تخصص و دانش پژوهشگران کشور بار دیگر راهگشا شد و از این پس ثبت سیگنالهای مغزی با دستگاههای ایرانساخت انجام میشود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پیشبرد بسیاری از تحقیقات نیازمند تجهیزات خاصی است. برخی از این تجهیزات نیز به فناوریهای پیشرفته نیاز دارد. ثبت سیگنالهای مغزی یکی از حوزههایی است که نیازمند دستگاههای با فناوری پیشرفته است. از سویی نیز توان و تخصص میان محققان کشور برای ساخت آن در داخل وجود دارد. ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در صدد استفاده از این ظرفیت برآمده است و نسبت به بومی سازی این دستگاهها در داخل کشور اقدام کرده است.
این اقدام در راستای تمرکز بر تربیت و آموزش نیروی انسانی و همچنین تجهیز آزمایشگاهها و آماده سازی ابزارها و زیرساختهای مورد نیاز حوزه علوم شناختی در مراکز علمی و تخصصی انجام میشود و به عنوان یک راهبرد این جایگاه ویژهای دارد.
با حمایت ستاد تاکنون ۷ مرکز دانشگاهی و درمان به دستگاه ثبت سیگنالهای مغزی مجهز شدند و تلاش در این زمینه همچنان ادامه دارد و به تازگی نیز آزمایشگاه علوم شناختی دانشگاه علامه طباطبایی به دستگاه الکترو انسفالوگرام ۶۴ کاناله (ثبت فعالیت الکتریکی مغز) مجهز شد. اما الکترواتسفالوگرام چیست؟ این دستگاه برای ثبت فعالیت الکتریکی مغز کاربرد دارد. سلولهای مغز از طریق پالسهای الکتریکی با یکدیگر در ارتباط هستند و الکتروانسفالوگرام برای شناسایی مشکلات مربوط به این فعالیتها به کار میرود.
کمک به ارتقای امنیت ملی با استفاده از علوم و فن آوریهای شناختی یکی از اولویتهای جدی ستاد توسعه علوم شناختی محسوب میشود و به واسطه حمایتهای این ستاد بسیاری از تجهیزات و امکانات مورد نیاز طرحهای تحقیقاتی در داخل کشور ساخته شده است و تلاش وسیع با هدف کاهش وابستگیها و صرفه جویی ارزی در این زمینه تداوم دارد.