آخرین اخبار:
کد خبر:۷۹۴۶۹۷

سنگ نان زیر دندان فقرا

هر نانوایی متناسب با قیمت منطقه محل عرضه، قیمت نان را تعیین می‌کند که این چندگانگی قیمت هر بار به ضرر مردم تمام می‌شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مسئولان دولتی می‌گویند قیمت نان از سال ۹۳ تغییری پیدا نکرده است و همین امر سبب شده تا نوعی بی‌نظمی در وضعیت نانوایی‌ها و تولید و عرضه نان ایجاد شود. چراکه هر نانوایی متناسب با قیمت منطقه محل عرضه، قیمت نان را تعیین می‌کند که این چندگانگی قیمت هر بار به ضرر مردم تمام می‌شود.

موضوعی که امکان نظارت را نیز از نهاد‌های مربوطه سلب کرده است. در همین راستا، اخیرا نرخ‌های جدید انواع نان از سوی رئیس سازمان صمت استان تهران اعلام شد و روز گذشته رئیس اتاق اصناف تهران با تایید مطلب فوق، از آغاز طرح نظارت بر کنترل قیمت نانوایی‌ها خبر داد و گفت: براساس نرخ‌نامه مصوب جدید حداکثر قیمت نان برای نان سنگک آزادپز دو رو کنجد سه هزار تومان تعیین شده است.

کیفیت پایین آرد، وجود ۲۰ هزار نانوایی مازاد و افزایش هزینه‌های آب، برق، گاز در مقابل ثبات قیمت نان از جمله مواردی هستند که نانوایان از آن‌ها به‌عنوان مهم‌ترین مشکلات خود نام می‌برند. نانوایان می‌گویند در حالی هر ساله حقوق کارمندان افزایش می‌یابد که دستمزد آن‌ها طی پنج سال گذشته ثابت مانده است و در نتیجه آن‌ها ناچار به عرضه نانی بی‌کیفیت و کاهش چانه آن شده‌اند.

البته این در حالیست که سالانه میلیارد‌ها تومان صرف پرداخت یارانه نان می‌شود و دولت سال گذشته نیز یارانه نان را در بودجه ۹۸ افزایش قابل توجهی داد. جلوگیری از آسیب‌نرسیدن به اقشار آسیب‌پذیر جامعه مهم‌ترین دغدغه دولت برای عدم افزایش قیمت نان عنوان شده است.

کالا‌های یارانه‌ای نقش مهمی در سبد خانوار کم‌درآمد دارند و افزایش قیمت هر کدام از آن‌ها با توجه به پایین‌بودن قدرت خرید این قشر می‌تواند فشار افزون‌تری را به آن‌ها تحمیل نماید. البته اصنافی‌ها در این زمینه راهکاری برای دولت دارند.

آن‌ها پیشنهاد می‌کنند یک نوع نان در سطح هر استان و با انتخاب استانداری با یارانه کامل و با ارزان‌ترین قیمت در اختیار شهروندان قرار گیرد و قیمت سه نوع نان دیگر آزاد اعلام شود تا فشاری به دهک‌های پایین جامعه تحمیل نشود.
قیمت‌های قبلی نان ملاک نیست

رئیس اتاق اصناف تهران روز گذشته با اشاره به آغاز طرح نظارت بر کنترل قیمت نانوایی‌ها اظهار کرد: بر اساس نرخ‌نامه مصوب جدید حداکثر قیمت نان برای نان سنگک آزادپز دو رو کنجد سه هزار تومان تعیین شده است.

به گزارش فارس، قاسم نوده‌فراهانی با اشاره به طرح نظارتی اصناف برای کنترل قیمت نان در سطح شهر تهران، گفت: پس از اعلام نرخ مصوب نان و اجرای قیمت‌های جدید نان در سطح نانوایی‌های شهر تهران مقرر شد تا سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه با همکاری‌های هم طرح نظارتی برای کنترل قیمت نان به اجرا در آوردند.

او با بیان اینکه با اعلام نرخ مصوب قیمت نان، کلیه نانوایی‌های شهر تهران مکلف شده‌اند تا از اول مهرماه ۹۸ نرخ‌های جدید را اعمال کنند، افزود: بنابراین دیگر قیمت‌های قبلی ملاک نیست و هر نانوایی که نرخ بیشتر و یا کمتری نسبت به نرخ‌نامه مصوب جدید داشته باید از این پس مکلف به اعمال نرخ‌های جدید است.

او ادامه داد: بر اساس نرخ‌نامه جدید قیمت نان سنگک ساده یارانه‌ای هزار و ۲۰۰ تومان و نان سنگک ساده آزادپز هزار و ۸۰۰ تومان است. رئیس اتاق اصناف تهران اظهار کرد: قیمت نان سنگک آزادپز یک رو کنجدی دو هزار و ۵۰۰ تومان و دو رو کنجد آزادپز سه هزار تومان است و بر این اساس هیچ نانی نرخی نباید بالاتر از ۳ هزار تومان داشته باشد.

او با بیان اینکه آرد نانوایی‌های دولتی‌پز و آزادپز هر دو یارانه‌ای است، گفت: آرد نانوایی‌های دولتی‌پز به قیمت هر کیلو ۶۶۵ تومان در اختیار نانوایی‌ها قرار می‌گیرد و آرد یارانه‌ای نانوایی‌های آزادپز به قیمت هر کیلو حدود ۹۰۰ تومان است.

نوده‌فراهانی اظهار کرد: قیمت نان بربری ساده دولتی‌پز براساس نرخ‌نامه مصوب جدید ۱۰۰۰ تومان و آزادپز هزار و ۵۰۰ تومان است و حداکثر قیمت بربری با کنجد برای آزادپز‌ها دو هزار تومان است. او، قیمت نان لواش گردان دولتی‌پز را در نرخ‌نامه جدید ۳۰۰ تومان و تافنون سنتی دولتی‌پز را ۵۵۰ تومان عنوان کرد.
منبع: آرمان ملی
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار