رئیس مرکز حراست وزارت علوم گفت: این مرکز دو رویکرد «امنیت خردگرا» و «امنیت اجتماعی شده» در دانشگاهها را اتخاذ کرده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت علوم، محسن پالیزبان رئیس مرکز حراست وزارت علوم در میزگرد بررسی مسائل جاری آموزش عالی در آغاز سال تحصیلی گفت: مرکز حراست دو رویکرد «امنیت خردگرا» و «امنیت اجتماعی شده» را اتخاذ کرده است.
پالیزبان با اشاره به رویکردهای موردنظر مرکز حراست در دانشگاهها گفت: مراکز حراست دو رویکرد «امنیت خردگرا» و «امنیت اجتماعی شده» را اتخاذ کرده است. انتخاب این رویکردها بر اساس ویژگیهای خاص دانشگاه صورت گرفته است. ویژگیهای ارمان گرایی، مطالبه گری، عدالت طلبی، حساسیت به مسائل داخلی وخارجی، خلاقیت، ابتکار، فداکاری و ایثارگری به دانشگاه جایگاه بی نظیری داده که مواجهه هوشمندانه با آن راه برون رفت از چالشهای کشور است. آزادگی، استقلال و آزاداندیشی ذاتی دانشگاه که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم است چشم ناظر و بینای جامعه برای اصلاح و بهبود امور کشور است.
رئیس مرکز حراست علوم تصریح کرد: معتقدیم برنامه ریزی امنیتی در دانشگاه بدون توجه به ویژگیهای یاد شده امکان پذیر نیست. خردگرایانه بودن امنیت ایجاب می کند برنامه ریزی امنیتی بر اساس شناخت دقیق و صحیح از دانشگاه و ترتیب نانوشته حاکم بر آن باشد. اجتماعی بودن امنیت نیز ایجاب میکند علاوه بر حراست بخشهای دیگر دانشگاه و دانشگاهیان در تامین امنیت و درونی سازی آن مشارکت داشته باشند.
مشاور وزیر علوم با اشاره به اقدامات حراست در مجموعه وزارت علوم اظهار داشت: با انتخاب رویکرد حراست اجتماعی تلاش میکنیم زمینه مشارکت حداکثری دانشگاهیان در حل مسائل کشور فراهم شود ضمن آنکه تلاش میکنیم از دست اندازی و طمع بدخواهان به این سرمایه عظیم جلوگیری شود. اگر بخواهیم حراست اجتماعی را به طور خلاصه تعریف کنیم باید گفت: حراست اجتماعی، بهرهمندی از سرمایههای انسانی و معنوی داخل دانشگاه برای دستیابی به دانشگاهی امن است.
رئیس مرکز حراست وزارت علوم افزود: شواهد و قرائن و برخی برآوردهای اطلاعاتی بیانگر آن است که ضد انقلاب به دنبال ضربه زدن به کشور از طریق ایجاد ناآرامی در دانشگاه و سرایت آن به جامعه است. ما به عنوان کارگزاران این بخش بدبینانهترین حالت را در نظر میگیریم تا بتوانیم در مقابل آن آمادگی کاملی داشته باشیم.