توصیه اکید دارم که برای ثبت نام در مراکز جامع علمی و کاربردی به سطح بندیهای مراکز و رشتههای دایر در این مراکز توجه کنند چراکه رشتههای دایر در هر مرکز متناسب با ماموریت هر مرکز در نظر گرفته است.
وی گفت: به استناد مصوبه شورای عالی اداری مراکز علمی کاربردی که وابسته به دستگاههای دولتی بودند باید فعالیت خود را متوقف کنند یا به بخش خصوصی واجد شرایط واگذار کنند که در راستای این مصوبه پنج مرکز در استان هرمزگان و حدود ۲۰۰ مرکز در کل کشور از پذیرش دانشجو منع شدند.
در سال ۹۸ دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی حدود ۵۰۰ هزار نفر خواهند بود معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی خاطرنشان کرد: داوطلبان تحصیل در دانشگاه جامع علمی کاربردی بر اساس سوابق آموزشی و از طریق سازمان سنجش در مراکز جامع علمی کاربردی پذیرش خواهند شد.
وی با ذکر اینکه گزینش مدرسان به صورت ویژه انجام خواهد شد، عنوان کرد: مدرسانی که در مراکز علمی کاربردی اقدام به آموزش میکنند باید دورههای آموزشی خاصی را بگذرانند و اقدام به کسب کد مدرسان کنند. ویژگی مهم این افراد تنها دانش نیست بلکه توانایی انتقال مهارت به دانش آموختگان است.
محمدزاده تصریح کرد: طی سه سال اخیر با همکاری واحدهای استانی حدود ۸۰ هزار نفر در مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی مشغول به تحصیل هستند.
وی اذعان کرد: در سال ۹۸ دانشجویان دانشگاه جامع علمی کاربردی حدود ۵۰۰ هزار نفر خواهند بود، اما در حال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار نفر در این مراکز در حال تحصیل هستند.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی مطرح کرد: دانشگاه علمی کاربردی هرمزگان متناسب با ظرفیتهای استان تعریف شده که خوشبختانه در هرمزگان ظرفیتهای متنوع و زیادی وجود دارد و ظرفیتهای زیادی برای فارغالتحصیلان این استان وجود دارد.
دانشگاه جامع علمی کاربردی مانند یک ستاد عمل میکند وی با اشاره به اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی مانند یک ستاد عمل میکند و نقش حمایتی را از مراکز استانی خود دارد، گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از زیر نظامهای آموزش عالی کشور است که طبق برنامه مصوب ششم به همراه مراکز فنی و حرفهای باید ۳۰ درصد از دانشجویان کشور را پوشش دهد.
محمدزاده اظهار کرد: مراکز علمی کاربردی از طریق هزینه پرداختی دانشجویان اداره میشوند، اما هیئت رئیسه به دنبال این است که از دولت اعتباری را برای کاهش شهریه اخذ کند که امیدوارم این امر مورد توجه مجلس شورای اسلامی قرار گیرد و در سال ۹۹ بتوانیم نتیجه آن را مشاهده کنیم.
وی اذعان کرد: با توجه به اینکه بیشتر دانشجویان مراکز جامع علمی کاربردی بومی منطقه خود هستند خوابگاه برای این افراد در نظر گرفته نشده است و جزو الزامات دانشگاه نیست.
محمدزاده اظهار کرد: سعی شده که در مهر ۹۸ مرکزی غیر مرتبط با محیط کار وجود نداشته باشد و مراکز موظف شدهاند که با محیط کار مرتبط با رشتههای خود قرارداد پنج ساله منعقد کنند تا دانشجویان بتوانند بدون مشکل و دغدغه کارآموزی در آن مراکز تحصیل کنند.
وی با ذکر این نکته که یکی از مهمترین ویژگیهای مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی این است که دانشآموختگان این مراکز در داخل کشور در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: تعداد مهاجرت به خارج از کشور این دانشآموختگان بسیار پایین است.