نائب رئیس پارلمان معلمان خراسان رضوی گفت: انتخاب گرایش «مربی امور تربیتی» برای دانشجویان رشته «راهنمایی و مشاوره» از سوی وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان و عدم پاسخگویی آنها نسبت به این تخلف، باعث شد تا به دیوان عدالت اداری شکایت کنیم.
امید عرب، نائب رئیس پارلمان معلمان خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: در دفترچه انتخاب رشته کنکور سال ۹۱ و ۹۲ برای رشته «راهنمایی و مشاوره» دانشگاه فرهنگیان، هیچ گرایشی مشخص نشده بود. همچنین در برگه قبولی سازمان سنجش و حتی برگه ثبت نام قطعی دانشگاه نیز گرایش این رشته تحصیلی عنوان نشده بود.
عرب ادامه داد:با ورود دانشجویان این رشته به دانشگاه و پس از حدود یک ماه از تحصیل، گرایش رشته تحصیلی آنها «مربی امور تربیتی» عنوان میشود.
نائب رئیس پارلمان معلمان خراسان رضوی با اشاره به اینکه این کار غیرقانونی بوده و وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان نباید گرایشی متفاوت از رشته تحصیلی را برای دانشجویان انتخاب میکردند، افزود: رشته راهنمایی و مشاوره یکی از رشتههای برتر دانشگاه فرهنگیان است و اغلب دانشجویانی در این رشته تحصیل میکنند که رتبههای بالایی در کنکور کسب کرده اند. این دانشجویان برای رشته مشاوره به این دانشگاه آمده اند، نه پرورشی.
وی با بیان اینکه ورودیهای این رشته در دو سال ۹۱ و ۹۲ در سالهای ۹۵ و ۹۶ فارغ التحصیل شدند، تاکید کرد: پس از فارغ التحصیلی در ۲۵ دی ماه ۹۶ با بطحایی وزیر وقت آموزش و پرورش طی جلسهای این موضوع را مطرح کردیم. همچنین اعتراض خود نسبت به این موضوع در نامهای به معاون پرورشی وزیر نیز مطرح کردیم، اما جوابی دریافت نکردیم.
عرب ادامه داد: پس از مدتی از حوزه مشاور وزارت آموزش و پرورش به ما اطلاع دادند که این موضوع را استانی حل شود و موضوع را استانی پیگیری کردیم، اما باز هم به نتیجهای نرسیدیم. چرا که موضوع کشوری است و اگر استانی اصلاح میشد، اعتراض فارغ التحصیلان این رشته در استانهای دیگر نیز بلند میشد.
وی گفت: در حال حاضر با مشورت چند وکیل موضوع احکام نومعلمان رشته «راهنمایی و مشاوره» با شکایت از دانشگاه فرهنگیان و وزارت آموزش و پرورش از طریق دیوان عدالت اداری در حال پیگیری هستیم.
نائب رئیس پارلمان معلمان خراسان رضوی با تاکید بر اینکه پس از فارغ التحصیلی و ابلاغ حکم کارگزینی به فارغ التحصیلان این رشته، با تغییر حکم مواجه شدیم، تصریح کرد: حکم کارگزینی براساس مدرک تحصیلی صادر میشود و وقتی این حکم صادر شود تا زمان بازنشستگی قابل تغییر نیست، مگر آنکه درخواست تغییر سمت داده شود که این خود روند طولانی دارد و حتی ممکن است با این درخواست موافقت نشود.
وی درباره دلیل این تغییر آشکار و تخلف قانونی گفت: دلیلی که به ما عنوان شد این بود که کمبود نیرو مربی پرورشی داریم.
عرب خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش اگر میخواهد نیرو را در بخش دیگری به کارگیری کند اعلام کند که در این بخش نیاز به نیرو داریم، چرا حکم را تغییر میدهد؟
وی در رابطه با وضعیت ادامه تحصیل این افراد در مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد: وقتی احکام کارگزینی این طور مشخص شده باشد این افراد برای ادامه تحصیل نیز به مشکل بر میخورند چرا که باید ادامه تحصیل مطابق با رشته کارشناسی باشد و این بزرگترین ظلم در حق کسانی است که با برترین رتبههای کنکور وارد دانشگاه شدند.
بله منم متاسفانه با رتبه800 این کد رشته برام خورده در صورتی که توی دفترچه انتخاب رشته فقط زده بود مشاوره و راهنمایی چرا لااقل از توی کدای انتخاب رشته جداش نمیکنن تا با اگاهی بیشتر انتخابشون کنیم؟؟
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.