معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران با اعلام اینکه میزان گوگرد موجود در بنزین توزیعشده در جایگاههای تهران ۲۴.۹ پیپیام است، گفت: سازمان استاندارد نظارتی بر کیفیت گندم کشور ندارد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، وحید مرندی مقدم امروز در نشستی خبری در خصوص آخرین وضعیت کیفیت بنزین عرضه شده در سطح کشور، اظهارداشت: براساس مصوبه هیئت دولت در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه ۹۶ قرار بود تا پایان تاریخ ۱/۴/ ۹۶ در ۱۵ کلان شهر بنزین با کیفیت یورو ۴ توزیع شود.
وی با اعلام اینکه در اقدام دوم نیز مقرر بود تا تاریخ اول فرودین ماه ۹۷ میزان توزیع بنزین یورو چهار ۶۰ درصد جمعیت کشور را پوشش دهد، افزود: مطابق برنامه ریزیهای انجام شده از ۱۴۰۰ صددرصد بنزین توزیع شده در سطح کشور یورو ۴ خواهد بود.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در خصوص میزان گوگرد موجود در بنزین استان تهران هم گفت: در سال ۹۳ میزان گوگرد ۵۰ پی پی ام اعلام شده که این رقم در سال ۹۴ به ۴۲ پی پی ام، سال ۹۵ به ۳۲، سال ۹۶ به دلیل اشکلات به وجود آمده در پالایشگاه شازند این رقم به ۶۹ پی پی ام رسید، اما خوشبختانه به اقدامات انجام شده و رفع مشکلات پالایشگاه این میزان در سال ۹۷ به ۳۴ پی پی ام رسیده است.
به گفته وی، در سال جاری نیز گزارشات تا امروز نشان میدهد میزان گوگرد موجود در بنزین توزیعشده در جایگاههای تهران ۲۴.۹ پیپیام است. البته طبق استانداردهای قبلی میزان گوگرد مجاز در بنزین ۳۰۰ گرم در لیتر تعیین شده بود که در استانداردهای جدید به ۵۰ گرم در لیتر کاهش یافته است.
وی در خصوص وضعیت اجرای استانداردهای ۸۵ گانه در محصولات شرکتهای خودروسازی و اینکه آیا محصولی به دلیل عدم تطابق با استانداردهای جدید از خط تولید خارج خواهد شد یا خیر؟، اظهارداشت: از سال ۹۶ میزان استانداردهای صنعت خودرو به ۸۵ مورد افزایش یافت و قرار شد خودروسازان طی سه مرحله استانداردهای جدید را اجرا کنند. به نحویکه تا دی ۹۷ حدود ۶۳ استاندارد توسط خودروسازان اجرایی و آخرین مهلت اجرای استانداردهای ۸۵ گانه ابتدای دی ۹۸ است.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان استاندارد با اعلام اینکه سازمان استاندارد مهلتی را برای خودروسازان تمدید نخواهد کرد، گفت: در مرحله اول و دوم اجرای استانداردهای جدید از تولید برخی خودروها جلوگیری شد.
مرندی مقدم در رابطه با ایرادات کیفیت گندم موجود در کشور، افزود: استاندارد گندم اجباری نیست و ما نظارتی بر کیفیت گندم نداریم، ولی در مورد کیفیت آرد، استانداردهای تعیینشده مدنظر قرار دارند. مسئولیت این موضوع با وزارت جهاد و سازمان غله است و ما فقط روی گندم وارداتی از نظر میزان فلزات سنگین و مایکوتوکسینها نظارت داریم.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان استاندارد اظهار داشت: در برخی موارد برای این که پول بیشتری از خریدار گندم دریافت شود، این اتفاق افتاده که گندم با سنگ و ناخالصیهایی مخلوط شده است.