مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران با بیان اینکه روند مقابله با فساد رو به جلو است، گفت: تناقض گوییهای رئیس جمهور در موضوع مبارزه با فساد طبیعی است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عباس سلیمی نمین مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، اظهار داشت: نباید انتظار داشت که ما یک واکنش ایده آلی را از سیاستمداران شاهد باشیم، آنچه که مسلم است در سالهای اخیر روند اعمال قانون درباره حاشیه امن مسئولان عالی رتبه سیاسی و حتی قضائی افزایش چشمگیری یافته است.
وی ادامه داد: زمانی چندین سال طول میکشید تا بتوانیم حتی بعد از کنار رفتن رئیس جمهور از جایگاه خودش در مورد اطرافیانش اعمال قانون کنیم. امروز خوشبختانه در دوران رئیس جمهوری یک شخصیت عالی رتبه با برادرش برخورد قضایی شده و تخلفات او پیگیری میشود و حتی حکم محکومیت برایش اخذ میکنند. رئیس جمهور چندان نمیتواند در این وادی اقدامی برای جلوگیری از اعمال قانون کند که این امر دستاورد بالایی محسوب میشود و باید قدر دانست.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به مقاومتها در برابر اعمال قانون مفسدان گفت: در نظام سیاسی ما که عمرش طولانی نیست، ما توانستیم به بالاترین شخصیتها بقبولانیم که تابع قانون باشند، حتی درمورد مقامات قوه قضائیه. ما شاهد مقاومتهایی هم از سوی آقای آملی بودیم، اما در عین حال او مجبور شد که تابع باشد، یعنی یکی از مقامات بسیار تعیین کننده نزدیک به او در قوه قضائیه تخلفاتی را مرتکب شده بود که در عین حال شخصیت و وجهه مدیریتی آقای آملی را زیرسوال میبرد که چگونه چنین آدم متخلفی در حاشیه امن رشد کرده است.
وی بیان کرد: تناقض گوییهای رئیس جمهور در موضوع مبارزه با فساد طبیعی است؛ چراکه او به گونهای باید ناراحتی خودش را از وضعیت فساد برادرش ابراز کند. به هرحال امروز شاهد دستاوردهای چشمگیری در خصوص مبارزه با فساد به نسبت گذشته هستیم.
سلیمی نمین با اشاره به وضعیت مهدی هاشمی گفت: مهدی هاشمی فرزند آقای هاشمی با وجود آنکه تخلفاتش محرز بود، اما ۱۰ سال از تخلفش گذشت تا توانستیم او را محاکمه و مجازات کنیم چراکه مقاومتهایی در این خصوص وجود داشت. همچنین آقای احمدی نژاد واکنشهای تندی نشان داد و حتی جنجالهای بسیاری به پا کرد، اما در نهایت مجبور شد که تابع باشد چراکه قانون بر او تحمیل شد و امروز دیگر نمیتواند کاری کند. البته شاید فضاسازی میکند و یا تخریب گریهایی را انجام میدهد، اما نمیتواند مقاومت جدی را در برابر اعمال قانون داشته باشد.
وی ادامه داد: این روند موجب شد تا ما تمام منفذهای فساد را بتوانیم ببندیم. فساد از جایی آغاز شد که حاشیه امن وجود داشت، یعنی پسر فلان مقام و یا برادر فلان مقام برای فساد حاشیه امن ایجاد کردند. امروز قانون پیشرفت کرده و حتی رو به جلو بوده است.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران تصریح کرد: شاید انتظار این بود که رؤسای قوه قضائیه در گذشته با قاطعیت بیشتری عمل میکردند. اما در مجموع روند مقابله با فساد رو به جلوست و این وضعیت را مثبت ارزیابی میکنم. امیدوارم ما بتوانیم با موارد فساد در قوه قضائیه کاملا برخورد کنیم تا بتواند قاطعیتش افزایش یابد. هرچه دامن قوه قضائیه از فساد پاکتر باشد، طبیعتا قدرت برخوردش با مفاسد بیشتر خواهد بود.
وی یادآور شد: سلامت قوه قضائیه در این وادی بسیار تعیین کننده است و خوشبختانه در دوره کنونی تلاشهای چشمگیری صورت میگیرد. مقام معظم رهبری، برای پاک کردن قوه قضائیه از فساد به آقای آملی تأکید داشتند که چرا قانون را در برابر قضات فاسد اعمال نمیشود و حتی در ملأ عام با آنها برخورد نمیکنید.
سلیمی نمین تصریح کرد: زمینه مقابله با فساد که امروز شاهد هستیم، در دوره ریاست جدید قوه قضائیه فراهم شد؛ چراکه در گذشته حاضر نبودند تا هزینه این کار را پرداخت کنند. زمانی که با قاضی فساد برخورد صورت میگرفت، مقاومتی در درون قوه قضائیه علیه رئیس قوه قضائیه به وجود میآمد که رئیس قوه قضائیه و اطرافیانش باید آنقدر قاطع و از سلامت برخوردار بودند که از لغزش مبرا باشند تا بتوانند با قاطعیت برخورد کنند.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران خاطرنشان کرد: در این دوره مقدمات یا گامهای اولیه برای سلامت قوه قضائیه برداشته میشود که این موضوع خودش نوید بخش بسته شدن روزنههای فساد است. امیدوارم مطبوعات و رسانهها در این وادی به این ارادهای که برای تطهیر قوه قضائیه برای برخی از مفاسد شکل گرفته است، کمک کنند.