دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی گفت: با ایجاد این زیرساخت اساسی و گردآوری سویههای خالص بومی و غیر بومی جلبک، جاده علم و عمل برای مردم هموار میشود.
به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری با اشاره به اینکه نخستین بانک ذخایر ژنتیکی اختصاصی جلبکهای ایران با سرمایه گذاری بخش خصوصی، راه اندازی شده است، بیان کرد: این بانک تحت عنوان بانک جلبکهای ایران فعالیت میکند.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، گفت: ایجاد بانک جلبک در کشور، فواید اقتصادی و ارزش افزوده زیادی برای کشور ایجاد کرده است. این بانک یک ذخیره و ثروت ملی به حساب میآید.
وی افزود: این بانک در نظر دارد با گردآوری سویههای خالص بومی و غیر بومی جلبک مرجع مناسبی را برای استفاده پژوهشگران، محققان، کارآفرینان و صنعتگران کشور فراهم آورد و با ایجاد این زیرساخت اساسی جاده علم و عمل را برای مردم هموار کند.
قانعی با بیان اینکه بانک ملی جلبک ایران به صورت تخصصی در زمینه جمع آوری، نگهداری و بهره برداری از گونههای مختلف جلبکی اعم از گونههای بومی و یا غیر بومی کشور ایران فعالیت دارد، عنوان کرد: پس از شناسایی و جمع آوری گونه ها، طرحهای مختلف تحقیقاتی و توسعهای در زمینه صنایع غذایی، دارویی، آرایشی بهداشتی، انرژی، محیط زیست و آب و فاضلاب بروی آنها انجام میگیرد.
وی ادامه داد: پس از تولید محصولات اولیه به تجاری سازی و تحقیقات و توسعه بازار طرحهای نهایی پرداخته و با ارتباط با صنعتگران متبحر به تولید صنعتی و انبوه محصولات میپردازیم.