کد خبر:۷۸۹۳۱۵
بر اساس مطالعات دانشمندان؛

کره ماه سرشار از فلزات گران‌بها است

دانشمندان بر این باورند که در لایه‌های مختلف سطح ماه مقادیر زیادی عناصر و فلزات مهم و گران‌بها موجود است.

کره ماه سرشار از فلزات گران‌بها است

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو؛ پژوهش‌های جدید محققان و سنگ شناسان حاکی از وجود مقادیر زیادی فلز و عناصر گرانبها در لایه‌های زیرین سطح کره ماه است.

جیمز برنان پرفسور و سرپرست زمین و علوم زیست محیطی دانشگاه دال هوسی کانادا اذعان کرد که وی و همکارانش توانستند تحقیقات موازی‌ای بر روی سطح ماه و کره زمین انجام دهند که بر اساس آن مواد معدنی سطح این دو کره را مورد آزمایش قرار دادند.

وی چنین اظهار داشت: ما توانستیم به ارتباط در بین سنگ‌های آتش فشانی کره ماه و بوجود سولفید آهن در لایه‌های سطح زیرین پوسته ماه پی ببریم، بر اساس مطالعاتی که بر روی رسوبات معدنی کره زمین انجام شده است فلزات گرانبهایی نظیر پلاتین و پالادیوم اغلب در مجاورت سولفید آهن هستند.

یکی از معروفترین فرضیه‌های شکلگیری کره ماه، فرضیه‌ی برخورد کیهانی است که سیاره‌ای دیگر به زمین اصابت کرده و در پی آن به شکل گیری ماه انجامیده و در نتیجه برخورد بخشی از سطح دو کره انرژی بسیار بزرگی ایجاد شده که مقادیری از مواد و عناصر سطح کره زمین را ذوب و جدا ساخته است، در این حالت زمین و ماه باید دارای ترکیب شیمیایی مشابهی باشند.

با این حال اندازه گیری‌هایی که از محتوای فلزات و عناصر مختلف بر روی سطح کره ماه در سال ۲۰۰۶ میلادی انجام شد به طور غیر منتظره‌ای حاکی از میزان پایین آن بود که پژوهشگران و کیهان شناسان توضیحی در رابطه با آن هنوز نتوانستند بیابند.

ولی در پژوهش‌های جیمز برنان و تیمش که اخیرا انجام دادند نشان می‌دهد که پلاتین و پالادیوم میتوانند مرتبط با سولفید آهن در لایه‌های ژرف سطح کره ماه باشند در حالیکه در ماگما‌های خارج شده از اعماق کره ماه این فلزات یافت شده‌اند.

محققان و نویسندگان نتایج بررسی خود را بر اساس تجسس و تحقیقات آزمایشگاهی عنوان داشته اند که بر طبق آن در شرایطی نزدیک به شرایط داخلی کره ماه به احتمال نه چندان زیاد اتصال و نزدیکی فلزاتی همچون پلاتین و پالادیوم با سولفید آهن باعث انتشار و خروج این فلزات به لایه‌های بیرونی کره ماه می‌شود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار