وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بخش کوچکی از مزیت حضور دانشجویان خارجی ایجاد درآمد است و بخش بزرگتر آن توسعه ارتباطات و تعاملات فرهنگی و اجتماعی بین کشورهاست.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری عصر دیروز، دوم شهریورماه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان کردستان با محوریت آموزش عالی گفت: دانشگاههای استان کردستان به غیر از خدمات آموزشی که باید در شأن مردم باشد، حتماً به مسائل و مشکلات اجتماعی در پژوهشها توجه کرده و برای آنها راهکار ارائه دهند. نگاه مسئولان استان کردستان به آموزش عالی منطقه قابل تقدیر است و فضای آموزش عالی در این استان به گونهای است که میتوان با کیفیسازی آن به عقبماندگیهای آموزش عالی در این منطقه کمک کرد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یکی از فلسفههای وجودی بخش غیردولتی در بدنه آموزش عالی را توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی ذکر کرد و افزود: اگر اهمیت این اصل و توجه به آن نبود، بسیاری از این دانشگاهها باید تعطیل میشدند.
غلامی در خصوص دانشگاههای غیردولتی بیان کرد: حمایتهای لازم از این مراکز انجام میشود و در کنار آن، نظارت، کنترل و ارزیابی هم داریم تا حداقل استانداردهای آموزشی هم رعایت شده و در حق مردم کم فروشی نشود چرا که شهریه میپردازند لذا باید کیفیت و دقت در امانت رعایت شود.
وی با اشاره به تشکیل شورای سیاستگذاری پذیرش دانشجویان خارجی در وزارت علوم گفت: ما برای توسعه روابط بینالملل بخش آموزش عالی برنامههای جدی داریم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: توسعه روابط بینالملل مورد تاکید برنامه ششم توسعه و وزارت علوم است و از آنجا که سهم ما در دهههای گذشته در پذیرش دانشجو در منطقه کم بود، شورای سیاستگذاری در همین زمینه تشکیل شد تا این سهم بهبود یابد.
وی با بیان اینکه دانشجویان خارجی مهمان ما هستند، تاکید کرد: این مهمانان باید از خدمات تحصیلی، رفاهی و مدیریتی در فضای اجتماعی مطلوب برخوردار شوند.
غلامی ادامه داد: بخش کوچکی از مزیت حضور دانشجویان خارجی ایجاد درآمد است و بخش بزرگتر آن توسعه ارتباطات و تعاملات فرهنگی و اجتماعی بین کشورها است چرا که این دانشجویان سفیران متقابل بین دو کشور هستند.
وی یادآور شد: در دو سال گذشته محدودیت پذیرش دانشجوی خارجی در دانشگاههای منطقه غرب کشور برداشته شده و رویکردهای مناسبی در این زمینه ایجاد شده، ولی تنها دغدغه ما در این زمینه، ارائه خدمات مطلوب است.
در ادامه این نشست استاندار کردستان، فرماندار سنندج، شهردار سنندج و همچنین ۱۶ نفر از روسای دانشگاهها و مدیران دستگاههای دولتی استان کردستان، مسائل و دیدگاههای خود را با وزیر علوم در میان گذاشتند.